قطع برق روزانه 8 همت به صنعت ضرر زد

قطع برق روزانه 8 همت به صنعت ضرر زد
خلاصه اخبار

اکوایران: زیان روزانه قطعی برق در بخش «صنعت» به قیمت سال 1402 بیش از 5843 میلیارد تومان بوده که با توجه به بررسی‌ها صورت گرفته می‌توان گفت بیشترین زیان از قطعی برق به این بخش وارد شده است.

به گزارش اکوایران؛ ارزیابی‌ها نشان می‌دهد میزان زیان روزانه این بخش با احتساب تورم سال جاری به حدود 8 هزار میلیارد تومان می رسد. داده‌های منتشر شده از سوی اتاق بازرگانی ایران نشان می‌دهد، بخش «عمده فروشی و خرده فروشی» هم در این مدت روزانه ضرر بیش از 4 هزار میلیارد تومانی از قطعی برق متحمل شده‌اند. اما سومین گروه با بیشترین ضرر روزانه از قطعی برق به گروه «استخراج معادن رسید» و این بخش 4169 میلیارد تومان از قطعی برق آسیب دیده‌اند.

براساس گزارش کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، برای ارزیابی تکانه‌های وارده ناشی از قطعی برق بر بخش‌های مختلف اقتصادی از سه شاخص به شرح ذیل استفاده کرده است. شاخص اول شامل شدت تکانه قطعی برق درون بخش‌ (یا رشته فعالیت) این شاخص شدت کاهش ارزش ستانده ناشی از قطعی برق را درون بخش (یا رشته فعالیت اقتصادی) اندازه‌گیری می‌کند. برای به دست آوردن این عدد و سهولت در تحلیل، کمترین تکانه وارده عدد یک در نظر گرفته می‌شود و سایر تکانه‌ها به نسبت آن استاندارد شده‌اند.

در شاخص دوم، شدت تکانه وارد بر کل اقتصاد ناشی از تکانه وارده بر هر بخش (یا رشته فعالیت) محاسبه می‌شود، این شاخص شدت کاهش تولید ناخالص داخلی در کل اقتصاد را ناشی از قطعی برق هر بخش (یا رشته فعالیت) را تعیین می‌کند که از این طریق محاسبه می‌شود (جهت سهولت در تحلیل، کمترین تکانه وارده عدد یک در نظر گرفته شده و سایر تکانه‌ها به نسبت آن استاندارد شده‌اند).

اما در شاخص سوم، ضرر اقتصادی بخش به ازای هر روز عدم فعالیت (میلیارد تومان)، این شاخص میزان خسارت هر روز عدم فعالیت بخش‌های اقتصادی را بر اساس سهم آن‌ها از تولید ناخالص داخلی سال 1402 به دست می‌آید.

بخش‌های که کمترین آسیب را دیدند

با توجه به ارزیابی‌ صورت گرفته این سوال مطرح می‌شود که در بازه زمانی مورد بررسی کدام گروه‌ها کمترین آسیب را از قطعی برق دیده‌اند. براساس گزارش منتشر شده می‌توان گفت بخش‌«تعمیر و نصب ماشین‌آلات و تجهیزات» در این مدت روزانه 19 هزار میلیارد تومان زیان دیده‌اند که نسبت به سایر بخش‌ها کمترین ضرر را داشته‌اند. گروه دوم هم با ضرر 22 هزار میلیارد تومانی به گروه «تولید فرآوردهای توتون و تنباکو» اختصاص دارد و زیان روزانه گروه «تولید سایر تجهیزاتحمل و نقل» هم 38 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

 

 

منبع: اکو ایران

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *