حقابه سیستان با همکاری دولت و دیپلماسی قوی به نتیجه خواهد رسید
زابل – ایرنا – وزیر نیرو گفت: امیدواریم با پیگیریهای ملی و همکاری نمایندگان مجلس بتوانیم مشکلات حقابه منطقه سیستان را رفع کنیم که میطلبد رئیس جمهور هم نمایندهای ویژه در این زمینه معرفی تا کارها بهتر با ورود وزارت امورخارجه و سایر دستگاهها پیگیری و به نتیجه مثبت منجر شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، عباس علیآبادی شامگاه جمعه در نشست «برسی مسائل سیستان» که با حضور رئیس جمهور در فرمانداری زابل برگزار شد اظهار کرد: جلسات و بازدیدهای متعدد با مردم و نمایندگان مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی داشتهایم و تمامی مشکلات را بررسی و با نظر مثبت پیگیری و حل خواهیم کرد.
وی بیان کرد: بازدیدی از آب شیرین کن سه راهی دشتک داشتیم که برای کاهش ریسک و کاهش وابستگی به چاه نیمه برای تامین آب آشامیدنی زابل و زاهدان راهاندازی و در آن 91 حلقه چاه حفر و 90 کیلومتر لوله گذاری و 110 کیلومتر خط انتقال انجام شده است.
وزیر نیرو ادامه داد: برداشت از چاهها در هر شبانه روز 40 هزار مترمکعب انجام و تصفیه این آب با راندمان 75 درصد و به میزان 100 هزار مترمکعب در روز و در مجموع با سرمایه گذاری 42 میلیون دلار به انجام رسیده که افتتاح شده است.
وی بیان کرد: سه فرصت خوب شامل چهار چاه نیمه در منطقه سیستان را داریم که اگر بارندگی و آورد خوبی رودخانه هیرمند داشته باشد سهم خوبی داریم اما هم اکنون با بند کمال خان سهم ناچیزی از آب به سمت ایران می آید که کفاف نیاز ما را نمیکند.
علی آبادی تصریح کرد: بحث فیدر 2 در چاه نیمه بررسی شده که اگر باز شود حقابه بیشتر در صورت وجود سیلاب در رودخانه هیرمند میتوانیم برداشت کنیم.
وی با اشاره به اینکه چند پروژه ایستگاه زهک، ساخت شبکه فاضلاب محل دانشگاه و بلوار جهانتیغ و اجرای هشت هزار و 200 کیلومتر خط لوله افتتاح شد و جمعیت قابل توجه را پوشش میدهد، خاطرنشان کرد: همچنین ایستگاه پمپاژ و شبکه حسن آباد با پوشش جمعیت 10 هزار نفر هم افتتاح شد.
وزیر نیرو ادامه داد: بازدیدی از خط اضطرای آب سیستان در منطقه بندان را داشتیم که این طرح با اعتبار 12 هزار و 380 میلیارد ریال در حال اجراست که اگر منابع آن تامین شود امسال افتتاح میشود.
وی گفت: در سیستان و بلوچستان 77 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر داریم که 50 مگاوات آن در منطقه زابل است.
علی آبادی بیان کرد: نیروگاه میل نادر فرصت خوبی برای ذخیره انرژی است که میتوان تا 2 هزار مگاوات نیروگاه بادی را برنامهریزی کنیم که 600 مگاوات را کلنگ زدیم که اگر همکاری شود طی 2 سال به بهرهبرداری میرسد.
وی اظهار کرد: یک سرمایه گذار برای 10 مگاوات برق اعلام آمادگی کرده که کارهایش در حال انجام است.
منبع: ایرنا