تداوم اعتراض کشاورزان به تصمیم دولت انگلیس درباره افزایش مالیات‌ها

تداوم اعتراض کشاورزان به تصمیم دولت انگلیس درباره افزایش مالیات‌ها
خلاصه اخبار

لندن – ایرنا – پایتخت انگلیس امروز (چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳) بار دیگر صحنه تظاهرات کشاورزان معترض به تصمیم دولت این کشور درباره افزایش مالیات‌ها شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، افراد شرکت کننده در این حرکت اعتراضی مقابل ساختمان پارلمان تجمع کرده و ضمن مخالفت با برنامه‌های اقتصادی دولت، پلاکاردهایی را حمل می‌کنند که روی آن‌ها نوشته است، «از کشاورزان حمایت کنید»، «اگر کشاورز نباشد، غذا و آینده‌ای در کار نیست» و «دولت با روستایی‌ها سر جنگ دارد».

در همین حال کاروانی از کشاورزان معترض با توقف تراکتورهای خود مقابل پارلمان و دفتر نخست وزیر انگلیس ترافیک سنگینی ایجاد کرده‌اند. ماموران پلیس، درحالی که کمتر از یک ساعت دیگر نشست هفتگی مجلس عوام انگلیس با نخست وزیر آغاز می‌شود، در تلاش هستند تا معترضان را از مسیرهای اصلی خارجی کنند.

این دومین تظاهرات کشاورزان مقابل پارلمان انگلیس طی یک ماه اخیر است. آن‌ها تاکید دارند، تا زمانی که دولت مالیات‌ها را کاهش ندهد، به اعتراضات خود ادامه می‌دهند.

تداوم اعتراض کشاورزان به تصمیم دولت انگلیس درباره افزایش مالیات‌ها

تداوم اعتراض کشاورزان به تصمیم دولت انگلیس درباره افزایش مالیات‌ها

دولت حزب کارگر انگلیس مالیات‌ها در این کشور را برخلاف وعده‌هایی که پیش از انتخابات مطرح کرده بود، به بالاترین حد طی سه دهه گذشته افزایش داده است. ریچل ریوز وزیر دارایی انگلیس ماه پیش نخستین لایحه بودجه دولت جدید را به مجلس عوام ارائه داد و در آن 20 درصد مالیات بر ارث برای دارایی‌های کشاورزان به ارزش بیش از یک میلیون پوند در نظر گرفته است. دولت سابق محافظه‌کار انگلیس کشاورزان را از مالیات بر ارث معاف کرده بود.

حزب کارگر ادعا می‌کند که خزانه را با کسری 22 میلیارد پوندی از حزب محافظه‌کار تحویل گرفته است. در لایحه بودجه جدید که با اعتراضات گسترده‌ای رو برو شده است، 40 میلیارد پوند درآمد از محل افزایش مالیات‌ها پیش‌بینی شده است که 25 میلیارد پوند آن فقط از طریق افزایش حق بیمه افراد شاغل تامین می‌شود. گفته می‌شود که این بزرگترین افزایش مالیات‌ها در یک لایحه بودجه دولت انگلیس از زمان دولت جان میجر در سال 1993 است.

کشاورزانی که در انتخابات تیرماه گذشته به حزب کارگر رای دادند، احساس می‌کنند که به آن‌ها خیانت شده است. آن‌ها بر همین اساس تهدید کرده‌اند که اگر دولت در پیشبرد برنامه‌های اقتصادی خود تجدید نظر نکند، زنجیره تامین مواد غذایی در این کشور را از طریق محاصره بنادر و مراکز توزیع غذا فلج خواهند کرد.

حزب کارگر پیش از انتخابات وعده داده بود که رابطه جدیدی را با روستانشینان ایجاد کند، اما رئیس اتحادیه ملی کشاورزان انگلیس می‌گوید که آنها احساس می‌کنند دولت جدید خلف وعده و به اعتماد آنها خیانت کرده است.

به گزارش ایرنا ، محبوبیت حزب حاکم کارگر به گواه بیشتر نظرسنجی‌های صورت گرفته، بشدت افت کرده و شمار فزاینده‌ای از مردم خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام هستند. نزدیک به 3 میلیون نفر از انگلیسی‌ها طوماری را امضا کرده‌اند که در آن آمده است: ما خواهان برگزاری انتخابات سراسری دیگری هستیم، زیرا معتقدیم که دولت حزب کارگر بر خلاف وعده‌هایی که پیش از انتخابات مطرح کرده بود، عمل کرده است.

نخست وزیر انگلیس هفته پیش در یک نطق تلویزیونی از برنامه اصلاحات دولت در زمینه‌های اقتصادی و رفاه اجتماعی خبر داد و تلاش کرد تا به طور موقت از تشدید اوضاع سیاسی و سقوط دولت جلوگیری کند.

با این حال، یافته‌های موسسه معتبر «یوگاو» حاکیست که از هر 10 انگلیسی، 4 نفر معتقدند که وضعیت انگلیس نسبت به پیش از انتخابات سراسری در این کشور، بدتر شده است. نیمی از کسانی که در انتخابات تیرماه به حزب کارگر رای دادند می‌گویند که انتظارات آن‌ها محقق نشده و از این جهت احساس سرخوردگی می‌کنند.

تحقیقات موسسه ایپسوس هم نشان می‌دهد که بیش از نیمی از انگلیسی‌ها (52 درصد) از عملکرد نخست وزیر راضی نیستند. این پایین‌ترین میزان نارضایتی از سال 2020 است که کی‌یر استارمر سکان حزب کارگر را برعهده گرفت.

منبع: ایرنا