توقف مراودات تجاری ایران و ترکیه در سایه تحولات سوریه

توقف مراودات تجاری ایران و ترکیه در سایه تحولات سوریه
خلاصه اخبار

حسین سلاح ورزی، رییس سابق اتاق بازرگانی ایران نسبت به توقف مراودات تجاری ایران و ترکیه پس از تحولات سوریه واکنش نشان داد .

به گزارش اکوایران، در پی تصمیم ناگهانی دولت ترکیه و لغو معافیت مالیات سوخت کامیون‌های ایرانی، قریب یک هفته است که علاوه بر توقف صادرات و واردات از مرز ترکیه، صدها کامیون و رانندگان آنها بلاتکلیف در سرما گرفتار و سرگردان شده‌اند.

حسین سلاح ورزی، رییس سابق اتاق بازرگانی ایران در توییتی نوشت: ضرورت دارد صرف نظر از اختلافاتی که در مورد سوریه وجود دارد، وزارت خارجه و دستگاه های مربوطه از طریق مذاکره با طرف ترک موضوع را دنبال و چاره جویی کنند.

photo_2025-01-03_14-09-24

سنگ‌اندازی ترکیه علیه تجار ایرانی

هفته گذشته دولت ترکیه ماده قانونی را در روزنامه رسمی ترکیه، منتشر کرد که بر اساس آن معافیت مالیات سوخت به اندازه حجم استاندارد باک برای کامیون‌های ایرانی که پیش از این هنگام ورود به ترکیه اعمال می‌شد، لغو شد.

بر اساس این قانون، کامیون‌های ترکیه‌ای هنگام خروج از ایران، فارغ از اینکه باک سوختشان پر یا خالی باشد، ملزم به پرداخت مالیات گمرکی به میزان ظرفیت باک خودرو هستند.

خبر مرتبط
سنگ‌اندازی دوباره آنکارا علیه تجار ایرانی؛ ترکیه با ایجاد گذرگاه‌های جدید مرزی مخالفت کرد
سنگ‌اندازی دوباره آنکارا علیه تجار ایرانی؛ ترکیه با ایجاد گذرگاه‌های جدید مرزی مخالفت کرد

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه گفت: اخذ مالیات سوخت از کامیون‌های ایرانی توسط ترکیه باعث افزایش هزینه حمل می‌شود که در نتیجه کالا با قیمت بالاتری به خریدار خارجی می‌رسد و رقابت‌پذیری ایران در بازار ترکیه کاهش می‌یابد.

این در حالی است که در سال‌های گذشته، کامیون‌های ایرانی هنگام ورود به ترکیه از پرداخت مالیات و عوارض گمرکی سوخت به اندازه حجم استاندارد باک خودرو معاف بودند.

اما با لغو این معافیت، کامیون‌های ایرانی از این پس هنگام ورود به ترکیه باید مالیاتی معادل ظرفیت باک سوخت خود بپردازند. میزان این مالیات 155 درصد مالیات ویژه مصرف‌کننده در ترکیه تعیین شده است. همچنین معافیت مالیات سوخت برای اتوبوس‌های مسافربری با پلاک ایران همچنان هنگام ورود به ترکیه برقرار خواهد بود.

همچنین در آخرین جلسه کمیسیون مشترک ایران و ترکیه به تجارت ترجیحی اشاره‌ای نشد و به پیشنهاد اتاق مشترک که حرکت به سمت تجارت آزاد بود،‌توجهی نشد.

در این جلسه طرف ترکیه‌ای بر تقویت زیرساخت‌های سه گذرگاه مرزی موجود تاکید داشت و تمایلی به راه‌اندازی گذرگاه‌های جدید نداشت و این در حالی بود که طرف ایرانی در کمیسیون مخالف ترکیه و خواهان افزایش شمار گذرگاه‌ها بود.

منبع: اکو ایران

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *