تحلیل آنچین بیت کوین: آیا روند صعودی ادامه دارد؟

تحلیل آنچین بیت کوین: آیا روند صعودی ادامه دارد؟
خلاصه اخبار

کاری که بیت کوین در روزهای اخیر کرده را می‌توان تنها با کلمه «شاهکار» توصیف کرد. اگرچه قیمت در حال حاضر کمی اصلاح شده اما همه به اتفاق منتظرند تا دیر یا زود شش رقمی شدن بیت کوین و عبور از ۱۰۰ هزار دلار را جشن بگیرند. به گزارش میهن بلاکچین، در حالی که تقریبا …

کاری که بیت کوین در روزهای اخیر کرده را می‌توان تنها با کلمه «شاهکار» توصیف کرد. اگرچه قیمت در حال حاضر کمی اصلاح شده اما همه به اتفاق منتظرند تا دیر یا زود شش رقمی شدن بیت کوین و عبور از 100 هزار دلار را جشن بگیرند.

به گزارش میهن بلاکچین، در حالی که تقریبا همه نسبت به تداوم روند صعودی بیت کوین امیدوار هستند، برخی از شاخص‌های آنچین از اصلاح احتمالی قیمت در کوتاه‌مدت خبر می‌دهند. البته بنا بر برخی دیگر، روند صعودی همچنان دست نخورده باقی مانده است. در این مطلب، برخی از آخرین تحلیل‌های آنچین تحلیلگران در وب‌سایت کریپتوکوانت را بررسی می‌کنیم.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

آیا مومنتوم صعودی دست نخورده باقی مانده است؟

تحلیلگری به نام یان‌سی دنت (Yonsei_dent ) در پستی به بررسی شاخص «آدرس‌های فعال» در شبکه بیت کوین پرداخته است. این شاخص به نوعی سطح فعالیت شبکه و مشارکت سرمایه‌گذاران را اندازه می‌گیرد.

به گفته این تحلیلگر، با تحلیل میانگین متحرک ماهانه (🔴) و میانگین متحرک سالانه (🔵) این شاخص، می‌توان به درک بهتری از روند حرکتی بازار رسید. وقتی «تقاطع طلایی (Golden Cross)» بین این دو میانگین شکل می‌گیرد، معمولاً نشان‌دهنده حرکت صعودی قیمت است.

نمودار آدرس‌های فعال بیت کوین - منبع: CryptoQuant
نمودار آدرس‌های فعال بیت کوین – منبع: CryptoQuant

بر اساس نمودار به اشتراک گذاشته شده، در اوایل نوامبر این شاخص یک تقاطع طلایی را به ثبت رسانده و هم اکنون به سطح یک میلیون رسیده است. برای مقایسه، این شاخص در اوج‌های قبلی بازار در سال‌های 2017 و 2021 به ترتیب به 1.28 و 1.36 میلیون آدرس رسیده بود. با توجه به اینکه آدرس‌های فعال معمولا در نزدیکی اوج‌های چرخه به بالاترین مقدار خود می‌رسد، احتمال می‌رود این شاخص همچنان جا برای رشد داشته باشد. علاوه بر این، تعداد تراکنش‌های بیت کوین نیز در سطح بسیار مطلوبی قرار دارد و تقریبا دو برابر چرخه سال 2021 است که نشانه مثبتی محسوب می‌شود.

به عقیده یان‌سی دنت، یکی از عوامل کلیدی روند صعودی فعلی، فعالیت ETF‌های بیت کوینی بوده است. ورود سرمایه‌گذاران تازه و نقدینگی جدید به این صندوق‌ها در حقیقت فشار ناشی از سیو سود دیگر سرمایه‌گذاران را جذب کرده و از ریزش شدید قیمت بیت کوین در زمان اصلاحات جلوگیری کرده است. این تحلیلگر معتقد است در صورت تداوم جذب نقدینگی توسط ETFها و رشد تعداد آدرس‌های فعال شبکه، می‌توان به تداوم مومنتوم صعودی بیت کوین امیدوار بود.

عرضه در اختیار ETFها - منبع: CryptoQuant
عرضه در اختیار ETFها – منبع: CryptoQuant

سیگنال نزولی شاخص SOPR

تحلیلگر دیگری به نام آووکادو آنچین (Avocado_onchain ) در تحلیل خود به روند صعودی قیمت بیت کوین و نزدیک شدن آن به مرز 100 هزار دلار پرداخته است. به عقیده این تحلیلگر، با هر روند صعودی و رشد قیمتی، سیو سود معامله‌گران اجتناب‌ناپذیر است و در حال حاضر نشانه‌هایی از این روند دیده می‌شود.

برای بررسی این موضوع، از شاخص SOPR کوتاه‌مدت (Spent Output Profit Ratio) استفاده شده است. این شاخص میزان سود تحقق‌یافته در کوین‌هایی را اندازه‌گیری می‌کند که برای بیش از 1 ساعت و کمتر از 155 روز نگهداری شده‌اند. در این تحلیل، سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت به کسانی اطلاق می‌شوند که بیت‌کوین خود را کمتر از 155 روز نگه داشته‌اند.

طبق نمودار زیر، معمولا در روندهای صعودی، میانگین متحرک 30 روزه این شاخص به سطح 1.02 می‌رسد و در این نقطه شاهد سیو سود معامله‌گران کوتاه‌مدت و اصلاح قیمت هستیم. در حال حاضر، میانگین متحرک 30 روزه شاخص SOPR به این سطح رسیده که نشان می‌دهد با وجود نزدیک شدن به 100 هزار،‌ قیمت بیت کوین ممکن است با اصلاح کوتاه‌مدتی مواجه شود. البته تداوم فشار خرید می‌تواند این الگوی تاریخی را نقض کند.

شاخص SOPR کوتاه‌مدت - منبع: CryptoQuant
شاخص SOPR کوتاه‌مدت – منبع: CryptoQuant

کاهش سرعت بیت کوین قبل از 100 هزار دلاری شدن

در همین حال تحلیلگر دیگری به نام جوهیون ریو (joohyun ryu ) در پستی نوشته که طبق تعدادی از شاخص‌های آنچین، بیت کوین در حال حاضر به فاز سرخوشی (euphoria) وارد شده است و احتمالا اصلاح کوتاه مدتی را تجربه می‌کند.

یکی از این شاخص‌ها، سود/زیان تحقق‌نیافته خالص (Net Unrealized Profit/Loss – NUPL) است که نشان می‌دهد درصد بالایی از عرضه بیت‌کوین در سود قرار دارد. همچنین، شاخص MVRV Z-Score که در حال حاضر در سطح 3.21 قرار دارد، این هیجان را تایید می‌کند. ریو توضیح می‌دهد که اگر این شاخص به 3.3 برسد، ورود به فاز هیجانی به شکل واضح‌تری نمایان خواهد شد.

شاخص NUPL - منبع: CryptoQuant
شاخص NUPL – منبع: CryptoQuant

برای مقایسه، در بازار صعودی قبلی، این شاخص از سطح 6 نیز فراتر رفت. این موضوع این سوال را مطرح می‌کند که آیا در چرخه صعودی فعلی نیز شاهد چنین سطحی خواهیم بود یا خیر.

شاخص MVRV Z-Score - منبع: CryptoQuant
شاخص MVRV Z-Score – منبع: CryptoQuant

تقاضا همچنان مثبت است

تحلیلگر دیگری به نام دارک فاست (Darkfost ) می‌گوید سطح 100 هزار دلاری یک هدف روانشناختی مهم برای سرمایه‌گذاران است که شکستن و تثبیت قیمت بالای آن به تقاضای پایدار نیاز دارد.

به گفته این تحلیلگر در حال حاضر هیچ نشانه‌ای از کاهش تقاضای بازار دیده نمی‌شود و برعکس به شکلی پایدار در حال رشد است. اتفاقی که می‌تواند به تداوم روند صعودی بزرگترین ارز دیجیتال بازار منجر شود. البته وی می‌گوید کاهش ناگهانی در تقاضا می‌تواند نشان‌دهنده احتمال بازگشت روند و تغییر احساسات سرمایه‌گذاران باشد، وضعیتی که در آن ممکن است فروشندگان دوباره کنترل بازار به دست آورند.

مومنتوم تقاضا - منبع: CryptoQuant
مومنتوم تقاضا – منبع: CryptoQuant

منبع: میهن بلاکچین

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *