سازمان ملل خواستار حمایت از غیرنظامیان در جنگ روسیه و اوکراین شد

سازمان ملل خواستار حمایت از غیرنظامیان در جنگ روسیه و اوکراین شد
خلاصه اخبار

نیویورک – ایرنا- سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که این سازمان خواستار حمایت از غیرنظامیان همزمان با گزارش‌ها مبنی بر موافقت دولت دموکرات کنونی آمریکا (جو بایدن)  با حملات دوربرد اوکراین به خاک روسیه است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی در واکنش به گزارش‌ها درباره تصمیم جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر اجازه استفاده آمریکا با استفاده از موشک‌های بالستیک دوربرد توسط اوکراین برای حمله به روسیه، گفت که سازمان ملل خواستار تضمین امنیت غیرنظامیان است.

سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد: همه طرف‌ها باید امنیت و حفاظت از غیرنظامیان را بدون توجه به هر کجا که هستند، تضمین کنند.

تارنمای بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گزارش داد، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به کی‌یف اجازه داده است که از موشک‌های دوربرد برای حمله نیروهای روسیه و نظامیان کره شمالی که در منطقه کورسک حضور دارند، استفاده کند.

خبر تصمیم جو بایدن برای لغو ممنوعیت استفاده اوکراین از سلاهای دوربرد در حالی منتشر شده است که روسیه بارها هشدار داده بود که هرگونه حمله با سلاح‌های غربی به خاک این کشور به عنوان تجاوز مستقیم ناتو تلقی خواهد شد.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین گفته است که تنها راه برای جلوگیری از وقوع چنین حملاتی است که به اوکراین امکانات و «توانایی‌های به منظور نابودی سامانه‌های پرتاب، زنجیره عرضه، زرادخانه‌ها و کارخانه‌های جنگی روسیه در مبدا داده شود.»

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به تصمیم دولت بایدن اعلام کرد: استفاده رژیم کی‌یف از پرتابه‌های دوربرد برای حملات به خاک ما به معنای مشارکت مستقیم آمریکا و ماهواره‌های آن در نبرد با روسیه و همچنین تغییر اساسی در ماهیت درگیری خواهد بود. پاسخ ما مناسب و ملموس خواهد بود.

زاخارووا افزود: هنوز مشخص نیست که آیا چنین اخباری بر اساس منابع رسمی است یا خیر. یک امر واضح است که در میان ناکامی‌های رژیم کی‌یف، حامیان غربی آن بر تشدید حداکثری جنگ ترکیبی علیه روسیه سرمایه‌گذاری کرده‌اند و تلاش می‌کنند تا به هدف خیالی به شکست دادن راهبردی مسکو دست یابند.

به گزارش ایرنا ، رئیس‌جمهوری روسیه 21 فوریه 2022 (دوم اسفند 1400) با انتقاد از بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه 24 فوریه (5 اسفند 1400) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

منبع: ایرنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *