توهم محمود عباس در باره وعده ترامپ برای ایجاد کشور فلسطین
بر خلاف تمام ادعاهایی که درباره وعده های ترامپ به پایان دادن به جنگ در کرانه باختری به نفع جناح راست رژیم صهیونیستی در رسانه های عبری منتشر می شود، منابع نزدیک به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین می گویند که وی شخصا تضمین های شفاهی با مضمونی خلاف این ادعاها از شخص ترامپ گرفته است.
العالم-فلسطین اشغالی
به گزارش رای الیوم، احتمالا منابع نزدیک به محمود عباس تلاش می کنند تمام ادعاهای مطرح شده در روزنامه های اسرائیلی درباره تعهد شخصی ترامپ و کادر او را تکذیب کنند؛ رسانه های اسرائیلی ادعا کرده اند ترامپ شخصا متعهد شده است که به محض تحویل گرفتن قدرت، از کاربرد عبارت کرانه باختری اشغال شده در اسناد و مکاتبات آمریکایی جلوگیری و عبارت های یهودا و سامره را جایگزین کند و این ادعا به این معناست که دولت آمریکا در تلاش است جنگ در این منطقه را به نفع جناح راست افراطی رژیم صهیونیستی فیصله دهد و بر این اساس سال 2025 را سال پایان دادن به جنگ و تضمین سیطره مطلق و بی چون و چرای رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری دانسته اند.
محافل نزدیک به محمود عباس در واشنگتن هم با اشاره به گفتگوی مشهور 18 دقیقه ای بین وی و ترامپ، از وعده های شخصی رئیس جمهور منتخب آمریکا به محمود عباس می گویند.
آنها می گویند ترامپ خود را به حمایت از تشکیلات خودگردان فلسطین و ارتقای سطح معیشت شهروندان فلسطینی در اراضی اشغال شده متعهد می داند.
این تعهد – همان طور که در مورد جولان سوریه هم دیدیم – قاعدتا با تمام گزارش ها و گمانه زنی های موجود درباره وعده ترامپ به اعطای حاکمیت کرانه باختری به رژیم صهیونیستی در تضاد است.
البته طبق برآوردهای محافل نزدیک به محمود عباس عمل به چنین تعهدی در شرایط کنونی و این مرحله، امکان پذیر نیست و ممکن است جو موجود را بیش از پیش متشنج کرده و به بروز اختلاف و چنددستگی در تشکیلات خودگردان و حتی جنبش فتح و در نهایت تهدید ثبات عمومی منطقه بینجامد.
آنچه محافل و شخصیت ها به رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین می گویند یا القا می کنند، این است که برخی از اعضای تیم کاری ترامپ درواقع همان کسانی هستند که ایده حذف عبارت “کرانه باختری” از مکاتبات آمریکایی و جایگزینی آن با عبارت افسانه ای ” یهودا و سامره» را عملی خواهند کرد نه شخص ترامپ.
این محافل آمریکایی در ظاهر به تعهدات مستقیم درباره حمایت از تشکیلات خودگردان فلسطین و محمود عباس از جانب ترامپ در تماسی تلفنی اشاره می کنند و برخی از ناظران در واشنگتن معتقدند که تشکیلات خودگردان فلسطین بیش از اندازه به این امور دل خوش کرده است زیرا ترامپ به سادگی اظهارات و موضع گیری های خود را تغییر می دهد و به گفته یکی از مشاوران نزدیکش، وی با هر مساله ای به وقتش و براساس منافع خاص آن زمان، تعامل می کند و برای ضعفاء احترامی قائل نیست.
خلاصه این که، محافل فلسطینی-آمریکایی در واشنگتن تلاش میکنند تا توجه محمودعباس و تشکیلات خودگردان فلسطین را به این واقعیت جلب کنند که هیچ یک از مشاوران نزدیک به ترامپ جرات مخالفت با وی و بیان افکار و موضع گیری های خلاف منطق او را ندارند.
محافل نزدیک به ترامپ در واشنگتن پیش بینی می کنند که ترامپ عملاً ابتکار عمل را در دست بگیرد، و در چارچوب طرح پیشین توسعه اسرائیل در غالب فرمولی متعادل اقدام کند به گونه ای که منجر به اعطای حق به جناح راست افراطی اسرائیل شود و بحث اداره شش کانون جمعیتی در کرانه باختری سرلوحه کار قرار گیرد به گونه ای که اداره امنیتی این شش مرکز به بهبود سطح زندگی و رفاه شهروندان آن منجر شود.
از سوی دیگر یک مقام مسئول نزدیک به ترامپ نیز رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را خیالپرداز توصیف کرد که در آرزوی دریافت حمایتی است که اقتدارش را تقویت و برای او کشوری فلسطینی ایجاد کند این درحالی است که همه مشاوران نزدیک به ترامپ تایید میکنند که اصلاً برنامهای برای تشکیل کشور فلسطینی وجود ندارد و مفهوم کشور مستقل فلسطینی در فرهنگ و ادبیات ترامپ گنجانده نشده است.
منبع: العالم