بورس در هفتهای که گذشت: شاخص کل پشت درب ۳ میلیون واحد
در هفته گذشته شاهد تحولات زیادی در زمینه تغییر سیاستها نبودیم، اما بازار یکبار دیگر سرخوشی مناسبی را تجربه کرد به طوری که شاخص کل بورس در روز سهشنبه، ۱۸ دی، با افزایش ۴۹٬۸۹۸ واحدی (معادل ۱٫۷۴٪) به تراز ۲٬۹۲۲٬۰۰۰ واحد رسید. همچنین، شاخص کل هموزن با رشد ۱۷٬۸۷۰ واحدی (معادل ۲٫۰۱٪) به ۹۰۵٬۱۲۹ واحد دست یافت.
همچنین در این هفته شاهد چرخش تقاضا از سهام بزرگ به سمت سهام کوچک بودیم و دقیقا به همین خاطر بود که شاخص هم وزن عملکرد به مراتب بهتری نسبت به شاخص کل از خود نشان داد.
مساله استیضاح وزیر نفت و وزیر اقتصاد مهمترین خبر این هفته بود که در نهایت نیز به نقطه خاصی نرسید.
هنوز برخی از معاملهگران به مقاومت روانی ۳ میلیون در شاخص کل چشم دوختهاند که میتواند هفته آینده به آن برسد. این مقاومت میتواند منجر به اصلاح در بازار سهام شود.
در بازار ارز، همانطور که هفته گذشته گفته شد، شاهد ثبات در بازار ارز توافقی بودیم. همچنین گفته میشود این هفته ارز پتروشیمیها نیز از طریق سامانه ارز توافقی عرضه شد که به عمق بیشتر این بازار کمک میکند.
در بازار آزاد ارز نیز شاهد کمی ثبات بودیم. با این حال در حال حاضر نرخ ارز در بازار آزاد کمی فاز افزایشی گرفته است که میتواند موقتی باشد.
در بازارهای جهانی نیز شاهد افزایش در قیمت کامودیتیها بودیم. قیمت مس در این هفته ۲.۷۸ درصد، قیمت نفت برنت ۰.۷۸ درصد و قیمت الومینیوم ۱.۶۴ درصد رشد را به خود دیدند در حالی که قیمت سنگ آهن کاهش را تجربه کرد.
خبر دیگری که به سرخوشی بیشتر بازار کمک کرد، خبر تجدید ارزیابی خودروسازها بود. این اقدام در جهت خروج دو شرکت از ذیل ماده ۱۴۱ قانون تجارت انجام شد، قانونی که مطابق آن دو شرکت خودروساز بزرگ کشور ورشکسته اعلام میشدند.
در پایان به وضعیت بازار پول بپردازیم، جایی که بانک مرکزی در این هفته ۲۶ همت منابع جدید به شبکه بانکی تزریق کرد. با این تزریق انتظار میرود که نرخ بهره بین بانکی از سقف ۲۳.۹۴ کاهش پیدا کند.
با این همه با توجه به کمبود شدید نقدینگی در شبکه بانکی در کنار برنامه کنترل ترازنامه بانک مرکزی، مشخص نیست که بانک مرکزی تا کی میتواند به سیاست کجدار و مریز ادامه دهد.