خروج بازار از شرایط اضطراری/ ماجرای دامنه نوسان به کجا رسید؟

خروج بازار از شرایط اضطراری/ ماجرای دامنه نوسان به کجا رسید؟

بیست و ششم فروردین ماه سال جاری و پس از حمله پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل، سازمان بورس و اوراق بهادار تصمیم گرفت تا برای حمایت از منافع سهامداران دامنه نوسان را به مثبت و منفی یک درصد کاهش دهد. پس از تلطیف فضای روانی و فروکش­ کردن هیجانات ناشی از سرایت آتش جنگ به مرزهای داخلی، سازمان در 1 اردیبهشت ماه دامنه نوسان را به روال سابق بازگرداند و در اولین روز معاملاتی پس از این رویداد نیز، شاخص کل با رشد 3.52 درصدی همراه شد.

از یکم خردادماه و پس از سانحه بالگرد رئیس جمهور نیز دامنه نوسان سهام و حق­‌تقدم به مثبت و منفی 2 درصد و دامنه نوسان صندوق­‌ها به مثبت و منفی 4 درصد کاهش پیدا کرد. در معاملات روز جاری، دامنه نوسان سهام به مثبت و منفی 6 درصد و صندوق­ها نیز مثبت و منفی 10 درصد افزایش پیدا کرد.

در زمستان 99 نیز بعد از ریزش قیمت­‌ها در تالار شیشه­‌ای که از مرداد 99 آغاز شده بود، سازمان بورس تصمیم گرفت که در بازار، دامنه نامتقارن را  پیاده­‌سازی کند و برای مدتی دامنه نامتقارن مثبت 6 و منفی 2 در بازار اعمال شد که این اقدام فقط در اولین روز پس از اجراشدن، موجبات تقویت تقاضا را در بورس فراهم کرد، اما بعد از آن بازار گرفتار صف فروش شد و ارزش معاملات نیز به صورت معناداری دچار کاهش شد. بالاخره پس از مدتی سازمان تصمیم گرفت که دامنه نوسان را به روال سابق ( مثبت و منفی 5 درصد) بازگرداند که این موضوع سبب شد تا معاملات بازار وضعیت متعادل‌­تری به خود بگیرد و ارزش معاملات با افزایش همراه شود.

در شرایط فعلی نیز که دامنه نوسان در بازار افزایش پیدا کرده، طبیعتا مهم‌­ترین پیامی که به بازار سهام مخابره می­شود این است که بازار از قید و بند شرایط بحرانی و اضطراری خارج شده و از محدودیت خارج شده است. این موضوع می­تواند تاثیر شگرفی بر تقویت تقاضا در بازار سهام داشته باشد و ارزش معاملات بازار و متعاقبا نقدشوندگی آن را افزایش دهد.

جدیدترین تحلیل‌ها در کانال تلگرام تحلیل با سیگنال
برچسب‌ها

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *