خودکفایی ۹۵درصدی ایران در تولید مستربچ /تسهیل صادرات ایران با پیوستن به ‌FATF

خودکفایی ۹۵درصدی ایران در تولید مستربچ /تسهیل صادرات ایران با پیوستن به ‌FATF
خلاصه اخبار

رییس هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه‌های پلیمری ایران گفت: مستربچ و کامپاند ایران قابل رقابت در بازار جهانی است که دولت می‌تواند به عنوان یک اولویت به آن توجه کند و باید گفت که حاضر بیش از ۹۵ درصد در این صنعت خودکفایی داریم.

به گزارش ایسنا، امید کوشکی در نشستی خبری ، با اشاره به رشد صادرات مستربچ و کامپاند، اظهار کرد: در سال 1401 صادرات مستربچ و کامپاند حدودا 250 میلیون دلار بوده که در سال 1402 این عدد به 600 میلیون دلار رسیده است. در 6 ماهه اول امسال نیز بیش از 450 میلیون دلار صادرات داشته است.

وی با بیان اینکه طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته در صورت فراهم شدن شرایط می‌توان در سال آینده میزان صادرات را به یک میلیارد دلار رساند، گفت: این موضوع نیازمند همراهی مجلس و دولت برای تامین منابع مالی دارد.

رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه های پلیمری ایران با اشاره به ارتباطات بین‌المللی و نیازهای این صنعت، گفت: حدود 100 شرکت دانش بنیان در این حوزه فعال است و می‌توان گفت صنعت بومی شده است و ایران بالاترین ظرفیت تولید را در بین کشورهای منطقه که معادل 5 میلیون تن است، دارد.

کوشکی با بیان اینکه بدون نیاز به دریافت دانش از خارج توانستیم تمام مواردی را که نیاز کشور بوده داخلی سازی کنیم، گفت: طی چهار سال گذشته مسیری در وزارت صمت ایجاد شد برای بومی‌سازی کامپاند مورد نیاز در صنعت خودرو، لوازم خانگی و خودرو که نتایج خوبی حاصل شد. 

وی با اشاره به اهمیت تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی، اظهار کرد: صادرات مواد خام پتروشیمی در سال گذشته میانگین تنی 700 دلار بود که اگر به مستربچ تولید شود تنی 1200 دلار ارزشی است که گمرک اعلام کرده، یعنی 500 دلار ارزش افزوده تنها در یک زنجیره اتفاق می افتد و اگر به محصولات دیگر همچون لوله و اتصالات، کابل و لوازم خانگی تبدیل شود قطعا ارزش افزوده بالاتری دارد. امیدواریم دولت و مجلس کمک کنند که در زنجیره توسعه یک نگاه توسعه پایدار وجود داشته باشد.

همچنین در این نشست رضا توفیقی دبیر انجمن مستربچ و پلیمر ایران گفت: پیوستن کشور به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) و خروج از لیست سیاه تسهیل و توسعه صادرات کالاهای صنعتی را به همراه خواهد داشت، اظهار کرد: پیوستن به FATF سبب می شود هزینه های تولید برای تولیدکنندگان داخلی کاهش یافته و در نتیجه قدرت رقابت آنها در بازارهای جهانی افزایش یابد.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی هزینه‌های تولید برای تولیدکنندگان بالا است و نمی توانند در بازارهای جهانی به خوبی رقابت کنند، گفت: امیدواریم با این اقدام نام ایران هرچه زودتر از لیست سیاه این گروه خارج شود.

توفیقی افزود: علاوه بر پیوستن به FATF نیاز است که دسترسی به سوئیفت برقرار شده و ارتباط با کارگزاری های بانکی هم برقرار شود تا کشور از نتایج این امر بهره مند شود.

وی با بیان اینکه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور دارای مزیت اقتصادی است، گفت: باید سرمایه گذاری ها به سمت توسعه آن و صنایع پایین دست معطوف شود.

همچنین در این مراسم محمد مهدی خراسانی دبیر نهمین کنفرانس بین‌المللی مستربچ و آمیزه‌های پلیمری با بیان اینکه این کنفرانس در 9 دوره برگزار شده و یک رویداد فنی و پژوهشی است، اظهار کرد: صنعت مستربچ به‌عنوان یکی از صنایع تکمیلی که خدمات کالا به زنجیره مواد پلاستیک ارائه می‌دهد جایگاه ویژه‌ای دارد چراکه تمام صنایع پلاستیک می‌توانند مشتری این بخش باشند.

وی با اشاره به محورهای این کنفرانس، گفت: دستاوردهای نوین صنعت، آینده پژوهی و توجه به توسعه پایدار است که مورد بحث و گفت‌وگو قرار خواهد گرفت.

دبیر نهمین کنفرانس بین‌المللی مستربچ و آمیزه‌های پلیمری با بیان اینکه این صنعت ارتباط بین‌المللی بالایی دارد، گفت: طی سال‌های اخیر شاهد رشد بالای صادرات در این حوزه بوده‌ایم.

خراسانی با اشاره به ناترازی انرژی و تاثیر آن در این صنعت، گفت: به دنبال راهکارهایی برای رفع این ناترازی هستیم تا بتوانیم خودمان را با این شرایط تطابق دهیم.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *