عقبگرد فلز زرد با خبر صلح

عقبگرد فلز زرد با خبر صلح
خلاصه اخبار

دنیای اقتصاد :

طلای جهانی پس از رشد بیش از ۵ درصدی در هفته گذشته، در جلسه معاملاتی روز گذشته با انتشار خبر توافق منطقه‌ای با فروش چشم‌گیر روبه‌رو شد و به زیر سطح ۲هزار و ۷۰۰ دلار رسید. همچنین با انتشار خبر انتخاب اسکات بسنت به سمت وزارت‌خزانه‌داری ایالات‌متحده، چشم‌انداز سرمایه‌گذاران از اجرایی شدن سیاست‌های اقتصادی ترامپ کاهش یافت و ارزش دلار آمریکا در برابر سایر ارز‌ها با افت روبه‌رو شد.

Untitled-3 copy

در اواسط سپتامبر امسال (اواخر شهریور)، زمانی که فدرال‌رزرو نرخ بهره ایالات‌متحده را پس از سه سال کاهش داد، همه‌چیز به نفع طلا پیش می‌رفت. سرمایه‌گذاران به علت چشم‌انداز مبنی بر کاهش نرخ بهره، انتظار داشتند که طلا رشد کند. درنتیجه خرید دارایی‌های مبتنی بر طلا مانند طلای فیزیکی و معاملات آتی افزایش یافت و قیمت طلا را بیش از 30 درصد در سال 2024 افزایش داد. با این حال، کمتر کسی نتایج انتخابات آمریکا را در برآوردهای خود دخیل کرده بود. فلز گران‌بها در روزهای پایانی اکتبر، به رکورد تاریخی خود در قیمت 2790 دلار در هر اونس دست یافت؛ با این حال، پس از کمتر از یک هفته، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ایالات‌متحده باعث رشد ارزش دلار، تحت به اصطلاح «معاملات ترامپی» شد.

رشد چشم‌گیر دلار از سطح 103 به بیش از 107 باعث کاهش قیمت طلا به دلار شد و قیمت این فلز را از کانال دو هزار و 740 دلار به کانال دو هزار و 560دلار کاهش داد. با اوج‌گیری تنش‌های منطقه در شمال دریای سیاه و تهدیدهای هسته‌ای کرملین علیه اوکراین و هم‌پیمانانش، بار دیگر قیمت طلا افزایش یافت و رشد همزمان ارزش دلار نتوانست مانع از افزایش قیمت فلز زرد شود. به دنبال گسترش اخبار ژئوپلیتیک از شرق اروپا و تبادلات موشک‌های دوربرد و قاره‌پیما بین روسیه و اوکراین در هفته گذشته، قیمت طلای جهانی، بی‌تفاوت نسبت به رشد شاخص دلار، با رشد بیش از 5درصدی روبه‌رو شد. با این حال، با آغاز هفته کاری جهان در روز گذشته، معاملات طلا با قیمت‌های کاهشی آغاز شد. زیرا به نظر می‌رسد که تنش‌های ژئوپلیتیک کاهش یافته‌اند.

به علاوه به نقل از برخی خبر‌گزاری‌ها در روز گذشته، رژیم صهیونیستی آماده آتش‌بس با حزب‌الله لبنان شده است. کاهش درگیری‌های منطقه می‌تواند ترس از دست دادن دارایی را در سرمایه‌گذاران کاهش داده و سرمایه آنها را به سوی دارایی‌های ریسکی‌تر هدایت کند. جدا از تنش‌های منطقه‌ای، سرمایه‌گذاران منتظر انتشار داده‌های کلیدی از اقتصاد آمریکا هستند. امشب، مقامات فدرال رزرو طی نشستی، درباره سیاست‌های آتی خود گفت‌وگو خواهند کرد. همچنین در روز بعد از آن، داده‌های زیادی نظیر درآمد و مخارج شخصی، شاخص قیمت PCE، سفارش کالاهای بادوام و… منتشر خواهند شد. سرمایه‌گذاران در حال حاضر اخبار این رویدادها را از نزدیک دنبال می‌کنند. کاهش سفارش‌ها و خرید‌های شخصی مردم می‌تواند نشانه‌ای از ضعف اقتصاد باشد و فدرال‌رزرو را وادار کند تا نرخ بهره را بیش از پیش کاهش دهد.

تضعیف دلار با حضور بسنت

دلار آمریکا، روز گذشته، با انتصاب اسکات بسنت به عنوان وزیر خزانه‌داری آینده ایالات‌متحده، به روند صعودی که پس از انتخابات آغاز کرده بود، پایان داد. شاخص دلار در این روز 0.77 درصد کاهش یافت‌ و از سطح 107.52 به 106.69 رسید. شاخص دلار، قیمت پول آمریکا را بر اساس سبدی متشکل از ارزهای مهم مانند یورو، پوند، ین و… محاسبه می‌کند. با پیروزی ترامپ در انتخابات انتظار می‌رفت که دلار آمریکا تقویت شود. با این حال، انتخاب بسنت به عنوان وزیر خزانه‌داری می‌تواند انتظارات را از رشد دلار کاهش دهد. به علاوه انتصاب اسکات بسنت، بنیان‌گذار و مدیر اجرایی صندوق پوشش ریسک «کی اسکوئر»، باعث بهبود چشم‌انداز سرمایه‌گذاران از بازارهای آمریکا شد. سرمایه‌گذاران امیدوارند که بسنت که مسوول اجرای برنامه اقتصادی ترامپ است، بتواند برخی از سیاست‌های تعرفه‌ای تهاجمی رئیس‌جمهور منتخب را کاهش دهد و همچنین کسری مالی رو به افزایش را مهار کند. با انتصاب بسنت، شرکای تجاری عمده آمریکا نیز خوشحال شدند و شاخص بازار سهام در ژاپن و کره‌جنوبی رشد کرد.

منبع: دنیای اقتصاد

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *