شلوغترین کریدورهای مهاجرت در جهان کدامند؟
کریدور مهاجرت نشاندهنده تعداد مهاجران بینالمللی است که در یک کشور متولد شده و در کشور دیگری زندگی میکنند. بیشترین تعداد مهاجران از کدام کشور بوده و به کجا رفتهاند؟
در سال 2020، تعداد 281 میلیون مهاجر بینالمللی در سطح جهان وجود داشت که معادل 3.6 درصد از جمعیت جهان است.
این تصویر، شلوغترین کریدورهای مهاجرت بینالمللی را بر اساس دادههای گزارش جهانی مهاجرت 2024 سازمان بینالمللی مهاجرت (IOM) سازمان ملل متحد رتبهبندی میکند.
کریدور مهاجرت چیست؟
یک کریدور مهاجرت نشاندهنده تعداد مهاجران بینالمللی است که در یک کشور متولد شده و در کشور دیگری زندگی میکنند.
کریدورهایی که در گراف بالا به رنگ قرمز نمایش داده شدهاند، توسط سازمان ملل بهعنوان کریدورهایی که عمدتاً شامل افراد آواره هستند، طبقهبندی میشوند و شامل افرادی هستند که به دلیل جنگ یا ترس از آزار و اذیت بر اساس نژاد، مذهب، ملیت یا عقاید سیاسی خود، از خانههایشان فرار کردهاند. پاکستان، کلمبیا، تایلند، لهستان، ایران و ترکیه، مقاصدی متداول برای این گروه از افراد هستند.
کریدورهای کلیدی
کریدور مهاجرت از مکزیک به ایالات متحده، با فاصله زیادی، در صدر قرار دارد. به دلیل تعداد بالای افرادی که بهطور غیرقانونی وارد ایالات متحده میشوند، رقم واقعی ممکن است حتی بیشتر از این باشد. بهتازگی، دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب، وعده داده است که فرایند دیپورت کردن انبوهی از مهاجران غیرقانونی را آغاز کند، عملیاتی که هزینه آن حدود 315 میلیارد دلار تخمین زده میشود.
مناطق جنگی
کریدورهای مهاجرت همچنین در مناطق درگیری و جنگ رایج هستند. نزدیک به چهار میلیون نفر از سوریه به ترکیه فرار کردهاند که تاثیر ویرانگر جنگ را نشان میدهد.
تعداد مشابهی از افراد نیز بین اوکراین و روسیه در هر دو جهت جابجا شدهاند. با این حال، نکته قابل توجه این است که سازمان ملل هیچیک از کریدورهای مهاجرت در درگیری اوکراین و روسیه را بهعنوان افراد آواره طبقهبندی نمیکند.
منبع: تجارت نیوز