تحلیلی از وضعیت “فصبا”، روند جهانی تولید فولاد، پیش بینی نرخ فروش و …

تحلیلی از وضعیت “فصبا”، روند جهانی تولید فولاد، پیش بینی نرخ فروش و …
خلاصه اخبار

آخرین وضعیت شرکت صبا فولاد خلیج فارس به همراه روند تولید آهن اسفنجی جهانی، پیش بینی نرخ فروش بریکت و …، مورد تحلیل قرار گرفت.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، جلسه تحلیل شرکت صبا فولاد خلیج فارس جهت اعلام آخرین وضعیت مالی و عملکردی و ارزیابی تولید آهن اسفنجی جهانی با حضور احسان دشتیانه مدیرعامل، عباس تفضلی معاون مهندسی و توسعه، سعید امید قائمی معاون مالی و مدیران و تحلیلگران نهادهای مالی در محل هتل پارسیان آزادی برگزار شد.

بر اساس این گزارش و طبق تحلیل واحد سرمایه گذاری تامین سرمایه نوین، دو کشور هند و ایران با حجم تولید 49.6 و 33.4 میلیون تن، سهم 36.3 و 24.5 درصدی از تولید این محصول در سال 2023 داشتند و در مقام اول و دوم میان 10 کشور برتر ایستادند. روند تولید آهن اسفنجی در دنیا صعودی پیش بینی می شود.

در دو سال اخیر که بازار فولاد با مسائلی روبرو بود، چین صادرات را افزایش داد. احتمال می‌رود سال 2025 چین رکورد شکنی جدیدی در این زمینه داشته باشد.

بطور تقریبی سالانه 3 تا 4 میلیون تن فولاد نهایی به دلیل ناترازی ها از دست می‌رود. کل زنجیره در سال‌های اخیر 15 میلیارد دلار از این ناترازی‌ها زیان دیده است. حاشیه سود فعلی فولادسازان 15 درصد است در حالی که پیشتر حدود 30 درصد بود و اکنون به کمترین میزان به لحاظ حاشیه سود صنعت رسیده است. سودآوری “فصبا” سال گذشته تقریبا 4 هزار میلیارد تومان بود. همچنین میزان فروش سال قبل 500 هزار تن فروش بود که سال جاری به 1.3 میلیون تن رسید.

فضای فعلی فولاد داخلی

تحلیلی از وضعیت

نسبت صادرات فولاد به صادرات غیر نفتی

تحلیلی از وضعیت

پیش بینی نرخ فروش بریکت آهن اسفنجی داخلی و صادراتی(ریال/ کیلوگرم)

تحلیلی از وضعیت

صورت سود و زیان تاریخی و پیش‌بینی شده (میلیارد تومان)

تحلیلی از وضعیت

شرکت صبا فولاد خلیج فارس تیر سال 1402 وارد بازار دوم معاملات فرابورس شد و با برگزاری اولین مجمع سالانه پس از حضور در بازار سرمایه بالغ بر 88 درصد سود توزیع کرد. “فصبا” دارای سال مالی منتهی به آذر بوده که با رشد 22 درصدی فروش به اتمام رسید. افزایش سرمایه 4.5 هزار میلیارد تومانی این شرکت پاییز سال 1402 از محل سلب حق تقدم انجام و سرمایه به 5 هزار میلیارد تومان رسید. ارزش روز بازار شرکت در فرابورس بالغ بر 24 هزار میلیارد تومان است.

اهم اظهارات مطروحه از زبان مدیرعامل

– رشد 25 درصدی سود ناخالص “فصبا” قابل پیش بینی است.

– فروش آهن اسفنجی در نیمه دوم سال افزایش خواهد یافت.

– میزان فروش برای سال آینده 27 هزار میلیارد تومان پیش بینی و شرکت به سمت صادرات می رود.

– به دلیل میزان جریان نقدینگی، “فصبا” خواهان سرمایه‌گذاری در موجودی کالا است.

– میزان قطعی برق نسبت به سایر شرکت های هم صنعت کمتر و خرید گندله از بافق بیشتر است.

– به راه اندازی پروژه های تولید گندله با این میزان تنوع و سرعت نمی توان خوشبین بود‌.

– ظرفیت تولید گندله کشور 67 میلیون تن و تا زمان دو نرخی بودن ارز، صادرات گندله جذاب است.

– موجودی پایان دوره “فصبا” به فروش رفته و شرکت در آذر ماه 3.5 میلیون تن صادرات داشت. فروش خرداد تا شهریور کاهش می یابد. حجم تولید 1.4 میلیون تن پیش‌بینی می‌شود.

– نرخ فروش داخلی و صادراتی متفاوت و میزان تولید فولاد میانی 32 میلیون تن است.

– نگهداری موجودی انبار بیش از سه ماه قابل استاندارد نبوده و تولیدات باید سریعا به فروش رسد. هفته گذشته این شرکت 60 میلیون یورو تجهیزات خریداری کرد.

– محصولات از بندر به بندر صادر می شود و مشکل تحریمی ندارد. عمان خریدار شناخته شده و مطلوب آهن اسفنجی این شرکت است. بازار هند جدید بوده و از نکات مثبت این صنعت بشمار می رود.

– فروش بریکت به هند و چین دشوار و این شرکت برای تولید بریکت، قراردادی با طرف خارجی منعقد کرده است.

– مطلوب بودن صادرات آهن اسفنجی از مسافت متاثر می شود.

– طبق قوانین جدید بین المللی باید کوره های بلند تولید آهن اسفنجی و… تعطیل شود. با این تغییرات، بازار آهن اسفنجی و بریکت مطلوب خواهد شد و مانعی “فصبا” را متاثر نمی کند.

– ناترازی برق به دلیل ایجاد نیروگاه های خورشیدی طی چند سال آینده رفع خواهد شد.

– “فصبا” 200 هزار تن محصول حمل نشده و 230 هزار تن موجودی فیزیکی دارد. همچنین 31 قرارداد منعقده خارجی دارد.

منبع: بورس پرس

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *