تعطیلی کامل شهرک‌های صنعتی پس از قطع مکرر برق و گاز!/ سوله‌های تولید به لانه کلاغ تبدیل شدند

تعطیلی کامل شهرک‌های صنعتی پس از قطع مکرر برق و گاز!/ سوله‌های تولید به لانه کلاغ تبدیل شدند
خلاصه اخبار

کمبود برق، صنایع را با مشکلات فراوانی روبه‌رو کرده است. شهرک‌های صنعتی که هرساله در فصول گرم سال با قطعی برق و در فصول سرد سال با قطعی گاز مواجه می‌شدند، امسال قطعی برق و گاز را با هم تجربه می‌کنند. اتفاقی که این شهرک‌ها را به تعطیلی کامل کشانده ودر سوله‌های تولیدی دیگر صدایی جز صدای کلاغ‌ها به گوش نمی‌رسد.

به گزارش تجارت نیوز ،

در این روزها و در هنگامه قطعی برق اگر در شهرک‌های صنعتی قدم بزنید، با خاموشی تولید مواجه می‌شوید. شهرک‌های صنعتی که باید محل کسب‌وکار باشند، اکنون به متروکه‌هایی تبدیل شده‌اند که کلاغ‌ها در آن به دنبال آذوقه‌ای می‌گردند. در برخی شهرک‌های صنعتی، سوله‌های متروکه با تعدادی از فعالان شهرک‌های صنعتی مشاهده می‌شود که با وجود قطعی برق، در حال تلاش برای انجام دادن کاری هستند.

با آغاز قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده برق به دنبال تشدید بحران برق و کمبود سوخت در کشور، این بار هم صنایع و هم شبکه خانگی به خاموشی رفتند. مسئولان پیش‌تر مازوت‌سوزی را بهانه قطعی‌های برق کرده بودند، اما این بار حتی با وجود بازگشت مازوت‌سوزی به کشور، همچنان بحران تامین برق وجود دارد.

بحران تامین برق که ناشی از کمبود گاز و ضعف زیرساخت‌ها و فرسودگی نیروگاه‌های کشور بوده، بار دیگر دامن‌گیر مردم شده است. صنایعی که هرسال در فصول گرم سال با قطعی برق و در فصول سرد سال با قطعی گاز مواجه می‌شدند، این بار باید قطعی برق و قطعی گاز را همزمان در فصول سرد سال به جان بخرند. شهرک‌های صنعتی به دنبال مواجهه کشور با بحران برق و گاز، حداقل دو روز در هفته به خاموشی می‌روند!

تعطیلی دو روزه تولید در کنار قطعی‌های چندساعته برق و گاز

شرکت‌های توزیع برق استان‌های مختلف از 18 آذرماه به واحدهای شهرک‌های صنعتی اعلام کردند که قرار است دو روز در هفته، برق این واحدها قطع شود. همچنین به این واحدها اعلام شده بود برای تامین گازوئیل موتور برق‌های خود اقدام کنند.

قطع برق شهرک‌های صنعتی استان تهران، عمدتا دو روز دوشنبه و پنج‌شنبه یا شنبه و سه‌شنبه است. در هفته تقریبا دو روز و از هشت صبح تا 10 شب، برق این شهرک‌ها تماما قطع است. تاکنون، شهرک‌های صنعتی شمس‌آباد، خاوران، سهند و چهاردانگه، گلگون، اورین، خیرآباد، پرند و … همچنین شهرک‌های صنعتی مازندران، اصفهان و … از برنامه قطعی برق خود خبر داده‌اند.

آن طور که انجمن ملی صنایع پلیمر ایران گزارش داده، برق واحدهای تولیدی شهرک صنعتی شمس‌آباد، دو روز در هفته به صورت برنامه‌ریزی‌شده قطع می‌شود و علاوه بر آن از روز 24 آذرماه، به صورت روزانه برق واحدها راس ساعت 15 و 30 دقیقه قطع شده و اعلام هم نمی‌شود که چه زمانی وصل خواهد شد. همچنین در کنار قطع برق، قطعی گاز نیز در شهرک‌های صنعتی مشاهده می‌شود. برخی واحدها به صورت دو شیفت فعال هستند و به گاز برای گرمایش نیروهای خود در شیفت شب نیاز دارند.

در همین زمینه، تجارت‌نیوز از برخی فعالان شهرک‌های صنعتی در مورد وضعیت به وجود آمده سوال پرسیده است. در ادامه روایت‌های بیرون آمده از دل شهرک‌های صنعتی را می‌خوانید.

استفاده از موتور برق به گازوئیل نیاز دارد، اما مسئولان تعطیل کردند!

همان‌طور که پیش‌تر توضیح داده شد، علاوه بر قطعی برق، قطعی گاز نیز نصیب برخی شهرک‌های صنعتی، مانند شهرک صنعتی شمس‌آباد شده است. بسیاری از فعالان این شهرک صنعتی، به دنبال قطعی برق، به کار در شیفت شب روی آورده‌اند، اما قطعی گاز نیز این تدبیر فعالان را خنثی کرده است. طوری که برای سیستم گرمایشی در شیفت شب، گاز وجود ندارد!

شهرک صنعتی شمس‌آباد که یکی از بزرگ‌ترین شهرک‌های صنعتی به شمار می‌رود، همواره با مشکلات بسیاری مواجه بوده است. بخشی از کارگاه‌ها در شهرک صنعتی شمس‌آباد مجهز به موتور برق هستند اما کارگاه‌هایی که موتور برق ندارند، در واقع دیگر تولید هم ندارند.

به فعالان این شهرک صنعتی هشدار داده شده است که به دلیل قطعی برق، برای تامین گازوئیل برای موتور برق‌های خود اقدام کنند. اما صنعت‌گران می‌گویند وقتی اداره برق، شرکت پخش فرآورده‌های نفتی و شرکت ملی گاز در این ایام تعطیل بودند، چگونه می‌توانستند سهمیه گازوئیل خود را دریافت کنند؟

در واقع مسئولان، تامین برق این واحدها را به خودشان برون‌سپاری کردند اما خود تعطیل کرده و رفته‌اند. در این میان، کسی نبوده است که سهمیه گازوئیل این واحدها را بدهد!

در واقع اگر کسی گازوئیل موردنیاز خود را از پیش دریافت نکرده بود، باید ناچارا و حتی با وجود داشتن موتور برق، واحد تولیدی خود را متوقف می‌کرد. البته برخی واحدهای تولیدی این شهرک، همواره از دیگر فعالان جدا هستند و به دلیل نزدیکی به مسئولان، سهمیه موردنیاز خود را در هر زمان و هر مکان دریافت می‌کنند.

فعالان این شهرک صنعتی در اعتراض به قطع مکرر برق، جلسه‌ای با فرماندار و مدیرعامل شرکت توزیع برق شهر ری داشتند و نسبت به برخورد نادرست با صنعت‌گران کشور، فریاد اعتراض خود را بلند کردند.

تعطیلی دوهفته‌ای تولید!

علاوه بر تعطیلی دوروز در هفته، برخی شهرک‌های صنعتی قطعی‌های دو تا سه ساعته برق در روزهای دیگر را هم تجربه می‌کنند. همچنین فعالان شهرک صنعتی عباس‌آباد مدعی شدند که به گفته توانیر، به مدت دو هفته این شهرک صنعتی به خاموشی خواهد رفت. برای برخی شهرک‌های صنعتی کشور مانند عباس‌آباد، شکوهیه، ایوانکی، مازندران و … اطلاعیه‌های ارسال و اعلام شده است که جهت جلوگیری از فروپاشی شبکه ناچار به قطع کامل برق شهرک‌های صنعتی شده‌اند.

با توجه به برنامه قطعی برق و گاز، برخی شهرک‌های صنعتی از هفته گذشته اعتراض خود را به اشکال متفاوتی بیان کردند. شهرک صنعتی خاوران هفته گذشته و شهرک‌های صنعتی اورین و گلگون روز دوشنبه 26 آذرماه، با تجمع درب ورودی شهرک‌های خود، اعتراض خود را نسبت به نابودی معیشت و کسب‌وکار خود نشان دادند.

البته پاسخ فعالان شهرک‌های صنعتی، استقرار پلیس درب ورودی شهرک‌های صنعتی بوده است. در واقع هم برق و گاز شهرک‌ها قطع شده است و هم اعتراض آن‌ها این چنین پاسخ داده شده است که خود گویاست و توضیح دیگری لازم ندارد.

کارگاه‌های تولیدی؛ اصلی‌ترین متضرران قطعی برق

در شهرک‌های صنعتی، اصلی‌ترین متضرران قطعی برق کارگاه‌های تولیدی هستند. وقتی کارگاه‌ها برق نداشته باشند، واحدهای فروش و انبارها هم افت محسوسی در تولید مشاهده می‌کنند. در واقع یک زنجیره به هم پیوسته است؛ هنگامی که برق کارگاه‌های تولیدی قطع شود، واحدهای فروش هم متضرر خواهند شد.

زمانی که برق قطع می‌شود، خطوط تلفن همراه و اینترنت نیز قطع می‌شود و این موضوع خود بحران‌های متعددی را به وجود می‌آورد. واحدهای فروش و نیروی کار کمتری دارند و از قطعی برق کمتر متضرر می‌شوند. اما واحدهای تولیدی مانند برشکاری‌ها و نجاری‌ها، نیروی کار بیشتری دارند و علاوه بر آن که با قطعی برق به کلی کار آن‌ها تعطیل می‌شود، با توجه به کاهش تولید، هزینه‌ها افزایش می‌یابد.

برای مثال در یک کارگاه برشکاری کوچک در شهرک صنعتی خاوران، معمولا سه کارگر مشغول به کار هستند و هر کارگر بین 15 میلیون تا 30 میلیون با توجه به مهارت، حقوق دریافتی دارد. همچنین اجاره یک کارگاه 150 متری، تقریبا 30 میلیون تومان است. در واقع هزینه روزانه هر کارگاه معمولی، میانگین چهار الی پنج میلیون تومان است. در واقع روزانه هر کارگاه باید چهار میلیون کار کند تا هزینه‌های خود را بپردازد و به نقطه صفر برسد.

با این اوصاف، مشخص است که قطعی برق چه ضرری به کارگاه‌ها زده است. این کارگاه‌ها عمدتا به برق سه‌فاز نیاز دارند و موتور برق‌های ساده کفاف نیاز آن‌ها را نمی‌دهد. در شهرک صنعتی خاوران، چوب‌فروش‌ها زیان زیادی نمی‌بینند، اما نجارها، برشکارها و در کل واحدهای تولیدی، ضرر زیادی را متحمل می‌شوند.

فعالان شهرک صنعتی خاوران هفته گذشته اعتراض خود را نسبت به اوضاع به‌وجود آمده نشان دادند. قطع برق شهرک صنعتی خاوران دو روز در هفته و روزهای دوشنبه و پنج‌شنبه است. به دنبال اعتراض فعالان شهرک صنعتی، روز پنج‌شنبه برق شهرک قطع نشد اما روز دوشنبه 26 آذرماه، پلیس از صبح درب شهرک صنعتی حضور داشت تا مبادا بار دیگر فعالان شهرک صنعتی اعتراضی از خود نشان دهند.

فروش کارگاه‌های قلب تپنده صنعت!

با توجه به بحرانی‌شدن اوضاع قطعی برق، برخی از فعالان یکی از شهرک‌های صنعتی غیردولتی استان تهران، به فکر فروش کارگاه‌ها و اجاره سوله‌های خود افتاده‌اند. شهرک‌های صنعتی که زمانی، قلب تپنده صنعت بودند، اکنون به محل برباد رفتن آرزوها و معیشت ازدست رفته مردم تبدیل شده‌اند.

این مشکلات، تنها محدود به برخی از شهرک‌های صنعتی نیست. تقریبا تمامی شهرک‌های صنعتی به نوعی با این مشکلات مواجه هستند؛ گلگون، شمس‌آباد، خاوران، چهاردانگه و … که هر کدام محلی برای تولید هستند، هر روزه با قطعی برق دست‌وپنجه نرم می‌کنند و تلاش می‌کنند که اندک توان باقی مانده را زنده نگه دارند.

برای مطالعه بیشتر گزارش مهاجرت به تولیدکنندگان شهرک‌های صنعتی رسید را بخوانید.

منبع: تجارت نیوز

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *