توضیحات تکمیلی “های وب” درباره مناقصه فیبر نوری در پنج استان
شرکت داده گستر عصر نوین با ارائه توضیحات تکمیلی درباره مناقصه فیبر نوری در پنج استان، اعلام کرد: ادامه سرمایهگذاری در این حوزه با منابع فعلی ممکن نیست.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، شرکت داده گستر عصر نوین در خصوص برگزاری مناقصه فیبر نوری در پنج استان، توضیحات تکمیلی ارائه و اعلام کرد: ادامه سرمایهگذاری در حوزه فیبر نوری با منابع فعلی ممکن نیست.
بر اساس این گزارش، “های وب” اعلام کرد: با عنایت به برگزاری مناقصه با موضوع تامین مالی، خرید تجهیزات، اجرا، نصب و راهاندازی شبکه اکتیو و پسیو فیبر نوری شهری تا محل بهرهبرداری مشترک و شبکه انتقال بین شهری داخل استانی لازم، موضوع شفاف سازی 16 مهر، نکات تکمیلی در این خصوص ارائه میشود.
شرکت بر اساس مفاد پروانه UNSP متعهد به سرمایهگذاری و ایجاد شبکه دسترسی فیبر نوری در چهار استان ایلام، گلستان، کرمان و سیستان و بلوچستان به علاوه شهرستان کاشان بود. از این رو شرکت بر اساس برنامه زمانبندی تعهد شده در پروانه اقدام به احداث شبکه در استانهای ایلام، گلستان و کرمان کرده و برنامهریزی برای اتمام سایر تعهدات پروانهای را نیز به انجام رسانده است.
از آنجا که کمکهای یارانهای دولت برای احداث شبکه تنها بخش اندکی از هزینههای ایجاد پوشش( کمتر از 20 درصد) را در بر میگیرد از این رو شرکت با استفاده از منابع داخلی و فروش داراییها تا پایان سال 1402 توانست بخش مهمی از تعهدات را به اتمام برساند. (بطور مثال فروش تجهیزات به شرکت آواکام افشای 2 خرداد سال 1402 و فروش ساختمان زمرد افشای 25 دی سال 1402)
ولی نظر به نوسانات شدید اقتصادی و افزایش شدید هزینههای احداث شبکه فیبر نوری از ابتدای سال جاری و با بروز حادثه تغییرات در دولت ، تزریق منابع یارانهای و دریافت تسهیلات از بانکها متوقف شده و شرکت در جمعبندی نهایی به این تصمیم رسیده که منابع، تکافوی ادامه سرمایهگذاری در شبکه را به دلایل زیر نمیدهد:
– هزینه تمام شده احداث شبکه به شدت رو به افزایش گذاشته و یارانههای پوشش شبکه همچنان ثابت باقی مانده است.
– بر اساس برآوردهای اولیه و مقررات مصوب کمیسیون تنظیم مقررات، ارتباط شعاع پوشش خانوار در شهرها مورد تعهد در فاصله هوایی 300 متری تعریف شده است در حالی که پس از اجرای بخشهایی از پروژه در استان ایلام و گلستان و تجارب سایر شرکتها و عدم همکاری شهرداریها برای فراهم کردن اتصال خانوار از فاصله 300 متری این نتیجه حاصل شد که به منظور ارائه خدمت اتصال با هزینه تمام شده مناسب، نقطه حضور باید تا شعاع 100 متری زمینی کاهش پیدا کند که به معنای افزایش 2.5 برابری هزینههای احداث شبکه بود.
اهمیت این موضوع به قدری بود که در گزارش سالانه هیات مدیره به مجمع عمومی در تیر ماه به اطلاع سهامداران رسید که جدول زیر عیناً به توضیحات کافی توسط مدیرعامل ارائه شد.
– برخی از منابع مالی پیش بینی شده برای ادامه روند سرمایهگذاری از جمله منابع حاصل از تعدیل قرارداد USO ( موضوع شفاف سازی 29 اسفند سال 1402) به دلیل عدم همکاری دستگاه ذیربط تا کنون وصول نشده است. همچنین با توجه به سیاستهای انقباضی دولت امکان انتشار اوراق قرضه یا اخذ تسهیلات میسر نشد.
– عدم برنامه مدون دولت برای مهاجرت مشتریان از خدمات جاری بخصوص سرویس موبایل و تحریک تقاضا از جمله عدم بکارگیری سیاست های مکمل توسط دولت همچون ایجاد تفاوت معنیدار بین تعرفههای اینترنت ثابت و همراه منجر به نرخ جذب مشتری، بسیار کمتر از حد برآورد شده خدمات شبکه فیبر نوری شده که نتیجه آن متاثر ساختن جریان وجه نقد شرکت بود.
– ارائه خدمات شبکه دسترسی فیبر نوری به رغم احداث شبکه در شهرهای مورد تعهد شرکت به دلیل نبود شبکه انتقال بین شهری درون استانی با تعرفه و ظرفیت متناسب با ارائه خدمت بر این بستر در اکثر شهرها ارائه سرویس تا کنون میسر نشده و از سوی دولت نیز اقدام عملی برای رفع این معضل که برای همه شرکتها وجود دارد، صورت نگرفته است. از این رو مجدداً هزینه سرباری به شرکتها برای ایجاد شبکه انتقال را تحمیل کرده که در مجمع سالانه تیر ماه این موضوع به تفصیل مطرح شد.
نظر به حساسیت موضوع برای سهامداران و همچنین بهرهگیری از ظرفیتهای بازار، یک مناقصه عمومی با شرایط اعلام شده در سه نوبت آگهی برگزار شده و شرکت پردازش عصر افق به عنوان تنها شرکت کننده در این مناقصه بود. نظر به شرایط پرداخت اعلام شده( پرداخت صورت وضعیت پس از اتمام عملیات اجرایی و تایید دستگاه نظارت این شرکت به صورت غیر نقدی و از طریق تهاتر دارایی و یا واگذاری سهام شرکت داده گستر عصر نوین پس از اخذ مجوز از مجمع شرکت و مراجع ذیصلاح خواهد بود و هیچ گونه پیش پرداختی برای شروع عملیات وجود نخواهد داشت.
ضمناً در صورت عدم تهاتر در زمان مقرر هزینههای تامین مالی بر اساس نرخ روز اوراق در بورس از زمان تایید و تحویل تا زمان تسویه نهایی محاسبه و لحاظ خواهد شد. شرکت با این اقدام ریسکهای ناشی از انجام تعهدات را به شرکت برنده مناقصه منتقل کرده و ضمن انجام تعهدات، تمرکز مالی برای پرداخت بدهیها از جمله تسهیلات، سود سهام، مالیات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و هزینههای جاری نگهداری شبکه برای استمرار درآمد جاری معطوف کرده است.
برآورد قیمت انجام شده برای مناقصه بر اساس متوسط قیمتهای موجود در بازار و بهای تمام شده اعلامی توسط سایر شرکتهای مجری پروژه و با در نظر گرفتن تغییرات صورت گرفته در ابعاد پروژه و شرایط اقتصادی و همچنین روش پرداخت و نحوه تسویه مطالبات، منصفانه است و با این حال نظر به مؤلفههای پیش گفته و حجم برآورد شده مناقصه تنها یک شرکت کننده داشت.
با این حال مقرر شد پس از برگزاری کنفرانس خبری در هفته آتی با سهامداران مجدداً یک بار دیگر به صورت عمومی و برای مرتبه چهارم مناقصه عمومی برای کشف قیمت با شرایط روز برگزار شود.
تشریفات لازم جهت برگزاری این مناقصه از جمله مصوبه هیات مدیره اخذ شده است. از نظر این شرکت تنها شرکت کننده و برنده مناقصه (شرکت پردازش عصر افق) مشمول ماده 129 اصلاحیه قانون تجارت نیست. با این حال به منظور رفع هرگونه ابهام احتمالی موضوع از حسابرس شرکت نیز استعلام خواهد شد. پس از عقد قرارداد با برنده مناقصه آتی، طبق دستورالعملهای شرکتهای پذیرفته شده در بورس اطلاعات لازم در سامانه کدال منتشر خواهد شد.
پس از امضای قرارداد با برنده مناقصه آتی باقیمانده تعهدات انجام نشده این شرکت در پروژه توسط پیمانکار انجام میشود. برنده مناقصه به عنوان سهامدار جدید در شرکت تازه تاسیس( شرکت توسعه ارتباطات زیرساخت نوری پارس) وظیفه ساخت شبکه را بر عهده خواهد داشت و متناسب با پیشرفت پروژه سهام فوق به مبلغ توافق شده از شرکت پیمانکار به شرکت های وب منتقل میشود و طلب شرکت پیمانکار از محل مطالبات ناشی از فروش سهام شرکت توسعه ارتباطات زیر ساخت نوری پارس به های وب پس از اخذ مجوزهای لازم از سازمان بورس به روش سلب حق تقدم و یا صرف سهام تسویه خواهد شد.
تلاش خواهد شد تا به منظور استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه در انجام این پروژه ملی و با هدف تامین مالی از بازار اوراق و سهام و حضور شرکتهای رقیب در کنار یکدیگر برای ایجاد شبکه یکپارچه در سراسر کشور این شرکت تازه تاسیس( شرکت توسعه ارتباطات زیرساخت نوری پارس) به شرکت سهامی آن پروژه تبدیل شود.
در ضمن این شرکت در نظر دارد تا با استفاده از ظرفیتهای قانونی پیشبینی شده از جمله بند ب ماده 14 قانون تامین مالی تولید و زیرساخت، شبکه فیبر ایجاد شده در های وب را به عنوان آورده به ارزش جاری به شرکت مزبور منتقل کند.
پروژه شبکه دسترسی فیبر نوری یک اولویت راهبردی برای ادامه فعالیت شرکت در سالهای آتی است و تغییرات فناوری در این صنعت به گونهای است که در صورت عدم سرمایهگذاری امکان تداوم فعالیت کوتاهی از بین میرود.
از این رو به رغم مشکلات فوق در اجرای پروژه شرکت تعهدات را در پروانه UNSP با قوت ادامه خواهد داد و بطور همزمان از طریق رایزنی و مذاکره با وزارت ارتباطات و در هماهنگی با سایر شرکتها تلاش خواهد کرد برخی از مشکلات در اجرای پروژه را حل کند.
منبع: بورس پرس