محرک اصلی رشد بورس در ۳ ماه پایانی سال و پیش بینی روند

محرک اصلی رشد بورس در ۳ ماه پایانی سال و پیش بینی روند
خلاصه اخبار

کارشناس بازار سرمایه با ارزیابی وضعیت معاملات هفته قبل و محرک اصلی رشد بورس در سه‌ ماه پایانی سال، روند این هفته را پیش‌بینی کرد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، محمد خبری‌زاد با اشاره به آغاز دو روز ابتدایی هفته گذشته با انتشار خبر حذف دلار نیما و جایگزینی با دلار بازار توافقی به دنیای اقتصاد، اعلام کرد: پس از تشکیل صفوف خرید هیجانی دوشنبه بازار کمی متعادل‌تر شد و سه‌شنبه از تب‌ و تاب روزهای اول معاملات هفته فاصله گرفت.

روند مثبتی که ماه‌های اخیر آغاز شده و پیش‌بینی‌ها مبنی بر اصلاح موقت یا دست به دست شدن سهام از سوی سرمایه‌گذاران افزایش پیدا کرده بود، شدت گرفت. روند اصلاحی به چهارشنبه سرایت پیدا کرد و نیمه نخست معاملات به همین منوال بود اما در نیمه دوم با حرکت برخی نمادها از محدوده منفی به مثبت، شرایط بهبود پیدا کرد.

با وجود اینکه روزهای پایانی هفته خروج پول شدت گرفت اما به نظر می‌رسد همچنان خریداران در بازار حضور دارند و میانگین سرانه خرید حقیقی ارقام مطلوبی را به ثبت می‌رساند و معاملات در حال پشت سر گذاشتن روند طبیعی است.

هفته گذشته اخبار متفاوتی منتشر شد که از جمله آن می‌توان به افزایش گمانه‌زنی‌ها در خصوص کاهش نرخ بهره اشاره کرد. جلسه شورای عالی بورس با رئیس بانک مرکزی در خصوص تصمیم‌گیری سیاست گذاری‌ها جالب توجه بود. به نظر می‌رسد نرخ بهره رسمی در ماه‌های آینده افزایشی خواهد بود.

این نرخ در محدوده‌های 23 درصدی است و احتمال می‌رود با رشد حدود 2 تا 3 درصدی مواجه شود. از طرفی گواهی‌ سپرده‌های 30 درصدی که در ماه‌های آینده به تاریخ انقضا نزدیک می‌شود با کاهش 3 تا 4 درصدی به محدوده‌های 25 تا 26 درصد خواهند رسید. خبر کاهش نرخ اوراق به محدوده‌های 26 درصد را باید با تامل بیشتری بررسی کرد.

در اوراق دولتی دو نرخ رسمی در تابلو معامله می‌شود. نرخ پرمیوم در تابلوی بورس وجود دارد و به صورت توافقی از تامین‌مالی‌کننده در توافق جداگانه‌ای دریافت می‌شود. پیش از این خبر این نرخ حدود 35 درصد YTM بود که به نظر می‌رسد نرخ حدود یک تا 2 درصد کاهشی شده است. این خبر در صورتی می‌تواند اثر زیادی بر بازار داشته باشد که بانک مرکزی به صورت رسمی کاهش نرخ اصلی اوراق را در دستور کار قرار دهد.

برآیند این اقدامات مثبت خواهد بود و در کاهش نرخ گواهی‌ها می‌تواند نسبت P/E بازار را حدودا یک مرتبه جهش دهد و در صورت تحقق یکی از محرک‌های اصلی رشد بورس در سه‌ ماهه پایانی سال است.

انتشار خبر پذیرش و عرضه وانت آریسان تولید شرکت ایران خودرو در بورس کالا با تعهد عرضه سالانه 19 هزار دستگاه و تناوب حداقل یک بار در ماه، خوش بینی‌ها از عرضه سایر خودرو‌ها در بورس کالا را تقویت کرد. همچنین با تغییر ترکیب هیات مدیره سازمان در جلسه شورای عالی و با توجه به موافقت با استعفای علیرضا ناصرپور از معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و جایگزینی حمید یاری از مدیران صنعت مالی و سرمایه‌گذاری، می‌توان تزریق انرژی جدید را با این ترکیب جدید در نظر داشت.

پیش‌بینی می‌شود بازار هفته جاری روند صعودی را دنبال و شاخص تا پایان سال با نیم نگاه به گزارش‌های آذر ماه با حذف دلار نیما و گزارش‌ های فصلی در کنار عرضه خودرو در بورس کالا صعود مطلوبی را تجربه کند.

منبع: بورس پرس

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *