حکم دیوان لاهه به انزوای بینالمللی رژیم اشغالگر شتاب داده است
اهواز- ایرنا- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حمایت کشورهای مختلف از صدور حکم بازداشت نخست وزیر و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی در دیوان لاهه گفت: حکم دستگیری نتانیاهو و گالانت نقطه عطف تاریخی است که انزوای بینالمللی رژیم اشغالگر قدس را شتاب داده است.
امیر حیاتمقدم روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: این حکم آثار سیاسی، حقوقی و نظامی برجستهای در منطقه خواهد داشت.
وی ادامه داد: نتانیاهو و گالانت مرتکب جرمهای جنایت جنگی، نسلکشی، جنایت علیه بشریت و تجاوز شدهاند و کشورهای غربی عضو دیوان ملزم به رعایت آن هستند.
نماینده مردم بندر ماهشهر، امیدیه و هندیجان، بندر امام خمینی و بخش جولکی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیاستهای رژیم صهیونیستی با بنبستهای جدی پس از صدور این رای همراه شده است، گفت: حکم بازداشت سران این رژیم به عنوان جنایتکاران جنگی علاوه بر تبعات سیاست داخلی، برای دیگر ساکنان سرزمینهای اشغالی نیز خسارت و ضررهایی را در پی خواهد داشت.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از این اقدام دیوان لاهه به عنوان یک زلزله سیاسی برای رژیم اسراییل نام برد و ادامه داد: فعالیتهای اقتصادی شرکتهای اسراییلی در آینده نیز تحت تاثیر شرایط پیش آمده قرار خواهد گرفت.
حکم دیوان لاهه، اخراج رژیم صهیونی از سازمان ملل را به یک مطالبه جهانی تبدیل کرده است
وی با تاکید بر اینکه حکم دیوان لاهه، اخراج رژیم صهیونی از سازمان ملل را به یک مطالبه جهانی تبدیل کرده است یادآور شد: تحریمهای بینالمللی جدی از این پس در انتظار ساختار اجرایی این رژیم خواهد بود و با چالشهای فراوانی در عرصه سیاست و تجارت خارجی روبه رو میشود.
حیاتمقدم تاکید کرد: بر اساس تصمیم اخیر دادگاه کیفری بینالمللی، گالانت و نتانیاهو به خاطر نگرانی از دستگیری نمیتوانند به 120 کشور دنیا سفر کنند.
بر اساس این گزارش، روز پنجشنبه دیوان کیفری بینالمللی «لاهه» حکم دستگیری علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر سابق جنگ رژیم صهیونیستی را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در نوار غزه صادر کرد.
دیوان کیفری بینالمللی دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنهسازی مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرده است.
در بیانیه دیوان لاهه آمده است: «دادگاه کیفری بینالمللی به دلایل قانعکنندهای دست یافته که نشان میدهند آقای نتانیاهو متولد 21 اکتبر 1949 و آقای گالانت متولد 8 نوامبر 1958 مسئول جنایاتی هستند که بهطور مشترک مرتکب شدهاند. از جمله این جنایات میتوان به استفاده از قحطی به عنوان یک روش جنگی، جنایات علیه بشریت، قتل، آزار و اذیت و اقدامات غیر انسانی اشاره کرد.»
این دیوان تاکید کرد: «نتانیاهو و گالانت هر کدام به دلیل جنایت جنگی که از عمدا حملهای را علیه مردم غیرنظامی انجام دادهاند، مسؤولیت کیفری دارند».
بیانیه دیوان کیفری بینالمللی در این خصوص صراحتا به محرومیت و دسترسی نداشتن ساکنان غزه به ملزوماتی چون غذا، آب، دارو و ملزومات پزشکی و همچنین سوخت و برق، اشاره و تاکید کرده است که این تنها بخشی از اتهامات مطرح علیه نتانیاهو و گالانت است.
منبع: ایرنا