لحظات دلهرهآور برای دانشجویان خارجی دانشگاههای آمریکا با نزدیک شدن به آغاز دولت ترامپ
نیویورک – ایرنا- ترس و بلاتکلیفی در بسیاری از دانشگاههای آمریکا در آستانه مراسم تحلیف دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ درحال گسترش است و برخی دانشگاهها به دانشجویان بینالمللی توصیه کرده اند که از تعطیلات زمستانی زودتر بازگردند.
به گزارش خبرنگار ایرنا ،این ترس به دلیل احتمال ممنوعیت سفر دیگری مانند ممنوعیت در اولین دوره دولت است که بسیار از دانشجویان را سرگردان کرد.
شبکه خبری سی ان ان می گوید: در کشوری که بیش از 1.1 میلیون دانشجوی بینالمللی در سال تحصیلی 2023-2024 در دانشکده ها و دانشگاههای آمریکا ثبت نام کردهاند، رئیسجمهور سابق، متعهد شده است که پس از بازگشت به کاخ سفید، سیاستهای سختگیرانهتری در زمینه مهاجرت، از جمله گسترش ممنوعیت سفر قبلی ترامپ برای مردم کشورهای عمدتا مسلمان و لغو روادید دانشجویی «بیگانگان افراطی ضد آمریکایی و یهودی ستیز» اعمال کند.
عموماً دانشجویان بینالمللی روادید غیرمهاجرتی دارند که به آنها امکان تحصیل در آمریکا را میدهد، اما مسیر قانونی برای اقامت در این کشور را فراهم نمیکند.
«پرامات پراتاپ میسرا» 23 ساله، دانشجوی هندی که امسال از دانشگاه نیویورک با مدرک لیسانس علوم سیاسی فارغ التحصیل شد، به سی ان ان گفت: این زمان ترسناکی برای دانشجویان بین المللی است. دانشگاه نیویورک در سال تحصیلی گذشته بیشترین دانشجوی بینالمللی را در آمریکا داشت که شامل بیش از 270 هزار نفر می شد.
در محوطههای دانشگاهی از نیویورک تا کالیفرنیا، دانشجویان نه تنها برای شرکت در امتحانات پایان ترم قبل از تعطیلات زمستانی تلاش کردند، بلکه برخی نیز برای اختلالات احتمالی در زندگیشان و احتمال ناتوانی در تکمیل تحصیل آماده شدند.
برخی از دانشگاهها از دانشجویان خواستهاند تا قبل از مراسم تحلیف، برنامههای سفر به خارج از آمریکا را به تعویق بیندازند یا کوتاه کنند.
دفتر یادگیری جهانی دانشگاه کرنل به دانشجویانی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند توصیه کرده اند که قبل از شروع ترم بهار در 21 ژانویه به آمریکا برگردند یا “در مورد برنامه های سفر خود با یک مشاور ارتباط برقرار کنند و برای تاخیر آماده باشند.”
این دانشگاه اواخر ماه گذشته به دانشجویان هشدار داد: «احتمالاً ممنوعیت سفر به زودی پس از تحلیف اجرایی خواهد شد. این ممنوعیت احتمالاً شامل شهروندان کشورهایی می شود که در دولت اول ترامپ هدف قرار گرفتند: قرقیزستان، نیجریه، میانمار، سودان، تانزانیا، ایران، لیبی، کره شمالی، سوریه، ونزوئلا، یمن و سومالی. کشورهای جدیدی به خصوص چین و هند می توانند به این فهرست اضافه شوند. »
در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که در سال تحصیلی گذشته بیش از 17 هزار دانشجوی بینالمللی داشت، مدیران در ایمیلی از دانشجویان خارجی خواستند که یک هفته قبل از بازگشت ترامپ به کاخ سفید به آمریکا بازگردند و گفتند که «یک یا چند دستور از جمله سفر و پردازش روادید» ممکن است اجرایی شود.
این دانشگاه بیشترین تعداد دانشجویان بین المللی را در کالیفرنیا دارد.
دفتر خدمات بینالمللی این دانشگاه اعلام کرده است: «اگرچه هیچ قطعیتی وجود ندارد که چنین دستوراتی صادر خواهد شد، امنترین راه برای جلوگیری از هرگونه چالش این است که قبل از شروع ترم بهار در 13 ژانویه 2025، بهصورت حضوری در ایالات متحده حضور داشته باشید.»
علاوه بر این، وعده ترامپ برای «اخراجهای دسته جمعی» فراتر از صنایع حیاتی مانند کشاورزی، مهمانداری، تفریح و سرگرمی، ساخت و ساز، بهداشت است: این موضوع ممکن است مسائل را برای برخی دانشجویان پیچیده کند، فارغ از اینکه برنامههای سفرشان در تعطیلات زمستانی چیست.
رئیسجمهور منتخب همزمان وعده داده است که به «طور خودکار» به اتباع خارجی که از دانشگاههای ایالات متحده فارغالتحصیل میشوند، گرین کارت اعطا خواهد کرد، پیشنهادی که اگر ترامپ آن را پیگیری و کنگره آن را تصویب کند، میتواند راه را برای اقامت دائمی میلیونها دانشجوی بینالمللی هموار کند.
پس از اینکه ترامپ در ژوئن این وعده را داد، یک سخنگوی کمپین او اعلام کرد که این گروه محدود به «بااستعدادترین (ماهرترین) فارغالتحصیلان» خواهد بود و باید «تمام کمونیستها، اسلامگرایان رادیکال، حامیان حماس، دشمنان آمریکا و افرادی که به کمکهای عمومی وابستهاند، از آن حذف شوند.»
ترامپ از ژوئن تاکنون این پیشنهاد را عمومی نکرده است و مشخص نیست که دولت جدید او چگونه به این موضوع خواهد پرداخت.
یک روز پس از انتخابات ریاستجمهوری ماه گذشته (نوامبر 2024) ، مرکز حقوق مهاجرت و سیاست دانشگاه کالیفرنیای جنوبی به دانشجویان یادآوری کرد که این دانشگاه «وضعیت مهاجرت یا اطلاعات مربوط به آن را در سوابق دانشجویی محرمانه منتشر نخواهد کرد… مگر با حکم قضائی، احضاریه، دستور دادگاه یا آنطور که قانون ایجاب میکند.»
«دانشگاه همچنین سیاست سختگیرانهای دارد که بهطور کلی مانع از همکاری پلیس دانشگاه با اجرای مهاجرت فدرال یا بازداشت افراد به درخواست دولت فدرال میشود»، این مرکز اعلام کرد.
این مرکز گفت: «دانشگاه همچنین یک سیاست سختگیرانه دارد که به طور کلی از انجام تلاشهای مشترک پلیس پردیس با مجریان مهاجرت فدرال یا بازداشت افراد بنا به درخواست دولت فدرال جلوگیری میکند.»
دفتر امور بین المللی و جهانی دانشگاه ماساچوست بهطور «احتیاطی» از تمام دانشجویان، پژوهشگران، اساتید و کارکنان بینالمللی خواسته است که قبل از شروع دولت جدید به دانشگاه بازگردند.
مؤسسه فناوری ماساچوست از دانشجویان خواسته است که «از اتخاذ تصمیمات بر اساس رسانههای اجتماعی، گزارشهای خبری یا شایعات خودداری کنند.»
دانشگاه نورث ایسترن، که بیش از هر کالج آمریکایی بعد از دانشگاه نیویورک، دانشجویان بینالمللی را ثبتنام میکند، توصیه میکند که تا 6 ژانویه به محوطه دانشگاه بازگردند تا “اختلال احتمالی در تحصیل، کار یا تحقیقات خود را به حداقل برسانند.”
دفتر بینالمللی دانشگاه هاروارد از دانشجویان و پژوهشگران خواسته که «زمانی را قبل از شروع ترم و تعطیلات 15 ژانویه، روز مارتین لوتر کینگ، برای جلوگیری از اختلالات یا تاخیرها برنامهریزی کنند.»
دانشگاه وسلین در نامهای به دانشجویانی که به خارج سفر کردهاند، پیشنهاد کرده که تا 19 ژانویه بازگردند، در شرایطی که «عدم قطعیتهایی در مورد برنامههای سیاست مهاجرتی ترامپ وجود دارد.»
استوارت اندرسون، مدیر اجرایی بنیاد ملی سیاستهای آمریکا، یک سازمان پژوهشی غیروابسته، در نشست خبری پس از انتخابات که توسط اتحاد روسای دانشگاهها در امور آموزش عالی و مهاجرت برگزار شد،گفت: «بهترین راه برای پیشبینی آنچه که در دولت دوم ترامپ اتفاق خواهد افتاد، این است که به آنچه در دولت اول ترامپ اتفاق افتاد نگاه کنیم. در دولت اول ترامپ شاهد تلاشهایی برای محدود کردن ورود افراد خارجی (دانشجویان و کارگران) بودیم.»
منبع: ایرنا