دلار گوشت به هدف خورد

دلار گوشت به هدف خورد
این امر سبب شد بسیاری از خانوارها طبقات ضعیف و متوسط جامعه دیگر توانایی خرید گوشت قرمز با قیمت سرسام‌آور 500 تا 600‌هزار تومان برای هر کیلوگرم از این محصول را نداشته باشند. به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی امسال علاوه بر سیاست تولید قراردادی گوشت قرمز از طریق حمایت از عشایر را در دستور کار خود قرار داد، ولی برای کاهش قیمت گوشت قرمز و متعادل شدن بازار سیاست افزایش واردات تا پایان سال را اجرا کرد. به همین دلیل در هفت ماهه امسال، شاهد افزایش واردات گوشت قرمز و توزیع گسترده این گوشت در خرده‌فروشی‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای هستیم، به صورتی که به طور انبوه انواع گوشت قرمز با قیمت 310‌هزار تا 390‌هزار تومان به ازای هر کیلوگرم در دسترس مردم قرار گرفته است. با این حال وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده که از سال آینده با انبوه تولید دام در کشورمان و زایش‌های گسترده دیگر نیازی به واردات گوشت قرمز نیست و بازار نیز تنظیم خواهد شد. 
محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی چندی پیش در گفت‌و‌گویی که با جام‌جم داشت با تاکید بر تولید گوشت قرمز تصریح کرد: با توجه به زمان‌بر بودن ایجاد چرخه صنعتی در تولید گوشت قرمز، شرکت پشتیبانی امور دام با رویکرد جدید در تولید قراردادی برای کوتاه شدن دست سوداگران و برچیدن واسطه‌ها از مسیر تولید تا سفره، بازار آن را به ثبات خواهد رساند، ورود به واحد‌های صنعتی، پرواری‌بندی، عشایری و بنگاه‌های اقتصادی برای انعقاد قرارداد تولید گوشت و دام نرینه برای کشتار از جمله این راهکار‌هاست. طی ماه‌های اخیر روزانه 180 تا 210 تن گوشت گرم وارد شد که طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته میزان واردات افزایش یافته است. به‌طوری که هم‌اکنون طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی واردات روزانه گوشت گرم به 250 تن رسیده که 70‌درصد آن مربوط به گوشت گوسفندی و 30‌درصد گوشت گوساله است. به همین دلیل انتظار می‌رود با افزایش واردات گوشت بازار طی یک تا دو ماه آینده به ثبات برسد.

واردات کلی گوشت قرمز 
درهفت ماهه امسال 44‌هزار و 619 تن و 263 کیلوگرم انواع گوشت قرمز اعم از گوسفند، بره، گاو وگوساله به ارزش 233‌میلیون و 580‌هزار و 521 دلار وارد کشور شده، این در حالی است که در همین بازه زمانی در سال گذشته تنها 28‌هزار و 633 تن و 218 کیلوگرم انواع گوشت قرمز به ارزش 126‌میلیون و 636‌هزار و 791 دلار وارد کشورمان شده بود. بنابراین می‌توان گفت واردات انواع گوشت قرمز در هفت ماهه امسال نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته به لحاظ وزنی با رشد بیش از 55‌درصدی و به لحاظ ارزشی با رشد 85‌درصدی روبه‌رو بوده است.
 
جزئیات واردات گوشت قرمز گوسفندی
درهفت ماهه امسال 12‌هزار و 908 تن و 870کیلوگرم انواع گوشت قرمز گرم ومنجمد گوسفندی به ارزش 93‌میلیون و 770‌هزار و 204 دلار وارد کشور شده، این درحالی است که در همین بازه زمانی درسال گذشته 1559 تن 375کیلوگرم گوشت قرمز گوسفندی به ارزش هشت‌میلیون و 134‌هزار و 93دلار به کشور وارد شده بود. بنابراین می‌توان گفت واردات گوشت قرمز گوسفندی در هفت ماهه امسال نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته به لحاظ وزنی با رشد حدودا 730‌درصدی و به لحاظ ارزشی با رشد 1075‌درصدی روبه‌رو بوده است. همچنین امسال امارات به‌عنوان واسطه، استرالیا، ارمنستان، رومانی، روسیه، ترکیه، پاکستان، گرجستان، مغولستان و تایوان 10مبدا واردات گوشت قرمز گوسفندی به ایران بوده‌اند.

جزئیات واردات گوشت گاو و گوساله
از طرف دیگر در هفت ماهه امسال 31‌هزار و 710 تن و 393کیلوگرم گوشت قرمز گاو و گوساله هم به صورت گرم و هم به صورت منجمد به ارزش 139‌میلیون و 810‌هزار و 317دلار وارد کشورمان شده، این درحالی است که در همین بازه زمانی 27‌هزار و 73 تن و 843 کیلوگرم گوشت گاو و گوساله به ارزش 118‌میلیون و 502‌هزار و 698 دلار وارد کشور شده بود. بنابراین می‌توان گفت واردات گوشت قرمز گاو و گوساله در هفت ماهه امسال نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته به لحاظ وزنی با رشد حدودا 20‌درصدی و به لحاظ ارزشی با رشد 18‌درصدی روبه‌رو بوده است. همچنین در سال جاری قزاقستان، برزیل، هلند، هندوستان، امارات به‌عنوان واسطه، استرالیا، ترکیه، پاکستان، گرجستان 9 مبدا واردات گوشت قرمز گاو و گوساله به ایران بوده‌اند.

مرجع: شبکه اطلاع رسانی طلا، سکه و ارز