رابطه ارزهای دیجیتال و بورس ایران و پیش بینی عرضهETF های بیت کوین
تحلیلی از رابطه ارزهای دیجیتال و بورس ایران و تغییر دیدگاه ها به بلاک چین همراه با پیش بینی عرضه ETF های بیت کوین در آینده نزدیک ارایه شد.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، پنل گفتوگوی بیت کوین و ایران، بورس و کریپتو با محور اصلی رابطه بین ارزهای دیجیتال و بورس در بازار ایران با حضور وحید شامخی معاون توسعه کسب و کار نوبیتکس، محمد قاسمی مدیرعامل پلتفرم داراییهای دیجیتال مزدکس، میلاد معماریان مدیرعامل و عضو هیئتمدیره فیروزه دیجیتال و سروش خواجه حقوردی معاون توسعه محصول کاریزما برگزار شد.
محمد قاسمی: معاملات آنلاین سهام در ایران از سال 88 آغاز شد. سال 99 هم بازه اوجگیری بورس بود و در این دوره روزانه 30 هزار میلیارد تومان معامله در بورس انجام میشد اما زیرساختها به نحو مطلوب پاسخگو نبود و نتوانست در جهت جذب بیشتر کاربر، نوآوری کند.
همزمان با این دوره، بیت کوین هم شروع به رشد کرد. چیزی که مشخص بود، نیاز و علاقه نسل جدید برای معامله در بازاری 24 ساعته بود. این تغییر ذائقه باعث شد فعالان بازارهای مالی نیز به این نتیجه برسند باید ساختار بازار را تغییر دهند. در نتیجه از 2.5 سال پیش و همزمان با دنیا در ایران اقدام به توکنایز کردن داراییها شد.
در سالهای گذشته بورس، بازار رمز ارزها را دوست خود نمیدانست و این باور وجود داشت اگر پولی از بازار سرمایه خارج شود، وارد بازار رمزارز شده و جلوی رشد آنها را میگیرد. طی یک سال اخیر، دیدگاه نهادهای مالی و سازمان بورس تغییر کرده و بلاکچین را بهعنوان فناوری قابلاعتماد میشناسند. عرضه ETF های بیت کوین مانند آمریکا در ایران نیز در آینده نزدیک رخ خواهد داد.
چالشهای فقهی رمز ارزها در حال حل شدن است. در رابطه با بحثهای حقوقی نیز با توجه به اسناد قانونی موجود و تشخیص رمزارزها بهعنوان دارایی در قانون، مسائل حقوقی این حوزه نیز حل خواهد شد.
سروش خواجه حقوردی: زیرساختی که شرکت سپردهگذاری باید در اختیار مجموعه های علاقهمند به توکنایز کردن داراییها قرار دهد، اتصالی به دنیای بلاکچینی ندارد.
بنابراین نهادهایی مثل کاریزما در این بین تضمین میکنند هر توکن بهصورت یک به یک با دارایی پشتوانه ذخیره شده است. در محصول کاریزما ایکس میتوان سهم صندوقهای کاریزما را در قالب توکن معامله کرد و مصداقی از بکارگیری فناوری توکنسازی در بازار سنتی سرمایه است. موضوعات فقهی، حقوقی و مالیاتی رمزارزها همچنان باز است و برای آن تعیینتکلیف نشده است.
میلاد معماریان: ابزار توکنایزیشن مختص بازار سهام نیست و در دنیا برای املاک و بازارهای متفاوت زیادی از این فناوری استفاده میشود. توکنایز کردن داراییها میتواند در همه بازار با ابزارهای متفاوت کار کند. در اروپا و آمریکا نیز اقبال قانونگذار و مردم نسبت به این بستر بیشتر شده است. قانونگذار اخیراً از بازارها و ابزارهای جدید استقبال بیشتر و تیم این مجموعه برای معرفی ابزارهای جدید به قانونگذار تلاش میکند.
مواردی مثل حضور پررنگتر مجموعههای مدیریت سرمایه در این بازار، رشد بازار ETF رمز ارزها، توکنسازی از داراییها و عمومی سازی ابزارهای سرمایه گذاری روی اشکال جدید دارایی از پیشبینیهای اعضای پنل برای سالهای آینده بود.
منبع: بورس پرس