سران اروپا در دولت دوم ترامپ به روابط فراآتلانتیک چگونه مینگرند؟
تهران-ایرنا- «دونالد ترامپ» چند هفته دیگر به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا وارد کاخ سفید خواهد شد ولی از هم اکنون موجی از نگرانی بین کشورهای اروپایی برای ارتباط با دولت وی به راه افتادهاست.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا ، ترامپ قرار است ظرف چند هفته آینده (بیستم ژانویه/یکم بهمن) دوباره وارد کاخ سفید شود و در این میان رهبران اروپایی برای نزدیک شدن به دولت جدید آمریکا تلاش میکنند.
یورونیوز برای هر کدام رهبران اروپایی میزان متفاوتی از شانس نفوذ در دولت جدید آمریکا قائل است که گفته میشود این رقابت همچنان به صدر اخبار ماههای آینده تبدیل خواهد شد. این تارنمای اروپایی نوشت: همه چیز برای بازی مهیا شده است. با توجه به برنامه سیاستی وعده داده شده ترامپ برای اعمال تعرفهها و لغو حمایتهای امنیتی کشورهای اروپایی رقبا با چالشهای عدیدهای روبهرو هستند. کسانی که می خواهند موفق شوند، ممکن است مجبور باشند با رویکرد سیاسی ترامپ کنار بیایند:
امانوئل مکرون
علیرغم مشکلات داخلی مثل پارلمان معلق و استعفای مکرر دولت، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، هنوز هم یکی از گزینههای اصلی دوستی کشورش با دولت جدید ترامپ است. او پیش از این با دعوت از ترامپ برای بازگشایی کلیسای نوتردام و متقاعد کردن او برای دیدار با ولودیمیر زلنسکی به پیروزی دیپلماتیک دست یافته است.
جورجیا ملونی
رهبر جناح راست ایتالیا مطمئناً سعی کرده است خود را به عنوان یک ترامپ فلوئنسر پیشرو نشان دهد. در پست اخیر حزب برادران ایتالیا در شبکه های اجتماعی آمده است: «محور ایالات متحده و اتحادیه اروپا از ایتالیا میگذرد.» روابط خوب ملونی با ایلان ماسک و استیو بنن در نزدیکی دولت ایتالیا به ترامپ بیتاثیر نخواهد بود.
ویکتور اوربان
نخست وزیر مجارستان نیز مانند ملونی امیدوار است که دیدگاه سیاسی مشترکش با ترامپ کشورش را به آمریکا نزدیک کند. اوربان میزبان یک کنفرانس سیاسی بود که ترامپ در آن یک پیام ویدیویی ارسال کرد و اوربان نیز بارها در سفرهایش به آمریکا به خانه ترامپ در فلوریدا، مار-آ-لاگو رفته است.
کییر استارمر
نخست وزیر تازه منتخب بریتانیا مطمئناً میخواهد گزینههای خود را باز نگه دارد. وی طی یک سخنرانی در ماه دسامبر گفت که مجبور نیست بین دو اتحاد تاریخی با ایالات متحده و اروپا یکی را انتخاب کند. به عنوان یک جناح چپ که پیتر ماندلسون کمیسر سابق اروپا را به عنوان سفیر خود در واشنگتن منصوب میکند، استارمر ممکن است در ارتباط با دولت کاخ سفید به حزبش بیشتر وفادار بماند.
اولاف شولتس
اگرچه او بزرگترین عضو اتحادیه اروپا را نمایندگی میکند اما از نظر کاخ سفید ممکن است صدراعظم آلمان ارزش سرمایه گذاری زیادی نداشته باشد. مداخلات کسانی مثل ایلان ماسک به نفع احزاب مخالف دولت فعلی آلمان ممکن است روابط شولتس و ترامپ را بیشتر هم تیره کند
اورسولا فون در لاین
رئیس کمیسیون اروپا در نگاه اول، رفیقی ضعیف برای ترامپ محسوب میشود؛ چون ترامپ اتحادیه اروپا را به تعرفههای زیاد تهدید و این موضوع را در دولت اول خود به خوبی ثابت کرده است. البته هر دو طرف اهل معامله هستند و به نظر نمیرسد جنگ شدیدی بین دو سمت اقیانوس اطلس مشاهده کنیم.
مارک روته
رئیس ناتو میتواند یکی از پیچیدهترین روابط با ترامپ و دولت آینده آمریکا را داشته باشد. اگر ترامپ به دنبال عقبنشینی از حمایتهای کشورش از قراردادهای امنیتی با اروپاییها باشد، ولی روابط شخصیاش با روته برای ناتو امیدوار کننده است. ترامپ یکبار در سال 2019، نخست وزیر وقت هلند یعنی روته را دوست خود توصیف کرده بود.
منبع: ایرنا