محیط کسبوکار درجا زد؛ بهبود ناچیز شاخص در تابستان
اکوایران: ارزیابی پایش ملی محیط کسبوکار ایران نشان میدهد نمره شاخص محیط کسبوکار کشور در تابستان 1403 به 6.02رسید (نمره بدترین ارزیابی 10 است) که اندکی بهبود نسبت به فصل بهار داشته است.
به گزارش اکوایران؛ نمره به دست آمده در محیط کسب و کار ایران در تابستان سال جاری در حالی که در بهار عدد به دست آمده برای این بخش 6.04 بوده که با توجه به عدد حاصل شده در تابستان میتوان گفت محیط کسب و کار در کشور 0.02 واحد بهبود پیدا کرده است و با این شرایط شاهد بهبود نامحسوس در این دوره بودهایم. این ارزیابی بیانگر آن است که از نظر فعالان اقتصادی مشارکت کننده در این پایش، وضعیت برخی مولفه های موثر بر محیط کسبوکار ایران در تابستان مساعدتر شده است.
مولفههای نامساعد در محیط کسب و کار
گزارش مرکز پژوهشهای اتاق ایران از طرح پایش ملی محیط کسبوکار کشور حاکی از آن است، که در بهار 1403 فعالان اقتصادی مشارکتکننده در این پایش، به ترتیب سه مؤلفه «غیرقابل پیشبینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، «دشواری تامین مالی از بانکها» و «بیثباتی سیاستها، قوانین و مقررات و رویههای اجرایی ناظر بر کسبوکار» را نامناسبترین مؤلفههای محیط کسبوکار کشور نسبت به سایر مؤلفهها ارزیابی کردهاند. در این مورد، وضعیت کاملاً مشابه با فصل بهار بوده است.
شاخص استانی محیط کسب وکار
نتایج ارزیابی طرح پایش در تابستان سال جاری نشان میدهداز منظر وضعیت مولفه های محیط کسب و کار، استان های استانهای البرز، زنجان و خوزستان به ترتیب دارای مساعدترین وضعیت محیط کسبوکار نسبت به سایر استانها ارزیابی شدهاند. براساس این گزارش عدد شاخص برای حدود 45 درصد استان های کشور از عدد شاخص ملی فضای کسب وکار کمتر بوده است. همچنین اختلاف عدد شاخص وضعیت محیط کسب وکار در بهترین و بدترین استان حداکثر معادل 1.19 واحد است که نشانگر عدم وجود تفاوت قابل توجه در وضعیت عدد شاخص استان ها نسبت به یکدیگر است.
وضعیت نامناسب در بخش خدمات
بر اساس یافتههای طرح، میانگین ظرفیت فعالیت (واقعی) بنگاههای اقتصادی شرکتکننده در فصل تابستان 1403 معادل 41.95 درصد بوده است که نسبت به فصل بهار با ظرفیت فعال 41.19 درصدی، 1.8 درصد رشد داشته است. بر اساس نتایج این پایش در تابستان 1403، وضعیت محیط کسبوکار در بخش کشاورزی (6.06) در مقایسه با بخشهای صنعت (5.88) و خدمات (6) نامناسبتر ارزیابی شده است.
از سوی دیگر در بین رشته فعالیتهای اقتصادی برحسب طبقهبندی استاندارد rev4.ISIC رشته فعالیتهای «حملونقل و انبارداری»، «آبرسانی، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیتهای تصفیه» و «هنر، سرگرمی و تفریح» دارای بهترین وضعیت محیط کسبوکار و رشته فعالیتهای «سلامت انسان و مددکاری اجتماعی»، «آموزش» و «فعالیت حرفهای، علمی و فنی» بدترین وضعیت محیط کسبوکار را در مقایسه با سایر رشته فعالیتهای اقتصادی در کشور داشتهاند.
منبع: اکو ایران