رویکرد چین همچنان سخت‌گیرانه‌تر می‌شود؛ مسدودسازی کوین مارکت کپ و محدودیت‌های تازه در حوزه ماینینگ

رویکرد چین همچنان سخت‌گیرانه‌تر می‌شود؛ مسدودسازی کوین مارکت کپ و محدودیت‌های تازه در حوزه ماینینگ

به گزارش سیگنال به نقل از ارز دیجیتال،

به‌دنبال افزایش فشار مقاماتی چینی بر فعالیت‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال، فروشگاه اینترنتی علی بابا (Alibaba) اعلام کرده است که تا دو هفته دیگر فروش دستگاه استخراج را متوقف خواهد کرد. گزارش‌ها نشان می‌دهد که دسترسی به پلتفرم‌های کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) و کوین گکو (CoinGecko) هم برای کاربران اینترنت این کشور مسدود شده است.

به گزارش ارز دیجیتال و به نقل از منابع مختلف، علی بابا، یکی از بزرگ‌ترین فروشگاه‌های اینترنتی جهان، روز دوشنبه اعلام کرد که از 8 اکتبر (16 مهر) فروش دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال را در پلتفرم خود متوقف خواهد کرد.

علی بابا در اطلاعیه جدید خود به مقررات جدیدی اشاره کرده است که از سوی بانک مرکزی چین و دیگر نهادهای نظارتی این کشور صادر شده و به‌موجب آن فعالیت‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال بار دیگر ممنوع اعلام شده است.

علی بابا در اطلاعیه خود نوشته است:

علی بابا دات کام پس از بررسی و با در نظر گرفتن بی‌ثباتی قوانین و مقررات ارزهای دیجیتال و محصولات مرتبط در بازارهای جهانی، علاوه بر توقف فروش دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال، فروش ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین، لایت کوین، بیائو کوین (BeaoCoin)، کوارک کوین (QuarkCoin) و اتریوم را هم متوقف خواهد کرد.

علی بابا گفته است محدودیت‌های جدید شامل و نه محدود به نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای لازم برای استخراج ارزهای دیجیتال و همچنین محتوا‌ی آموزشی، استراتژی‌ها و نرم‌افزارهایی مانند دوره‌های آموزش ماینینگ است که از آنها برای به دست آوردن ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود.

مقامات چینی از اوایل سال جاری میلادی ممنوع‌کردن فعالیت‌های مرتبط با استخراج را به‌طور جدی آغاز کردند که در نهایت منجر به مهاجرت ماینرهای چینی به کشورهای دیگر شد. اخیراً اسپارک پول (Sparkpool)، یکی از قدیمی‌ترین استخرهای استخراج اتریوم در چین، فعالیت خود را متوقف کرد.

یکی از رسانه‌های داخلی چین هم گزارش داده است که کمیسیون توسعه و بهسازی این کشور اخیراً متوجه فعالیت‌های مشکوک یک انبار در پارک فناوری مغولستان داخلی شده است و پس از بررسی‌های لازم 10,100 دستگاه استخراج ارز دیجیتال را در این محل کشف و ضبط کرده است. مقامات چینی گفته‌اند که مصرف برق این مزرعه استخراج 1,104 کیلووات ساعت بوده است. محدودیت‌های چین تاکنون باعث بسته‌شدن 45 پروژه استخراج ارز دیجیتال در منطقه مغولستان داخلی شده است و گفته می‌شود که با این اتفاق سالیانه 6.58 میلیارد کیلووات ساعت در مصرف برق صرفه‌جویی خواهد شد.

به‌دنبال ممنوع‌شدن معاملات ارزهای دیجیتال در چین، صرافی‌هایی مانند بایننس و هوبی (Houbi) هم در حال محدود‌کردن ارائه خدمات به کاربران این کشور هستند.

عده‌ای معتقدند که ممنوع‌شدن کامل معاملات و استخراج ارزهای دیجیتال در چین به نفع بیت کوین است و فرصتی را برای دیگر کشورهای فعال در این حوزه فراهم می‌کند.

پت تومی (Pat Toomey)، سناتور آمریکایی، گفته است:

ممنوع‌شدن کامل بیت کوین و ارزهای دیجیتال در چین، فرصت بزرگی برای ایالات متحده است و برتری ساختاری آمریکا در برابر چین را نشان می‌دهد. [مقامات چینی] رابطه خصمانه‌ای با آزادی اقتصادی دارند و حتی نمی‌توانند مشارکت مردمشان را در یکی از هیجان‌انگیزترین نوآوری‌های چند دهه اخیر تحمل کنند.

همچنین بخوانید: ممنوعیت معاملات ارزهای دیجیتال در چین برای بیت کوین خوب است!

مسدودشدن کوین مارکت کپ و کوین گکو در چین

کوین مارکت کپ و کوین گکو که دو مورد از پرطرفدارترین پلتفرم‌های فعال در زمینه ارائه اطلاعات مرتبط با ارزهای دیجیتال هستند، اخیراً توسط فایروال (Firewall) دولتی چین مسدود شده‌اند.

هنوز مشخص نیست که کوین گکو و کوین مارکت کپ دقیقاً چه زمانی از دسترس خارج شده‌اند، با این حال ظاهراً کاربران چینی از صبح روز سه‌شنبه (به وقت محلی) به این موضوع پی برده‌اند.

به نظر می‌رسد که آی‌پی (IP) کاربران چینی از سوی این دو پلتفرم مسدود نشده و این اقدام مربوط به آژانس سانسور اینترنت چین بوده است.

تی‌ام لی (TM Lee)، بنیان‌گذار کوین گکو، گفته است:

تا جایی که می‌دانیم ما [آی‌پی کاربران چینی را] بلاک نکرده‌ایم.

فیلترشدن وب‌سایت‌های فعال در زمینه اطلاع‌رسانی ارزهای دیجیتال، نشان می‌دهد که مقامات چین علاوه بر اعمال فشار بر شرکت‌های فعال و ریشه‌دار این کشور، قصد دارند دسترسی کاربران چینی به اطلاعات ارزهای دیجیتال را هم محدود کنند.

گفتنی است که کاربران چینی همچنان می‌توانند با استفاده از نرم‌افزارهای تغییر آی‌پی (مانند VPN) فایروال دولتی را دور زده و به این دو وب‌سایت دسترسی پیدا کنند.

به‌دنبال انتشار اطلاعیه روز جمعه بانک مرکزی چین و تشدید محدودیت‌های مرتبط با معاملات و استخراج ارزهای دیجیتال در این کشور، استفاده از VPN میان جامعه ارز دیجیتال چین در حال افزایش است.

مدیران بسیاری از گروه‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال در پیام‌رسان چینی وی چت (WeChat)، از ترس برخورد مقامات دولتی نام گروه‌های خود تغییر داده و یا به تلگرام مهاجرت کرده‌اند. بسیاری از آنها آموزش‌هایی را برای نحوه راه‌اندازی VPN و عضویت در گروه‌های تلگرامی منتشر کرده‌اند تا اعضای کاربران چینی بتوانند با خیال راحت درباره ارزهای دیجیتال بحث کنند.

برای مشاهده جدیدترین تحلیل ها، اخبار، مقالات و قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال به وب سایت سیگنال مراجعه و یا اپلیکیشن سیگنال را دریافت نمایید.