سیستان و بلوچستان آنگونه که باید دیده نشده است
رئیس جمهور با بیان اینکه همه مشکلات راهحلهایی دارد، گفت: به مسئولان استان اختیارات لازم را میدهیم تا با بهرهگیری موثر از راهکارها و راهحلها بر مشکلات غلبه کنند. اینجا فرصتهای زیادی وجود دارد که اگر همه دستها را به دست هم دهید و اختلافات را کنار بگذاریم، میتوانیم همه مشکلات را رفع کنیم.
به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان در ادامه برنامههای بخش دوم سفر استانی دولت وفاق ملی به سیستان و بلوچستان شامگاه جمعه در نشست «بررسی مسائل شمال استان سیستان و بلوچستان» با بیان اینکه من مهمترین و موثرترین تجارب زندگیام را از این استان و در زابل فراگرفتم، اظهار داشت: سختیهایی که در آن مقطع دیدم به من درسهای زیادی داد و آنچه امروز دارم و جایگاهی که به آن رسیدم به برکت همان درسها و تجارب است.
رئیس جمهور با اشاره به مصادیقی از این تجارب و سختیها و با بیان اینکه مردم با وجود این مشقات اما همچنان بسیار مهربان و صمیمی هستند، افزود: شما مدیران اگر چه امروز با سختیهای زیادی مواجه هستید، اما امکانات و ظرفیتهایی نیز دارید که اگر به درستی از آنها استفاده کنید میتواند تغییرات بزرگی ایجاد کند؛ شما اگر نگاهتان را تغییر دهید همه این مشکلات حل میشود.
او با بیان اینکه همه این مشکلات راهحلهایی دارد، تصریح کرد: ما به شما اختیارات لازم را میدهیم تا با بهرهگیری موثر از راهکارها و راهحلها بر مشکلات غلبه کنید. اینجا فرصتهای زیادی وجود دارد که اگر همه دستها را به دست هم دهید و اختلافات را کنار بگذاریم میتوانیم همه مشکلات را رفع کنیم. باید بپذیریم که همه ما فارغ از قومیت و جنسیت و نظایر آن مثل هم و با هم برابر هستیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ما پای منبر علما آموختیم که در محضر و جامعه نبوی همه از سیاه و سفید و پولدار و فقیر در یک سطح و جایگاه بودند، گفت: آیا ما امروز واقعا اینگونه زندگی میکنیم و چنین جامعهای داریم؟ در جامعه نبوی برتری به تقوی است و تقوا یعنی حرکت و عمل بیخطا یا تا حد امکان کم خطاتر. در جامعه اسلامی آن فردی که مسئولیتها و وظایف خود در عرصه آموزش، سیاست و مدیریت را بدون یا کم خطاتر انجام دهد، متقیترین است. حضرت علی (ع) میفرماید که خطا به مثابه اسبی وحشی است که افسار آن در دست انسان نیست و او را به آتش میاندازد، در عوض تقوا اسب رامی است که افسارش در دست انسان است و او را هر کجا که بخواهد میبرد.
وی با تاکید بر توانمندیهای استثنایی استان اظهار داشت: با بهرهگیری از نیروها و ظرفیتهای همه کسانی که در این آب و خاک زندگی میکنند، میتوان مشکلات را حل کرد. این منطقه پتانسیل عظیمی دارد که متاسفانه تاکنون آنگونه که باید دیده نشده است.
پزشکیان با اشاره به توصیههای مقام معظم رهبری افزود: چرا باید پذیرفت که 60 درصد مردم این سرزمین در شرایط دشوار زندگی کنند؟ این وضعیت قابل قبول نیست. باید با تغییر نگاهها و دست به دست هم دادن، مشکلات را پشت سر گذاشت.
او با اشاره به اهمیت اتحاد میان مسلمانان، به تاکید پیامبر اسلام بر اخوت اسلامی پرداخت و گفت: رسول خدا در مکه، هنگامی که سران کفر تسلیم شدند، فرمودند اگر مسلمانیم و کتاب خدا و پیامبر را قبول داریم، باید باور کنیم که ما همه برادریم. سر چه چیزی دعوا میکنیم؟ به جای این اختلافات، باید به همدیگر کمک کنیم. اگر همسایهها و اطرافیان ما آباد شوند، ما هم منفعت خواهیم برد. همه باید برنده باشیم، نه اینکه یکی برنده و دیگری بازنده باشد.
رئیس جمهور افزود: باید نگاه خود را اصلاح کنیم. مسلمانان میتوانند برای همه جهان عزت ایجاد کنند و این عزت تنها از طریق همکاری و اتحاد ممکن است. همسایگان ما باید بهعنوان برادران ما دیده شوند، نه بهعنوان رقبا یا دشمنانی که با آنها درگیر شویم. اگر این نگاه حاکم شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
وی در ادامه سخنان خود بر نقش دولت در حل مشکلات مردم تاکید کرد و گفت: ما در دولت هر کاری که از دستمان برآید انجام خواهیم داد تا مشکلات موجود را از بین ببریم. شما مطمئن باشید که با تمام وجود تلاش خواهیم کرد، اما آنچه بیش از هر چیز اهمیت دارد این است که دلبستگی اصلی شما به خدا باشد، نه به ما.
رئیسجمهور با تاکید بر اهمیت تلاش بیوقفه برای رسیدن به اهداف بزرگ، به سخنان حضرت علی (ع) اشاره کرد و گفت: حضرت علی (ع) توصیهای دارند که همیشه در زندگی مدیریتیام به آن عمل کردهام؛ ایشان میفرمایند، شما را به پنج هدف توصیه میکنم که اگر به آنها پایبند باشید، شایسته چنین تلاشی هستید که شب و روز نخوابید و تمام توان خود را برای رسیدن به این اهداف بگذارید.
او در ادامه بیان کرد: حضرت علی (ع) تاکید دارند که جز به خدا تکیه نکنید و اگر هم میترسید، تنها از گناه خود بترسید. وقتی هدف رضای خداست و انسان بیعیب عمل میکند، دیگر نیازی به زد و بند نیست. اگر چیزی را نمیدانید، از یادگیری شرم نداشته باشید و برای یادگیری تلاش کنید.
رئیسجمهور با تاکید بر اهمیت یادگیری و پذیرش محدودیتهای دانشی گفت: باور کنید که حتی در استفاده از کامپیوتر یا موبایل، اطلاعاتم از نوهام کمتر است. اگر چه فوق تخصص جراحی قلب هستم و همیشه در کلاسم جزو رتبههای برتر بودم، اما این موضوع دلیل نمیشود که ادعا کنم همه چیز را میدانم. کسی نباید از ندانستن شرم کند؛ بلد نیستی؟ باید یاد بگیریم.
وی در ادامه گفت: ما باید بپذیریم که دانش ما محدود است. همین قلب انسان که 300 گرم وزن دارد و تنها چهار اتاق و چند رگ دارد، منِ جراح قلب هنوز در بعضی موارد برای اصلاح مشکلاتش به متخصصان دیگر مراجعه میکنم. علم امروز بسیار پیشرفته شده و استفاده از دانش و تخصص دیگران، ضرورتی انکارناپذیر است. اگر بتوانیم از کارشناسان کمک بگیریم و به یکدیگر یاری برسانیم، بسیاری از مشکلات حلشدنی است.
پزشکیان با استناد به سخنان حضرت علی (ع) درباره جایگاه صبر در ایمان گفت: صبر، به معنای تحمل فقر یا ظلم نیست. حضرت علی (ع) در توضیح ایمان میفرمایند که ایمان چهار پایه دارد: صبر، یقین، عدل و جهاد. صبر یعنی حرکت به سمت هدف با تمام توان، نه تحمل شرایط ناعادلانه. این نوع صبر است که در کنار یقین، عدالت و تلاش، میتواند انسان را به موفقیت و تعالی برساند.
وی اظهار داشت: صبر به معنای تحمل گرسنگی و بدبختی نیست. صبر یعنی تلاش شبانهروزی و خستگیناپذیر برای رسیدن به هدف. باید با تمام وجود برای رفع مشکلات و دستیابی به موفقیت تلاش کرد. وقتی انسان دنیا و لذتهای آن را برای رسیدن به هدف کنار میگذارد، سختیها برایش آسان میشود. این نوع صبر، یکی از پایههای اصلی ایمان است و نشاندهنده تعهد واقعی به هدفی است که انتخاب کردهایم.
پزشکیان در بخش آخر سخنان خود با تاکید بر لروزم پرهیز از اختلافات با مسلمان کشورهای همسایه گفت: ما در طول مدت شکلگیری دولت چهاردهم دو بار به استان سیستان و بلوچستان سفر کردیم و پیگیری اهداف مسلمانان و قرار گرفتن در مسیر حق را سرلوحه خودمان قرار دادیم. امیدوارم بدون شعارزدگی کشور را در مسیر عزت و صراط حق قرار دهیم.
خبر تکمیل میشود …
منبع: ایسنا