خروج نقدینگی از بانکیهای بورس
بررسی جزئیات بورس در دهه اول اسفند ماه نشان میدهد در عمده صنایع از جمله بانکها شاهد خروج نقدینگی هستیم و شاید باید رد این نقدینگی را در ورود به دیگر سایر صنایع دنبال کرد.
به گزارش سیگنال به نقل از عصر بورس، در حالی ماه بهمن را به اتمام رساندیم که مدتیست بازار سرمایه برای فعالین آن جذابیت اواخر تابستان را ندارد، از سوی دیگر سایه ابهام در صادرات و بسیاری از مولفههای تاثیرگذار از جمله تشدید تحریمها نیز سبب شده است تا انتظار رونق بورس در کوتاه مدت با تردید همراه شود.
در چهار ماه گذشته پس از اصلاح و خروج نقدینگی از صنایع بزرگی چون فلزات اساسی، شیمیایی و فرآوردههای نفتی و برخی دیگر از صنایع مادر که کاهش قیمتهای جهانی نیز در این راستا مزید بر علت بود، اما این روزها برخلاف گذشته با افزایش قیمتهای جهانی از جمله سنگآهن، نفت، فولاد و غیره سبب شده است تا واکنشی در سهامی مرتبط با قیمتهای جهانی را شاهد نباشیم.
همواره در زمان اصلاح، تمرکز فعالین بر سهام کوچکتر بیشتر بوده است لذا این بار نیز شاهد چنین موردی هستیم، به گونهای که برخی از سهام بازدهیهای بسیار مناسبی را در سه ماه گذشته به ثبت رساندهاند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در بازار بورس ۱۳۶ نماد بازده مثبت در این مدت ثبت کردند. (۴۱ نماد بازده بیش از ۲۰درصد داشتند که ۱۰ نماد از این تعداد بازده بالای ۵۰درصد رقم زدهاند)
در بازار فرابورس ۸۰ نماد بازده مثبت در این مدت ثبت کردند. ( ۲۴ نماد بازده بیش از ۲۰درصد داشتند که ۱۱ نماد از این تعداد بازده بالای ۵۰درصد رقم زدهاند)
در بازار پایه نیز ۵۵نماد بازده مثبت در این مدت ثبت کردند. (۲۹ نماد بازده بیش از ۲۰درصد داشتند که نه نماد از این تعداد بازده بالای ۵۰درصد رقم زدهاند)
همچنین در ماه گذشته از جمله معدود صنایع مورد استقبال فعالین بازار را میتوان صنعت سیمان نام برد، این گروه نیز بازده بین ۱۰ تا ۵۰درصدی به ثبت رساندند و از معدود صنایع مورد توجه پس از اصلاح چند ماهه بازار محصور میشوند.
با نزدیک شدن به ماه پایانی سال و نیاز شرکتها به نقدینگی این احتمال میرود که بدون کمکهای بیرونی نتوان به رشد صنعت یا صنایع عمده در ماه آینده خوشبین بود.
گواه این مطلب نیز عدم وجود جریان نقدینگی جدیای است که در نرمافزار متاویو آن را ملاحظه نمیکنیم. هرچند در این نرمافزار خروج پول کمرنگ شده است ولی پول هوشمند و اثرگذاری نیز رویت نمیشود.
در پایان هر هفته تلاش میکنیم پالایشی از عموم صنایع و جریانات نقدینگی آن داشته باشیم به این ترتیب که سرمایهگذاران کدام صنایع را برای سرمایهگذاری بیشتر مطلوب دانسته و یا از کدام صنایع در حال خروج هستند، نتایج این گزارش ما را به برخی از صنایع هدایت میکند هرچند شدت ورود نقدینگی نیز آنچنان پررنگ محسوب نمیشود.
جزییات بیشتر نشان میدهد در عمده صنایع از جمله بانکها شاهد خروج نقدینگی هستیم و شاید باید رد این نقدینگی را در ورود به دیگر سایر صنایع دنبال کرد.
هرچند از نظر مقداری آنچنان پرقدرت نمیباشد ولی این تغییرات همه آن مقدار نقدینگی است که هماکنون در بازار در جریان است و میتواند راهنمایی برای انتخاب سرمایهگذاری باشد.
همچنان نقدینگی موجود در صنعت بانکداری بیشترین نقدینگی بین صنایع را شامل میشود ولی ضرب آهنگ این نقدینگی به سمت خروج گام برمیدارد و این هفته پنج درصد از این نقدینگی کاسته شده است.
گروه خودرو از معدود صنایعایست که با وجود حضور نقدینگی، شاهد عدم رشد نمادهای مربوطه هستیم شاید در آینده نهچندان دور اتفاق دیگر رقم خورده و این گروه با نقدینگی موجود در داخل نمادهای آن بازدهی درخوری را رقم زند.
همانطور که اشاره شد گروه فلزات اساسی ورود نقدینگی را نشان میدهد که برای اطمینان از صعود گروه باید ضرب آهنگ این ورود نقدینگی در هفتههای بعدی نیز شدت گیرد تا منجر به اقبال عمومی بازار شود هرگونه تغییر جدی در هفتههای آینده به خوبی توسط نرمافزار متاویو دنبال و ارائه خواهد شد.