فرصتهای پنهان بورس برای معاملهگران/ چگونه از موج صعودی بعدی جا نمانیم؟
رشد اخیر بازار سهام، بسیاری از افراد را غافلگیر کرد و حالا برخی سرمایهگذاران احساس جاماندگی از این موج صعودی را دارند. اما در شرایط فعلی، سهامداران باید چه رویکردی داشته باشند و چگونه از فرصتهای باقیمانده استفاده کنند؟ ابراهیم حاجیاحمدی، کارشناس بازار سرمایه در این رابطه به تجارتنیوز میگوید: بازار همیشه فرصتهای جدیدی دارد، اما ورود بدون تحلیل میتواند پرریسک باشد!
بازار سهام طی دو ماه اخیر با جهشی شارپ، بسیاری از سرمایهگذاران را غافلگیر کرد. در حالی که از ابتدای سال، رکود و خروج سرمایه از بازار سهام، امیدها را کمرنگ کرده بود، حالا رشد پرقدرت شاخصها باعث شده برخی احساس کنند از این روند صعودی جا ماندهاند. اما آیا هنوز فرصتی برای ورود وجود دارد یا باید از دور نظارهگر بازار سهام بود؟
این سوالی است که ذهن بسیاری از معاملهگران و سرمایهگذاران را درگیر کرده است. کارشناسان معتقدند هر رشد شارپی، اصلاحات و استراحتهایی در پی دارد که میتواند فرصتی مجدد برای ورود به بازار فراهم کند.
تجارتنیوز در این رابطه، با ابراهیم حاجیاحمدی، تحلیلگر بازار سرمایه به گفتوگو پرداخته تا به این سوال پاسخ دهد که کدام استراتژیها میتوانند به کسانی که احساس جاماندگی دارند کمک کنند و با اطمینان بیشتری وارد عمل شوند تا از هیجانات نیز دور بمانند.
5 عامل مهم بازار سهام را به سمت بالا حرکت دادند
حاجیاحمدی در رابطه با دلایل رشد اخیر بازار سهام به تجارتنیوز گفت: از اواسط آبان ماه بازار با افزایش قابل توجه تقاضا و مومنتوم خرید قدرتمند مواجه شد. این در حالی بود که قبل از آن، فرار سرمایه از بازار متاثر از انواع ریسکهای سیستماتیک و غیرسیستماتیک از ابتدای سال 1403 نتیجهای جز رکود در پی نداشت.
او ادامه داد: از جمله مهمترین دلایل رشد شارپ اخیر را میتوان در عقبماندگی بازار سهام، رسیدن برخی از سهمها به سطوح فوق ارزنده، تمایل سیاستگذار پولی و مالی به کاهش شکاف دلار نیما و دلار آزاد، عقب نشینی از انقباض پولی و کاهش سطح ریسک سیستماتیک ناشی از تنشهای منطقه جستجو کرد که عملا باعث برگشت سریع بازار و جهش قابل توجه آن در کوتاهمدت شد.
بیشترین اثر مثبت رشد بازار سهام در شاخصسازان دیده شد
این کارشناس بازار سرمایه گفت: طی این گام افزایشی پرقدرت و سریع بیشترین اثر مثبت عمدتا متوجه سهام بزرگ و شاخص ساز بوده است؛ زیرا بار منفیهای موج نزولی قبل از رشد بازار، به دلیل پر شدن حجم مبنا بیشتر با شاخص سازها بود.
حاجیاحمدی ادامه داد: از طرف دیگر، عمده منابع صندوقها به دلیل جذابیت قیمت و نقدشوندگی بالاتر به سهام بزرگتر تخصیص یافت. این موضوع باعث شد، طی این مدت برآیند شاخص کل نسبت به شاخص هم وزن به مراتب بیشتر باشد. از این رو بسیاری از افراد در این مقاطع ممکن است تحت تاثیر احساس جاماندگی از بازار قرار داشته باشند.
شاخص کل در آستانه محدوده معتبر مقاومتی قرار گرفته است
حاجی احمدی در ادامه گفت: در حال حاضر شاخص کل فراتر از سقف تاریخی اردیبهشتماه 1401 و در آستانه محدوده معتبر مقاومتی سه میلیون واحدی قرار گرفته است. همچنین ارزش دلاری بازار نیز در حوالی 130 میلیارد دلار قرار دارد.
او افزود: این درحالیست که ارزش دلاری بازار در محدوده سقف دو میلیون و 500 هزار واحدی سال 1401، در محدوده 220 میلیارد دلار بود.
دستبهدست شدن سهام و ورود سهامدار تازهنفس نشانه مهمی برای سلامت روند است
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بنابراین در صورت نبود ریسک سیستماتیک جدید میتوان از این منظر پتاسیلهایی را برای رشد بیشتر بازار متصور شد. اما همزمان سرمایهگذاران باید توجه داشته باشند، هیچ روندی در بازارهای مالی بدون فراز و فرود ایجاد نمیشود و رشدهای شارپ و بدون وقفه میتواند تبعاتی را به همراه داشته باشد.
حاجی احمدی ادامه داد: از این رو دست به دست شدن سهام و ورود سهامدار تازه نفس نشانه مهمی برای سلامت روند است و میتواند زمینه را برای کسب انرژی در راستای رشد پایدار فراهم نماید.
عرضه در بازار سهام افزایش مییابد
ابراهیم حاجی احمدی در رابطه با ادامه روند بازار گفت: بر این اساس طی روزهای پیش رو انتظار میرود شاهد افزایش سطح عرضهها باشیم و احتمالا مسیر سهمها پس از فروکش هیجانات تا حدودی از یکدیگر جدا شود.
باید به سهامی که هنوز از کف قیمتی فاصله نگرفتهاند توجه داشت
وی ادامه داد: بنابراین توصیه میشود تا حد امکان به سهامی که از منظر فرصت هزینه معاملاتی جذابیت بیشتری دارند و هنوز از کفهای قیمتی فاصله زیادی نگرفتهاند توجه بیشتری داشته باشید.
حاجی احمدی در توصیه به معاملهگران تاکید کرد: سهامداران باید با وجود حس ترس جاماندگی، فومو، بدون بررسی و در نظر گرفتن ریسکهای بالقوه، از هر گونه اقدام هیجانی در بازار پرهیز کنند.
گزارشهای بیشتر را در صفحه بازار سرمایه بخوانید.
منبع: تجارت نیوز