رسانه‌ کانادایی: نگرانی از ترامپ متحدان اوکراین را به تکاپو انداخته است

رسانه‌ کانادایی: نگرانی از ترامپ متحدان اوکراین را به تکاپو انداخته است
خلاصه اخبار

رسانه کانادایی گزارش داد همچنان که بازگشت دوباره دونالد ترامپ به کاخ سفید نزدیک می‌شود متحدان غربی اوکراین که نگران تبعات ریاست جمهوری دوم این چهره جمهوریخواه برای حمایت‌ها از کی‌یف هستند، به تکاپو افتاده تا خلاهای احتمالی را پر کنند.

به گزارش ایسنا، شبکه دولتی «سی‌بی‌سی» کانادا در گزارشی می‌نویسد روز جمعه همزمان با گردهمایی متحدان اوکراین در شهر هالیفاکس کانادا برای شرکت در اجلاس موسوم به «مجمع امنیت بین‌الملل»، «پیتر ون پراگ»، رئیس این مجمع وجود نگرانی بسیاری از متحدان غربی اوکراین از بازگشت دونالد ترامپ را تصدیق کرد.

او همچنان که خواهان تداوم جنگ و ادامه دادن به پشتیبانی‌ها از کی‌یف شد بر وضعیت ناگوار ارتش اوکراین در جبهه نبرد نیز اذعان و بیان کرد:‌ «ما با قضاوت از روی گزارش‌های امروز و رسانه‌های اجتماعی و سنتی ممکن است معتقد شویم که اوکراین دیگر نمی‌تواند جنگ را علیه تجاوزگری روسیه پیروز شود. این پیش‌بینی کلی درست نیست.»

به نوشته این رسانه کانادایی این اجلاس فرصتی برای متحدان حامی اوکراین بود تا راه‌های ممانعت از قصد ترامپ برای تحت فشار گذاشتن اوکراین به منظور ورود به مذاکرات صلحی که به باور آنها مطمئنا با امتیاز دادن اوکراین و از دست دادن بخش بزرگی از خاکش تمام خواهد شد را بیابند.

با این وجود برخی از پیش‌بینی‌های ترامپ درباره تاثیرات پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده بر جهان و جنگ اوکراین چندان درست از آب در نمی‌آیند.

این رئیس جمهور منتخب ایالات متحده در زمان تبلیغات انتخاباتی وعده داده بود قبل از آنکه حتی برای ریاست جمهوری سوگند یاد کند به جنگ اوکراین پایان خواهد داد.

ترامپ در تنها مناظره زمان انتخابات ریاست جمهوری با «کامالا هریس»، نامزد دموکرات‌ها گفته بود: «من این جنگ را حتی قبل از آنکه رسما رئیس جمهور شوم حل و فصل خواهم کرد. من در صورت پیروزی و زمانی که هنوز رئیس جمهور منتخب هستم به گفتگو های متعددی خواهم پرداخت. آنها به من احترام می‌گذارند اما احترامی برای جو بایدن قائل نیستند.»

ترامپ این ادعا را در مصاحبه با پادکست «پی‌ام‌دی» تکرار کرده و گفت: «فکر می‌کنم دنیا رفتار درست را داشته و من در زمانی که رئیس جمهور منتخب هستم جنگ روسیه و اوکراین را حل‌وفصل خواهم کرد.»

به نوشته سی‌بی‌سی، نه تنها خبری از برقراری صلح در اوکراین نیست بلکه نبرد حتی بیش از پیش تشدید شده است.

این رسانه کانادایی تصریح کرده است: «ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دور از نشان دادن هر گونه نگرانی از بابت چشم‌انداز شروع ریاست جمهوری دوم ترامپ، دستور به استفاده از یک موشک بالستیک میانبرد جدید با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای موسوم به اورشنیک در پاسخ به حمله موشکی دوربرد اوکراین به خاک روسیه داد.»

پوتین در یک سخنرانی تلویزیونی سراسری برای مردم روسیه همچنین گفت: «جنگ در اوکراین که پیشتر با تحریک غرب به عنوان یک جنگ منطقه‌ای شروع شد حالا عناصری از یک جنگ جهانی را پیدا کرده است.»

رسانه‌ کانادایی: نگرانی از ترامپ متحدان اوکراین را به تکاپو انداخته است
سخنرانی سراسری پوتین در 21 نوامبر برای مردم روسیه

رئیس جمهور روسیه همچنین در هزارمین روز جنگ اوکراین دکترین هسته‌ای به روز رسانی شده روسیه را که آستانه استفاده از تسلیحات هسته‌ای در آن پایین‌تر آمده، امضا کرد.

«اندرو راسولیس»، یک مقام نظامی اسبق کانادایی و عضو انستیتوی امور جهانی کانادا به سی‌بی‌سی نیوز گفت: «تشدید اخیر تنش‌ها ناظران این جنگ را متعجب نکرده است. این اتفاق بسیار قابل پیش‌بینی بود. همان طور در قبال اغلب جنگ‌ها دیده‌ایم معمولا قبل از پایان جنگ‌ها و شروع مذاکرات، نبردها به سنگین‌ترین شکل خود رسیده تا 2 طرف به این طریق تلاش کنند مواضع خود را قبل از آنکه عملا پای میز مذاکره بنشینند تقویت کنند. همه اکنون دارند بر سر مواضع خود با هدف تقویت دست خود در مذاکراتی اجتناب ناپذیر می‌جنگند.»

«جاستین ترودو»، نخست وزیر کانادا در اجلاس اخیر سازمان‌های «اَپِک» و گروه 20 در آمریکای جنوبی گفت کانادا همچنان پیروزی اوکراین را به عنوان تنها نتیجه قابل قبول تلقی می‌کند.

او اظهار کرد: «هر گونه پیروزی روسیه در جنگ نشان خواهد داد اگر شما ارتشی بزرگتر داشته باشید می‌توانید به بازترسیم مرزها در روی نقشه بپردازید که این تبعاتی ویرانگر را نه فقط برای اوکراین بلکه برای کل جهان خواهد داشت.»

«کر استارمر»، نخست وزیر انگلیس نیز در صحبت‌های مشابهی در آمریکای جنوبی گفت: «ما باید تلاش مضاعفی برای تقویت پشتیبانی از اوکراین به خارج داده و این در صدر دستور کار من قرار دارد.»

او در حالی این صحبت را در شهر ریو دو ژانیرو مطرح کرد که صحبتی از چراغ سبز نشان دادن به کی‌یف برای حملات با موشک‌های دوربرد سایه طوفان به خاک روسیه نداشت.

رسانه‌ کانادایی: نگرانی از ترامپ متحدان اوکراین را به تکاپو انداخته است
نظامی اوکراینی حین شلیک توپ به سمت مواضع روسیه در شهر چاسیو یار دونتسک،18 نوامبر 2024

ترودو در سخنرانی در اجلاس اَپِک در شهر لیمای پرو گفت اگر دولت جدید ترامپ مصمم به رها کردن اوکراین باشد متحدان دیگر کی‌یف به مشکل بر خواهند خورد.

او اظهار کرد: «بیایید خیلی صریح بگوییم همه متحدان اوکراین در کل دنیا در کنار هم نخواهند توانست لغو کامل پشتیبانی‌های ایالات متحده از اوکراین را جبران کنند.»

رسانه دولتی کانادا تحلیل می‌کند که معضل اصلی متحدان اوکراین برای ادامه دادن به پشتیبانی‌ها پول نیست بلکه تولید تسلیحات و عرضه آنها به کی‌یف است.

سی‌بی‌سی نوشته است: «دلارها و یوروها به آسانی تبدیل به سامانه‌های تسلیحاتی پیچیده سنگینی که اوکراین برای جنگیدن با یک ابرقدرتی نظیر روسیه به آنها نیاز دارد نخواهند شد. همانطور که کانادایی‌ها می‌دانند روند تامین تسلیحات مدرن چند سال زمان می‌برد در حالی که کشورها در جنگ‌های مدرن معمولا تسلیحات و مهمات را سریعتر از جایگزین کردن آنها با تولیدات جدید مصرف می‌کنند.»

سی‌بی‌سی می‌نویسد، دو سوم کمک‌های کانادا به اوکراین به شکل پول، ضمانت وام، کمک فنی، آموزش و کمک‌های بشردوستانه بوده در حالی که دو سوم کمک‌های آمریکا به اوکراین به شکل تجهیزات نظامی بوده‌اند.

این رسانه کانادایی گمانه‌زنی می‌کند که هر چند علاوه بر آمریکا و اروپا متحدان دیگری برای اوکراین هستند که تسلیحات تولید می‌کنند اما اروپا در مواجهه با خلاء احتمالی ایالات متحده باید به ذخایر مازاد از رده خارج شده خود برای ادامه دادن به تسلیح اوکراین متکی شود.

سی‌بی‌سی‌ می‌نویسد: «این ذخایر هنوز غیرقابل مصرف نشده‌اند. خیلی از کشورهای اروپایی هنوز حجم بالایی از خودروهای زرهی انبار یا از رده خارج شده دارند که می‌توانند بعد از ترمیم و نوسازی برای اوکراین فرستاده شوند.»

از سوی دیگر کانادا اخیرا تحویل سامانه‌های پدافند هوایی ناسامز (NASAMS) به اوکراین را تایید کرد.

روز پنجشنبه «بیل بلر» وزیر دفاع ملی کانادا در رابطه با تحویل این سامانه‌ها به کی‌یف گفت: «سیستم‌های دفاع موشکی ساخت آمریکا که مدت‌ها در انتظار آن بودیم و دولت کانادا برای خرید آنها کمک کرد، به اوکراین تحویل داده شده است.»

رسانه‌ کانادایی: نگرانی از ترامپ متحدان اوکراین را به تکاپو انداخته است
رئیس جمهور اوکراین حین بازدید از کارخانه مهمات سازی ارتش آمریکا در سپتامبر گذشته در پنسیلوانیا

به گزارش سی‌بی‌سی، بیل بلر به کمیته دفاعی پارلمان کشورش گفت که «سیستم دفاع موشکی پیشرفته ملی» موسوم به ناسامز (NASAMS) که تقریبا 2 سال پیش اتاوا برای آن 406 میلیون دلار اختصاص داده بود، در حال حاضر در دست اوکراینی‌ها است.

خرید برنامه‌ریزی شده 406 میلیون دلاری در ژانویه 2023 اعلام شد، اما وزارت دفاع ملی کانادا در سپتامبر به سی‌بی‌سی نیوز گفت دولت فدرال تا مارس 2023 بودجه‌ای را به واشنگتن برای پرداخت هزینه‌های این سیستم منتقل نکرده بود.

به نوشته رسانه دولتی کانادا، یک گزینه دیگر حامیان ادامه دادن به تسلیح اوکراین برای جبران خلاء های احتمالی که دولت جدید ترامپ ممکن است به وجود بیاورد رو آوردن به بازیگرانی جدید همچون کره جنوبی است.

کره جنوبی از سال‌ها قبل صنایع نظامی خود را با هدف تبدیل شدن به یک بازیگر جهانی تقویت کرده است. سئول مدتی پیش تمرکز ویژه‌ای صرف تولید خودروهای زرهی کرد اما این تصمیم استراتژیک مورد تمسخر برخی منتقدانی که این خودروها منسوخ شده می خواندند قرار گرفت. دهان این منتقدان بعد از مشاهده شتاب بازیگران خارجی برای سفارش دادن آنها از کره جنوبی پس از جنگ اوکراین بسته شد.

کره جنوبی تا کنون به سیاست سختگیرانه سابق خود مبنی بر عدم ارسال تسلیحات به کشورهای درگیر در جنگ های فعال، از جمله اوکراین، پایبند بوده است.

وزرای دفاع و امور خارجه کره جنوبی در ماه جاری میلادی به دیدار همتایان کانادایی خود در اتاوا رفتند. یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی نیز هفته گذشته با ترودو در پرو دیدار کرد.

به نوشته سی‌بی‌سی، مقامات کانادایی مطلع به مفاد این جلسات می گویند کره جنوبی ظاهرا ادعاها درباره تصمیم کره شمالی برای اعزام نیرو به روسیه برای کمک به مسکو در جنگ را به عنوان یک تهدید تقریباً وجودی برای امنیت خود تلقی کرده است و حالا کره جنوبی در حال ارسال سیگنال درباره آماده بودن خود برای ارسال مستقیم کمک‌ها به اوکراین در آینده نزدیک است.

به نوشته سی‌بی‌سی، ژاپن نیز نسبت به ادعاها درباره کمک‌های کره شمالی به روسیه در جنگ با اوکراین و «تاثیرات برخورد ارتش کره شمالی با دکترین و آموزش نظامی مدرن روسیه» نگران شده در حالی که توکیو نیز تاکنون همچون سئول تنها با ارسال پول و کمک بشردوستانه به اوکراین کمک کرده است.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *