برنامه مشترک قوه قضاییه و بانک مرکزی برای صدور آنلاین احکام قضایی مربوط به چک برگشتی

برنامه مشترک قوه قضاییه و بانک مرکزی برای صدور آنلاین احکام قضایی مربوط به چک برگشتی
خلاصه اخبار

تهران- ایرنا- طراح قانون چک در مجلس گفت: بانک مرکزی و قوه قضاییه تلاش دارند تا پایان سال زیرساخت‌های لازم برای صدور احکام قضایی چک برگشتی به صورت آنلاین و توسط دستیار قضایی هوش مصنوعی را فراهم کنند.

ابوالفضل ابوترابی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا ، اظهار داشت: بانک مرکزی و قوه قضاییه در حال فراهم آوردن زیرساخت‌ها به منظور صدور احکام اجرایی مربوط به چک‌های برگشتی به صورت برخط و از طریق دستیار قضایی هوش مصنوعی هستند.

وی افزود: تا پایان سال استفاده از دستیار قضایی هوش مصنوعی برای انجام امور دادرسی مربوط به چک‌های برگشتی فراهم خواهد شد و به صورت آزمایشی احکام چک برگشتی از این طریق صادر می‌شود.

نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آمار چک‌های برگشتی از 21 درصد به 8 درصد کاهش یافته با این حال سالانه 800 هزار پرونده قضایی مربوط به چک‌های برگشتی را داریم.

ابوترابی خاطرنشان کرد: با استفاده از هوش مصنوعی برای صدور احکام اجرایی مربوط به چک‌های برگشتی هم احکام مربوط به توقیف اموال و صدور جلب توسط دستیار قضایی هوش مصنوعی انجام خواهد شد، همچنین با استفاده از هوش مصنوعی برای انجام امور دادرسی مربوط به چک‌های برگشتی، سالانه 800 هزار پرونده قضایی در محافل قضایی و دادرسی ما کاهش خواهد یافت.

به گزارش ایرنا ، اولین قانون صدور چک مشتمل بر 19 ماده در تاریخ 4 خرداد ماه 1344 به تصویب مجلس شورای ملی رسید. پس از آن قانون «اصلاح موادی از قانون صدور چک مصوب 1355» در سال‌های 1372 و 1382 اصلاح شد.

در ادامه قانون اصلاح قانون چک در تاریخ 13 آبان 1397 در یازده ماده به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. نهایتا آخرین اصلاح قانون صدور چک مشتمل بر سه ماده در جلسه علنی بیست و نهم فروردین‌ماه 1400 مجلس شورای اسلامی تصویب شد و به تایید شورای نگهبان رسید.

منبع: ایرنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *