برنامه فولاد مبارکه برای کاهش ضایعات فلزی و اهداف استراتژیک تا سال ۱۴۱۰

برنامه فولاد مبارکه برای کاهش ضایعات فلزی و اهداف استراتژیک تا سال ۱۴۱۰
خلاصه اخبار

معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه با اعلام مفهوم اقتصاد چرخشی از کاهش ضایعات فلزی و اهداف استراتژیک تا سال ۱۴۱۰ خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، غلامرضا سلیمی معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه در پنل تخصصی اقتصاد چرخشی در نمایشگاه متافو به بررسی اقدامات و پیشرفت‌ها در زمینه تولید پایدار و کاهش انتشار کربن پرداخت و اعلام کرد: این مسیر هنوز در مراحل ابتدایی است و نیاز به نقشه راه کامل دارد. فولاد مبارکه به عنوان پیشرو در این زمینه فعالیت دارد و مفهوم تولید سبز را درک کرده و اقداماتی در این راستا انجام داده است.

از جمله اقدامات مهم می‌توان به راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی با ظرفیت اولیه 20 مگاوات اشاره کرد که تا پایان سال به بیش از 100 مگاوات خواهد رسید. همچنین فرایند تولید فولاد که از کوره قوس استفاده می‌کند و نسبت به کوره بلند کمترین میزان انتشار کربن را دارد. همچنین در سال‌های اخیر 14 نوع گرد ویژه باتری نیز تولید شده است.

فولاد مبارکه در حال پیاده‌سازی واقعی مفهوم اقتصاد چرخشی است و اقدامات عملی در این زمینه انجام داده است. به عنوان مثال استفاده از سرباره در آسفالت جاده‌ها که می‌تواند به افزایش ماندگاری رنگ و کاهش حوادث کمک کند از اقدامات این شرکت است. هدف‌گذاری برای کاهش ضایعات فلزی نیز از دیگر برنامه‌ها است.

این شرکت در دو سه سال اخیر با وجود چالش‌ها به تولیدات تجاری دست یافته است. اکنون با بهبود نظام‌های مدیریتی و کنترلی، عملیات تولید به گونه‌ای پیش می‌رود که ظرفیت‌های کمی بطور کامل پوشش داده می‌شوند. دغدغه‌های جدید شامل کاهش مصرف مواد اولیه و منابع انرژی برای افزایش سود و بهبود کیفیت محصولات است.

اقتصاد چرخشی یکی از اصلی‌ترین پیشران‌های نوآوری و پایداری فولاد مبارکه

همچنین شهرام عباسی مدیر تحقیق و توسعه فولاد مبارکه در این نشست با اشاره به اقدامات و برنامه‌ریزی‌ها در راستای پیاده‌سازی اقتصاد چرخشی در صنعت فولاد و صنایع معدنی و تاریخچه مفهوم اقتصاد چرخشی، اعلام کرد: این مفهوم از حدود سال 2018 در دنیا جدی‌تر مورد توجه قرار گرفته است. فولاد مبارکه با کمک تیم‌های تخصصی و مشاورین، مطالعات جدی را آغاز کرده و در گام اول ارزیابی سطح بلوغ اقتصاد چرخشی را انجام داده است.

اهداف استراتژیک فولاد مبارکه تا سال 1410 شامل شاخص‌های مربوط به اقتصاد چرخشی و سبز بودن فولاد است. 7 کارگروه در این زمینه تشکیل شده که یکی از مهم‌ترین آن‌ها کارگروه فرهنگ سازمان و اکوسیستم است. این کارگروه به تعامل با ذی‌نفعان اکوسیستم و تعریف منافع مشترک می‌پردازد. اقتصاد چرخشی یکی از اصلی‌ترین پیشران‌های نوآوری و پایداری فولاد مبارکه است که در قالب نقشه راه و سبد پروژه‌ها در حال برنامه‌ریزی و اجرا است.

پیاده‌سازی نظام‌مند اقتصاد چرخشی به عنوان یک پارادایم جدید است. برای این منظور، شناسایی ارزش‌ها و تم‌های استراتژیک ضروری است تا فرایندها، ساختارها و منابع مورد نیاز ایجاد شوند. رهبری سازمان از این تحولات حمایت کرده و تیم راهبری برای اقتصاد چرخشی تشکیل شده است. 7 کارگروه شامل کارگروه‌های فرهنگ سازمان، زنجیره سبز، محصولات فولادی سبز، آلاینده‌ها و گازهای گلخانه‌ای، انرژی، آب و بازیافت و پسماند است. اولویت‌بندی پروژه‌ها انجام و مدیریت پسماند به عنوان ساده‌ترین و اثربخش‌ترین پروژه آغاز شده است.

اکنون 70 پروژه نوآورانه و توسعه‌ای در حوزه پسماند شناسایی و به مرحله بودجه‌بندی و تامین منابع رسیده است. هدف این است پروژه‌ها با همکاری و پیگیری تیم مدیریت به اجرا درآیند و فولاد مبارکه بطور عملیاتی در تمامی کارگروه‌ها وارد حوزه بهبود و نوآوری شود.

لزوم نوآوری در خطوط تولید فولادی برای کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره‌وری

یحیی پالیزدار مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه نیز به اهمیت نوآوری و توسعه تکنولوژی در اقتصاد چرخشی اشاره و اعلام کرد: برای کاهش مصرف و افزایش بهره‌وری، باید از نوآوری در خطوط تولید استفاده کرد. اگر ضایعاتی تولید شود، می‌توان با نوآوری آن‌ها را مدیریت کرد.

برای موفقیت در هر برنامه یا استراتژی، علاوه بر ایده‌های خلاقانه، عوامل دیگری مانند پشتیبانی و سرمایه‌گذاری نیز اهمیت دارند. افراد باهوش و خلاق می‌توانند ایده‌های مناسبی ارائه دهند اما چالش اصلی این است چه عواملی مانع از بکارگیری این ایده‌ها در تولید و پشتیبانی می‌شود.

اگر سرمایه‌گذاری کافی انجام نشود و سطح بلوغ ایده‌ها به حد قابل استفاده نرسد، چرخه نوآوری نمی‌تواند به درستی شکل بگیرد. سال 1402، گروه فولاد مبارکه با سرمایه‌گذاری مستقیم هزار میلیارد تومانی، نقش مهمی در توسعه فناوری و نوآوری در صنعت فولاد ایفا کرد. این سرمایه‌ گذاری بیش از 30 درصد از کل سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر کشور را تشکیل می‌دهد و گروه فولاد مبارکه به عنوان تنها سرمایه‌گذار جدی در حوزه های تک شناخته می‌شود. امید است که سایر شرکت‌های فولادی نیز در این زمینه فعال شوند.

در دو تا سه سال آینده، انتظار می‌رود استارت اپ‌های جدیدی با محوریت فناوری‌های نوین در این صنعت ظهور کنند. تا کنون، نوآوری‌ها عمدتاً در صنعت خدمات و فناوری اطلاعات متمرکز بود اما گروه فولاد مبارکه پروژه‌های متعددی را برای پیاده‌سازی نوآوری‌ها در این حوزه آغاز کرده است.

این گروه با پذیرش ریسک‌های مرتبط با سرمایه‌گذاری و نوآوری به دنبال دستیابی به منافع مالی و بهبود خدمات نوآورانه در صنایع است. بطور کلی، فولاد مبارکه به عنوان گروه نوآور در سطح منطقه‌ای شناخته می‌شود و امید به گسترش این حرکت در آینده وجود دارد.

منبع: بورس پرس

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *