دپوی دام پرواری در دامداری‌ های گلستان/ گوشت قرمز داخلی خریدار ندارد

دپوی دام پرواری در دامداری‌ های گلستان/ گوشت قرمز داخلی خریدار ندارد
خلاصه اخبار

اگر چه چند روز گذشته معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که صنعت دامی بعد از نفت دومین اقتصاد کشور است، اما این روز‌ها به دلیل واردات بی‌رویه گوشت قرمز به منظور تعادل بخشی و حمایت از امنیت غذایی، دامداران گلستان با چالش جدی مواجه شدند و گوشت قرمز آنها بازار فروش ندارد.

به گزارش تجارت نیوز ،

در همین رابطه، شاهپور علائی‌مقدم، معاون توسعه مدیریت وزارت جهادکشاورزی با انتقاد از افزایش تمایل به واردات بخش کشاورزی گفت: کشور سالانه به 100 هزارتن واردات گوشت قرمز نیاز دارد اما امسال 170 هزارتن گوشت قرمز وارد شده است (تسنیم). بر همین اساس، دامداران گلستان ناچار هستند دام‌های پرواری و گوشتی خود را زیر قیمت تمام شده تولید، به فروش برسانند. 

در مقابل، بخشی از اقشار جامعه توان خرید گوشت قرمز را ندارند و این محصول از سبد خانوار دهک‌های مختلف حذف شده است یا به صورت محدود در آن یافت می‌شود. به نظر می‌رسد برنامه‌ریزی اشتباه و وجود واسطه‌های متعدد تولیدکننده و مصرف‌کننده را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.

خریداری برای گوشت قرمز وجود ندارد

عبدالله جرجانی، دامدار صنعتی گلستان در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز گفت: تقاضا برای خرید گوشت گاو وجود ندارد و اگر هم محصولی خریداری شود، زیر قیمت تولید و با چک مدت‌دار سه ماهه خواهد بود.

او با تاکید بر اینکه دامداری‌ها وضعیت خوبی ندارند، افزود: همیشه روال اینگونه بود که دام از مازندران و گلستان برای استان تهران ارسال می‌شد اما اکنون شرایط به حدی نامناست است که دام زنده برای کشتار از تهران وارد استان می‌شود؛ چرا که دام‌های گوشتی در کشور خریداری ندارند.

او می‌گوید: به دلیل واردات بیش از حد گوشت قرمز و با توجه به اینکه قیمت تولید گوشت داخل بالا و قدرت خرید مردم پایین است، اکنون تقاضا برای این محصول کاهش زیادی دارد.

بازار از گوشت وارداتی اشباع شده است

جرجانی گفت: بازار کل کشور از گوشت‌ قرمز وارداتی اشباع شده و این محصول در فروشگاه‌های عرضه مواد پروتئینی، به قیمت هر کیلو 250 هزار تومان عرضه می‌شود.

این دامدار گفت: مشخص نیس چه رانتی در پشت این ماجرا وجود دارد که گوشت با چنین قیمتی عرضه می‌شود.

او افزود: کشور در حوزه تولید گوشت قرمز کمبودی ندارد اما با افزایش هزینه‌های تولید، توان خرید مردم کاهش یافته، در نتیجه دامدار ناچار است، دام خود را با ضرر بفروشد؛ چرا که بیشتر از یک زمان مشخص، فضا برای نگهداری از آن و سرمایه به منظور تامین خوراک دام را ندارد.

خرید گوشت قرمز داخلی، زیر قیمت گوشت وارداتی

محسن عابدینی، دیگر دامدار گلستانی نیز به تجارت‌نیوز گفت: صنعت دامداری در ماه‌های اول سال، به یک قیمت منطقی در حوزه تولید رسیده بود اما با واردات بی‌رویه گوشت قرمز، قیمت خرید این محصول از دامداری‌ها کاهشی شد.

او تاکید کرد: قیمت یک کیلو گوشت برای تولید‌کنندگان با 5 درصد سود حدود 270 هزار تومان تمام می‌شود اما این محصول کیلویی 240 هزار تومان خریداری می‌شود.

او افزود: فروش دام با چالش‌های زیادی مواجه است و همه دامداری‌ها ناچار به دپوی گاو پرواری شده‌اند؛ کشتار نیز انجام نمی‌شود.

عابدینی گفت: پشتیبانی امور دام که باید حامی صنعت تولید گوشت قرمز باشد قیمتی را برای خرید از دامدار لحاظ کرده که پایین‌تر از قیمت گوشت‌های وارداتی یعنی کیلویی 227 هزار تومان است.

مسئولان دولتی: آمادگی خرید هر میزان گوشت قرمز را داریم

در این میان، پشتیبانی امور دام گلستان بعنوان حامی این بخش ادعا می‌کند که در خرید گوشت قرمز داخلی هیچ مشکلی وجود ندارد و این نهاد می‌تواند هر میزان گوشت قرمز را خریداری کند.

حسین لاری‌کمان، مدیرکل پشتیبانی امور دام استان گلستان در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز گفت: برنامه‌ای که برای تولید مرغ مازاد انجام شد، برای گوشت قرمز دام‌های سنگین نیز در دست اجراست.

او افزود: معاونت امور دام، نشست مشترکی با دامداران برای احصای مشکلات برگزار کرد و پیشنهادات این نشست را جمع‌بندی و برای امور پشتیبانی کشور و وزارت جهاد ارسال کرده است.

لاری کمان گفت: قرار براین شد که شورای قیمت‌گذاری با قیمت‌گذاری گوشت قرمز شرایط خرید آن را فراهم کند.

او ادامه داد: در حال حاضر خرید مازاد گوشت قرمز دام‌های سنگین را امور پشتیبانی با محوریت سازمان جهاد کشاورزی انجام می‌دهد.

او افزود: دولت آمادگی خرید گوشت قرمز دام سنگین را به هر میزانی دارد و طبق مصوبه شورای قیمت‌گذاری، خرید گوشت پنج تیکه به قیمت هر کیلو 420 هزار تومان انجام می‌شود.

او گفت: خرید گوشت بر مبنای دستورالعمل صورت می‌گیرد. این مصوبات به صورت کشوری اعلام می‌شود و تنها مختص استان گلستان نیست.

منبع: تجارت نیوز

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *