تکمیل کریدورهای ریلی و جادهای برای اتصال بنادر کشور به یکدیگر ضروری است
رئیس جمهور با انتقاد از نبود یک برنامه منسجم در مناطق آزاد و فعالیتهای بنادر کشور، گفت: در مرحله اول باید با بهرهگیری از مشاوران مجرب در سطح جهانی که تجربه موفقی در توسعه و رونقبخشی به بنادر بزرگ دنیا داشتهاند، به یک برنامه و نقشه عملیاتی برسیم و سپس براساس آن برنامهریزی اقدامات را آغاز کنیم، تا وقتی که چنین برنامهای وجود ندارد، هر اقدامی در این حوزه به نتیجه دلخواه نخواهد رسید.
به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان صبح امروز یکشنبه در ادامه جلسات اقتصاد دریامحور، با اشاره به وجود مناطق آزاد متعدد و ظرفیت بنادر کشورمان، بر برنامهریزی صحیح جهت ارتقای کیفی فعالیتها در اقتصاد دریامحور تاکید و خاطرنشان کرد: تلاش داریم در این جلسات مشخص کنیم که چه برنامه و هدفی برای توسعه اقتصاد دریامحور و توسعه تجارت دریایی در مناطق آزاد و بنادر داریم.
رئیس جمهور با انتقاد از نبود یک برنامه منسجم در این زمینه افزود: پیشنهاد من این است که در مرحله اول باید با بهرهگیری از مشاوران مجرب در سطح جهانی که تجربه موفقی در توسعه و رونقبخشی به بنادر بزرگ دنیا داشتهاند، به یک برنامه و نقشه عملیاتی برسیم و سپس براساس آن برنامهریزی اقدامات را آغاز کنیم، تا وقتی که چنین برنامهای وجود ندارد، هر اقدامی در این حوزه به نتیجه دلخواه نخواهد رسید.
پزشکیان «تکمیل کریدورهای ریلی و جادهای برای اتصال بنادر کشورمان به یکدیگر» را یک ضرورت خواند و اظهارکرد: وزارت راه موظف است برای جلسه بعد برنامه خود را در مورد این کریدورها به صورت کامل ارائه دهد و همچنین لیستی از مشاورین مجرب و با کیفیت در جهان تهیه شود که بتوانیم با آنها برای یک برنامهریزی صحیح در بنادر وارد مذاکره شویم.
رئیس جمهور به برخی ضعفهای قانونی جهت رونق بنادر و مناطق آزاد اشاره کرد و افزود: در صورتی که بعد از تهیه نقشه و برنامه عملیاتی مذکور مشخص شود نیاز به تغییر قانون برای رونق مناطق آزاد اقتصادی و بنادر وجود دارد، میتوانیم با هماهنگی مجلس لوایح لازم را ارائه دهیم.
پزشکیان به تنوع برنامهها و کارویژههای مناطق آزاد اقتصادی در دنیا اشاره و خاطرنشان کرد: برای ایجاد تنوع در فعالیتها در مناطق آزاد، میتوان از ظرفیتهای دانشگاههای کشور به شکل گستردهتر استفاده کرد، اما همان طور که گفتم باید اول نقشه راه ما در مناطق آزاد و بنادر مشخص باشد.
رئیس جمهور در پایان سخنان خود با اشاره به بنادر شمالی ایران، علاوه بر تاکید بر افزایش ظرفیت تجاری این بنادر، خاطرنشان کرد: بنادر شمالی ظرفیت بالایی در گردشگری دارند و میتوان با توافق با سایر کشورهای دریای خزر برنامههای مفصلی در حوزه گردشگری و مسافرتهای دریایی ایجاد کرد.
در این جلسه، علاوه بر رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور، رئیس دفتر رئیس جمهور، وزرای صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی، کشور، رئیس سازمان برنامه و بودجه و دکتر علی عبدالعلیزاده، نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور نیز حضور داشتند و آقای رضا مسرور، دبیر شورایعالی مناطق آزاد نیز گزارشی از وضعیت مناطق آزاد کشور ارائه کرد که در این گزارش ضمن ارائه آماری از ظرفیتهای فعال مناطق آزاد و بنادر کشور، از قوانین دست و پاگیر و سختگیرانه برای تجارت در مناطق آزاد انتقاد شده و خواستار رفع این قوانین شده بودند.
منبع: ایسنا