راهنمای جامع استراتژی‌های ترید ارز دیجیتال برای افراد مبتدی

راهنمای جامع استراتژی‌های ترید ارز دیجیتال برای افراد مبتدی
خلاصه اخبار

اگر قصد ورود به دنیای معامله‌گری را دارید، اما نگران ریسک‌های مالی هستید، انتخاب یک استراتژی معاملاتی مناسب بهترین راه‌حل است. اولین قدم این است که با انواع استراتژی‌های ترید ارزهای دیجیتال و ماهیت کلی آن‌ها شوید. بعد از انتخاب یک روش معاملاتی متناسب با نیازهای شخصی و روحیات خود، می‌توانید با ایجاد یک حساب …

اگر قصد ورود به دنیای معامله‌گری را دارید، اما نگران ریسک‌های مالی هستید، انتخاب یک استراتژی معاملاتی مناسب بهترین راه‌حل است. اولین قدم این است که با انواع استراتژی‌های ترید ارزهای دیجیتال و ماهیت کلی آن‌ها شوید. بعد از انتخاب یک روش معاملاتی متناسب با نیازهای شخصی و روحیات خود، می‌توانید با ایجاد یک حساب دمو در صرافی‌های ارز دیجیتال، بدون نگرانی از ریسک مالی با سازوکار بازار آشنا شوید و مهارت‌های خود را ارتقا دهید.

اگر آماده هستید اولین گام را بردارید، این مطلب از میهن بلاکچین را از دست ندهید. در این مقاله به بررسی انواع استراتژی‌های معاملاتی ارز دیجیتال ازجمله معاملات روزانه، معاملات آتی، معاملات فرکانس بالا، میانگین‌ هزینه دلاری و اسکالپینگ می‌پردازیم. در انتها نیز مزایا و معایب معاملات ارز دیجیتال را بررسی می‌کنیم.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

Toggle

استراتژی‌های معاملات ارز دیجیتال

استراتژی معاملاتی چیست

خرید و فروش ارزهای دیجیتال به منظور کسب سود، معامله ارز دیجیتال نامیده می‌شود. اگر بخواهیم تعریف دقیق‌تری از معاملات ارز دیجیتال داشته باشیم باید سه فاکتور «نوع معامله، موضوع معامله و استراتژی معاملاتی» را مشخص کنیم.

منظور از نوع معامله، نحوه عملکرد است. به‌‌طور مثال، معامله قرارداد مابه‌التفاوت (CFD) در ارز دیجیتال، نوعی قرارداد بین خریدار و فروشنده است که بر اساس آن، در زمان بسته شدن موقعیت معاملاتی، خریدار اختلاف قیمت را به فروشنده پرداخت می‌کند. موضوع معامله در اینجا، ارز دیجیتال است و به همین دلیل در دنیای کریپتو، «معاملات ارز دیجیتال» نامیده می‌شود. استراتژی معاملاتی نیز مجموعه‌ای از قوانین تعریف‌شده برای خرید و فروش دارایی‌های دیجیتال است. در ادامه، برخی استراتژی‌های رایج میان معامله‌گران ارز‌های دیجیتال را بررسی می‌کنیم:

معاملات روزانه (Day Trading)

استراتژی دی تریدینگ یا معاملات روزانه ارزهای دیجیتال‌ شامل ورود و خروج به یک موقعیت معاملاتی طی همان روز می‌شود. از آنجایی که شروع و پایان معامله در همان روز اتفاق می‌افتد، به این استراتژی ترید درون‌روز (Intraday Trading) هم گفته می‌شود. حالا اگر سوال شما این است که آیا می‌توانیم از استراتژی دی‌تریدینگ برای بیت‌کوین استفاده کنیم، باید گفت بله، معاملات روزانه بیت‌کوین مانند بازی با نوسان قیمتی آن در طول روز و به‌دست آوردن سود است.

هدف اصلی معاملات روزانه ارز دیجیتال، کسب سود از حرکات کوچک بازار است. از آنجایی‌که ارزهای دیجیتال پرنوسان هستند، این نوع معامله می‌تواند سودآوری بالایی داشته باشد. معامله‌گران روزانه برای ایجاد استراتژی‌های معاملاتی از تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند. به‌طور کلی، این استراتژی زمان‌بر و پرریسک بوده و بیشتر برای معامله‌گران حرفه‌ای مناسب است.

هودل کردن (HODL)

هودل یک تکنیک سرمایه‌گذاری است که از اشتباه تایپی کلمه “Hold” به‌وجود آمده است. در این استراتژی، افراد به جای ترید ارزهای دیجیتال، آن‌ها را می‌خرند و برای مدت طولانی نگهداری می‌کنند. سود سرمایه‌گذاری در استراتژی هودل، به‌واسطه افزایش ارزش دارایی در بلندمدت به‌دست می‌آید. در این استراتژی سرمایه‌گذار با نوسانات کوتاه‌مدت بازار کاری ندارد و از ریسک‌‌های فروش در قیمت پایین و خرید در قیمت بالا در امان می‌ماند.

معاملات آتی (Futures Trading)

قرارداد آتی ارز دیجیتال چیست

استراتژی معاملات آتی (فیوچرز) ارز دیجیتال شامل انعقاد یک قرارداد بین دو طرف برای خرید و فروش مقدار مشخصی از یک ارز دیجیتال پایه مانند بیت‌کوین (BTC) در یک قیمت از پیش تعیین‌شده و در زمان مشخص می‌شود.

قراردادهای فیوچرز امکان معامله طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال را بدون نیاز به مالکیت آن‌ها فراهم می‌کنند. به‌علاوه، دارندگان ارزهای دیجیتال می‌توانند از معاملات آتی برای محافظت در برابر نوسانات بازار استفاده کنند. برای آشنایی بیشتر با این استراتژی معاملاتی، می‌توانید مقاله «قرارداد آتی چیست، همه چیز درباره معاملات فیوچرز بازار رمزارزها » را مطالعه کنید.

معاملات آربیتراژ (Arbitrage trading)

آربیتراژ یکی دیگر از استراتژی‌های معاملاتی برای کسب سود در بازار ارزهای دیجیتال است. در این روش، معامله‌گر از اختلاف قیمت یک دارایی پایه در دو بازار مختلف سود به‌دست می‌آورد. به‌طور مثال، فرض کنید قیمت بیت کوین در صرافی بایننس 35٬000 دلار و در صرافی کوین بیس 35٬700 دلار است. معامله‌گر می‌تواند بیت کوین را از بایننس بخرد و با فروش آن در کوین بیس، از اختلاف قیمت دو صرافی 700 دلار سود به‌دست بیاورد. این اختلاف، بین قیمت خرید و فروش، اسپرد (Spread) نامیده می‌شود.

تفاوت قیمت در صرافی‌های مختلف به دلیل تفاوت در نقدینگی و حجم معاملات آن‌ها است. بنابراین، تریدر برای استفاده از آربیتراژ باید صرافی‌هایی را پیدا کند که اختلاف قیمت قابل‌توجهی داشته باشند. لازم به یادآوری است از آنجایی‌که معامله‌گر با دو حساب سروکار دارد و دوبار باید کارمزد پرداخت کند، ممکن است سود نهایی معامله کاهش پیدا کند. همچنین، اگر اختلاف قیمت بین دو صرافی از بین برود، فرصت آربیتراژ نیز از دست می‌رود.

معاملات فرکانس بالا (HFT)

معاملات فرکانس بالا (HFT) چیست

معاملات فرکانس بالا شامل طراحی الگوریتم‌ها و ربات‌های معاملاتی است که بتوانند تعداد زیادی از سفارش‌های ورود و خروج را در کسری از ثانیه انجام دهند. طراحی این ربات‌ها نیازمند درک عمیق اصول پیچیده بازار و دانش قوی در ریاضیات و علوم کامپیوتر است. بنابراین، این استراتژی بیشتر برای معامله‌گران کمّی (Quant traders) مناسب است تا افراد مبتدی.

چهار نوع استراتژی رایج HFT شامل آربیتراژ، بازارسازی، شناسایی نقدینگی و معاملات مومنتوم می‌شود:

  • آربیتراژ: همان‌طور که اشاره شد در این روش، معامله‌گران از تفاوت قیمت بین دو دارایی یکسان در صرافی‌های مختلف بهره می‌برند. تریدرهای فرکانس بالا با استفاده از آربیتراژ تاخیری (Latency Arbitrage) و ناهماهنگی‌های قیمتی که به دلیل تاخیر در سیستم رخ می‌دهند، سود به‌دست می‌آورند.
  • بازارسازی (Market-Making): این استراتژی شامل ایجاد سفارش‌های خرید و فروش به صورت همزمان در بازار برای بهره‌برداری از اختلاف قیمت‌های پیشنهاد خرید و فروش (Bid-Ask Spread) می‌شود.
  • شناسایی نقدینگی (Liquidity Detection): سیستم‌های تشخیص نقدینگی بر شناسایی فعالیت‌های بازار سایر معامله‌گران، به‌ویژه سرمایه‌گذاران نهادی تمرکز دارند. این استراتژی بر مبنای بهره‌برداری از رفتارهای معاملاتی دیگران عمل می‌کند.
  • مومنتوم تریدینگ (Momentum Trading): معاملات مومنتوم بر اساس شناسایی تغییرات کوتاه‌مدت قیمت و واکنش به پیش‌بینی حرکات بازار انجام می‌شود. معامله‌گران از نوسان‌های بازار برای ورود یا خروج سریع استفاده می‌کنند.

به این نکته توجه داشته باشید که الگوریتم‌ها به شرایط بازار در لحظه واکنش نشان می‌دهند. بنابراین، ممکن است در بازارهای نوسانی، اسپردهای قیمت پیشنهاد خرید و فروش را به طور قابل‌توجهی افزایش دهند یا معاملات را به‌طور موقت متوقف کنند که این امر باعث کاهش نقدینگی و افزایش نوسان می‌شود.

استراتژی میانگین هزینه دلاری (DCA)

در استراتژی میانگین هزینه دلاری همان‌طور که از نامش پیدا است، مبلغ مشخصی از پول در بازه‌های زمانی منظم و در مقادیر کوچک سرمایه‌گذاری می‌شود. به‌این ترتیب، سرمایه‌گذار می‌تواند بدون اینکه در معرض ریسک‌های بازار قرار بگیرد، از افزایش قیمت‌ها بهره ببرد. برای استفاده از استراتژی DCA، کافی است مبلغ ثابتی را برای سرمایه‌گذاری در ارز دیجیتال موردنظر خود در بازه زمانی مشخصی انتخاب کنید. سپس، صرف‌نظر از حرکت بازار، سرمایه‌گذاری را تا رسیدن به هدف ادامه دهید.

برخلاف حالت عادی که یکباره مبلغ زیادی را در کف یا سقف قیمت به بازار وارد یا خارج می‌کنید؛ در استراتژی میانگین هزینه دلاری بدون تاثیرپذیری از نوسان‌های کوتاه مدت و به مرور زمان، مقدار مشخصی سرمایه را در ارز دیجیتال دلخواهتان سرمایه‌گذاری می‌کنید. ازآنجایی‌که این یک استراتژی بلندمدت است، ممکن است نسبت به سرمایه‌گذاری یک‌باره مجبور به پرداخت کارمزدهای بیشتری شوید. بنابراین، پیش از اتخاذ هر استراتژی معاملاتی، تحقیقات شخصی انجام دهید.

معاملات اسکالپینگ (Scalping)

اسکالپینگ ترید کوتاه مدت تایم فریم تحلیل قیمت استراتژی معاملات اندیکاتور اسیلاتور

اسکالپینگ یک روش معاملاتی کوتاه‌مدت است که هدف آن کسب سود از نوسان‌ قیمت ارزهای دیجیتال است. در این روش، اسکالپر‌ها (Scalpers) با افزایش حجم معاملاتی خود در بازه‌های زمانی کوتاه (اغلب چند دقیقه یا حتی چند ثانیه) از اختلافات جزئی در قیمت‌ها سود به‌دست می‌آورند. از آنجایی که این استراتژی نیازمند واکنش سریع و اجرای دقیق معاملات است، اسکالپ تریدرها برای تعیین نقطه ورود یا خروج در طول یک روز، روندهای تاریخی و سطوح حجم معاملات را بررسی می‌کنند.

اسکالپرها معمولا بازارهای دارای نقدینگی بالا را ترجیح می‌دهند؛ زیرا پیش‌بینی زمان ورود و خروج در این بازارها آسان‌تر است. معمولا نهنگ‌ها از این استراتژی برای مدیریت موقعیت‌های بزرگ استفاده می‌کنند. با توجه به اینکه اسکالپینگ یک استراتژی پرریسک است، هنگام استفاده از آن باید مارجین (پولی که وارد معامله می‌کنید) و سایر قوانین ضروری را رعایت کنید.

رنج تریدینگ (Range Trading)

معاملات محدوده نوسان یک رویکرد سرمایه‌گذاری فعال است که در آن سرمایه‌گذار یک محدوده قیمتی را برای خرید یا فروش ارز دیجیتال در بازه زمانی کوتاه‌مدت تعیین می‌کند. برای مثال، اگر بیت‌کوین در حال حاضر در محدوده 35٬000 دلار معامله می‌شود و پیش‌بینی می‌کنید که در هفته‌های آینده به 40٬000 دلار برسد، این یعنی شما انتظار دارید که بیت کوین در این مدت در محدوده بین 35٬000 تا 40٬000 دلار نوسان داشته باشد.

بنابراین، می‌توانید بیت‌کوین را در قیمت 35٬000 دلار بخرید و هنگامی که به 40٬000 دلار رسید، آن‌ را بفروشید. مادامی که فکر می‌کنید بیت‌کوین در این محدوده رنج می‌زند، می‌توانید خرید و فروش بیت کوین را در همین سقف و کف ادامه دهید.

سرمایه‌گذاری مبتنی بر شاخص (Index investing)

صندوق شاخص ارزهای دیجیتال (Cryptocurrency Index Fund) یک ابزار سرمایه‌گذاری شامل مجموعه‌ای از ارزهای دیجیتال است و از طریق سرمایه‌گذاری جمعی تامین مالی می‌شود. سرمایه‌گذاری در صندوق شاخص کریپتو شامل خرید صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) مانند ETFهای اسپات و فیوچرز بیت کوین یا سرمایه‌گذاری در شاخص‌هایی مانند DeFi Pulse است. سرمایه‌گذاری روی این شاخص‌ها ریسک سرمایه‌گذاری در یک ارز خاص را از بین می‌برد.

دارندگان شاخص می‌توانند بدون خروج از پروتکل‌های زیرساختی، در مورد پیشنهادهای حاکمیتی رای دهند. این بخشی از مفهوم شاخص‌های هوشمند است که کاربردهای مالکیت مستقیم توکن‌ها را حفظ می‌کند.

از آنجایی‌که صندوق شاخص از شاخص مبنا پیروی می‌کند، برای انتخاب بهترین ارزهای دیجیتال نیازی به استفاده از تیم کارشناسان و مشاوران نیست. به‌علاوه، وقتی سرمایه به نسبت مشابهی با شاخص سرمایه‌گذاری می‌شود، سبد دارایی در بین چندین پروتکل متنوع توزیع می‌شود. به‌هرحال، باید توجه داشته باشید که صندوق‌های شاخص نسبت به اوراق قرضه دولتی یا ارزهای فیات ریسک بیشتری دارند و ممکن است سرمایه‌گذاران با ضرر مواجه شوند.

سوئینگ تریدینگ (Swing Trading)

سوئینگ تریدینگ تحلیل تکنیکال تحلیل فاندامنتال الگو اندیکاتور رفتار قیمت حد سود حد ضرر نسبت ریسک به ریوارد

سوئینگ تریدینگ یا نوسان‌گیری یک روش معاملاتی برای کسب سود از نوسان بازار در بازه‌های یک هفته تا یک ماه است. تریدرهای سوئینگ فرصت کافی برای رصد قیمت یک دارایی دارند و استراتژی‌های معاملاتی خود را با استفاده از تحلیل تکنیکال و بنیادی تنظیم می‌کنند.

سوئینگ تریدینگ اغلب نیازمند تصمیم‌گیری‌ و اجرای سریع است و از این رو برای تریدرهای مبتدی مناسب نیست. به‌علاوه، معامله‌گران باید همیشه و حتی روزهایی که معامله نمی‌کنند، بازار را زیرنظر داشته باشند که این موضوع باعث پیچیده و زمان‌بر شدن این استراتژی می‌شود. برای اجرای سریع‌تر و موثرتر سوئینگ تریدینگ می‌توانید از ربات‌ها استفاده کنید. این ربات‌های معاملاتی بازار را اسکن می‌کنند و به‌محض برآورده شدن معیارهای مشخص، به‌طور خودکار اقدام به خرید و فروش دارایی می‌کنند.

ترند تریدینگ (Trend Trading)

ترند تریدینگ یا معامله بر اساس روند یک استراتژی قدرتمند در بازارهای مالی است که براساس شناسایی و پیروی از روندهای غالب بازار عمل می‌کند. در این روش، تریدر موقعیت‌های خودش را برای چند ماه نگه‌می‌دارد تا از روند جهت‌دار بازار سود به‌دست بیاورد. معامله‌گران ترند تریدینگ در صورت پیش‌بینی کاهش بازار، وارد موقعیت‌های شورت (Short) می‌شوند و درصورتی که انتظار افزایش قیمت‌ها را داشته باشند، پوزیشن لانگ (Long) ایجاد می‌کنند.

در این استراتژی استفاده از شاخص‌هایی مانند اندیکاتوری مکدی (MACD) و اسیلاتور استوکاستیک (Stochastic Oscillator) برای شناسایی برگشت روند ضروری است. معامله براساس روند برای آن‌دسته از تریدرهایی که نگران ریسک‌های مالی هستند، مناسب‌تر است.

مزایا و معایب معامله ارزهای دیجیتال

مزایا و معایب معامله ارزهای دیجیتال
منبع: funderpro.com

معاملات ارز دیجیتال مزایای زیادی دارد که در ادامه برخی از آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

  • کسب سود از نوسان‌های شدید قیمت

ارزهای دیجیتال به دلیل ماهیت نوسانی خود پتانسیل سودآوری بالایی برای سفته‌بازان دارند. به‌طور مثال، تغییرات قیمت در طول روز، فرصت مناسبی برای تریدرهای معاملات روزانه است؛ اما این تغییرات با ریسک‌های بیشتری هم همراه هستند و ممکن است روند نزولی ناگهانی قیمت منجر به ضررهای سنگینی شوند.

  • ناشناس ماندن معامله‌گر

خرید کالا و خدمات با استفاده از ارزهای دیجیتال به صورت آنلاین انجام می‌شود و نیازی به فاش کردن اطلاعات شخصی نیست. همچنین، با توجه به نگرانی‌های فزاینده در مورد حریم خصوصی و سرقت هویت، ارزهای دیجیتال می‌توانند گزینه خوبی برای حفظ محرمانگی کاربر باشند.

صرافی‌های ارز دیجیتال برای شناسایی کاربران یا مشتریان خود، مجموعه‌ای از اقدامات احراز هویت (KYC) مخصوص به خود را اعمال می‌کنند. انجام این فرآیند به پلتفرم‌ها کمک می‌کند تا در عین حفظ حریم خصوصی و ناشناس ماندن صاحبان کیف پول‌ها بتوانند ریسک‌های مالی را محدود کنند.

  • ویژگی‌های هوشمند قابل‌برنامه‌ریزی

مزیت دیگری که برای دارندگان برخی ارزهای دیجیتال وجود دارد، حق رای و مالکیت است. به‌طور مثال، دارندگان توکن‌های حاکمیتی می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با آن ارز مشارکت داشته باشند. دارندگان NFTها یا RWAها نیز می‌توانند در بلاکچین مالک آثار هنری یا املاک و مستغلات شوند.

  • بازار 24 ساعته

بازار ارزهای دیجیتال یک بازار غیرمتمرکز است که 24 ساعت شبانه‌روز و هفت روز هفته فعال است. به‌علاوه، تراکنش‌ها از یک مکان فیزیکی خاص انجام نمی‌شود و افراد در سراسر دنیا با دسترسی به اینترنت می‌توانند تراکنش‌های مالی انجام دهند.

  • تراکنش‌های همتا‌بههمتا

یکی از بزرگ‌ترین مزایای ارزهای دیجیتال این است که نیازی به دخالت یک نهاد مالی به عنوان واسطه ندارد و در نتیجه هزینه‌ تراکنش‌ها تا حدی کاهش پیدا می‌کند. این ویژگی برای افرادی که نسبت به سیستم‌های موجود تردید دارند، جذاب است.
دنیای کریپتو با وجود مزایای متعددی که دارد، عاری از خطر و ریسک نیست. برخی از این معایب عبارتند از:

  • مشکلات امنیت سایبری

کریپتوکارنسی‌‌ها مانند سایر فناوری‌های دیجیتال، در معرض خطر نفوذ سایبری قرار دارند و ممکن است در دام هکرها بیافتند. رفع این مشکل، مستلزم به‌روز نگه‌داشتن مداوم زیرساخت‌های امنیتی و اعمال تدابیر پیشرفته امنیت سایبری است.

  • مشکلات مقیاس‌پذیری

یکی دیگر از مشکلات بلاکچین و ارزهای دیجیتال، مسئله مقیاس‌پذیری است. قبل از ارتقا زیرساخت‌ها، بلاکچین‌ها از نظر تعداد و سرعت تراکنش‌ها نمی‌توانستند با معاملات ارزهای سنتی رقابت کنند. به عنوان مثال، در مارس 2020، مشکلات مقیاس‌پذیری باعث تاخیر چند روزه در معاملات شد. در حال‌حاضر، به‌لطف ارتقا زیرساخت‌ها و معرفی فناوری‌هایی مانند لایه 2 ها این مشکل تا حد زیادی حل شده است.

  • چالش‌های نظارتی

از آنجایی که هنوز ساختار قانونی مشخصی برای حفاظت از دارایی‌های دیجیتال وجود ندارد، سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال در اکثر نقاط جهان از حمایت قانونی برخوردار نیستند.

جمع‌بندی

در بازار ارزهای دیجیتال، استراتژی‌های معاملاتی متنوعی وجود دارد؛ اما هیچ‌کدام از آن‌ها را نمی‌توان به عنوان بهترین یا بدترین معرفی کرد. انتخاب استراتژی مناسب به شرایط و اهداف مالی هر معامله‌گر بستگی دارد. اولین قدم برای انتخاب یک استراتژی معاملاتی، مشخص کردن اهداف مالی و میزان ریسکی است که معامله‌گر توانایی تحمل آن را دارد. از سوی دیگر، آگاهی از اصول ابتدایی معاملات، مانند انواع سفارشات، اندیکاتورها و نحوه استفاده از آن‌ها برای تحلیل بازار بسیار مهم است. استفاده از ابزارها و پلتفرم‌های معاملاتی متناسب با نیازهای شخصی باعث بهبود تجربه معاملاتی می‌شود. شما چه استراتژی‌های دیگری را به این فهرست اضافه می‌کنید؟

منبع: میهن بلاکچین

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *