بازدهی بورس در دوران کدام رئیس بیشتر بوده است؟

بازدهی بورس در دوران کدام رئیس بیشتر بوده است؟

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در هفدهم شهریور و پس از 35 ماه از سمت خود استعفا داد. مجید عشقی در 21 مهر 1400 با رای اکثریت اعضای شورای عالی بورس، به عنوان رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار انتخاب شده بود.

وی در بیستم فروردین امسال نیز یک بار دیگر با کسب رای اعتماد و حمایت مجدد اعضای شورای عالی بورس برای 30 ماه دیگر در سمت خود ابقا شده بود. امروز جلسه شورای عالی بورس برای تعیین تکلیف صندلی ریاست سازمان بورس برگزار شد و حجت‌­الله صیدی به عنوان هفتمین رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تعیین شد.

تاریخچه تشکیل  سازمان بورس

پیش از تأسیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سال 84، سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران، به صورت همزمان، عهده‌دار نظارت و عملیات بازار اوراق بهادار ایران بود.

با تصویب قانون بازار اوراق بهادار توسط مجلس شورای اسلامی در اول آذر سال 84، عملیات اجرایی بورس‌ها به بورس اوراق بهادار تهران، فرابورس ایران، بورس کالای ایران و بورس انرژی ایران سپرده شد. مسئولیت نظارت بر این بورس‌ها و نهادهای مالی نیز به شورای عالی بورس و هم­چنین سازمان بورس و اوراق بهادار واگذار شد.

تاریخچه روسای سازمان

نخستین رئیس سازمان بورس علی صالح‌­آبادی است که بعدها به ریاست بانک مرکزی نیز منصوب شد. صالح‌­آبادی در سال ۸۵ و حدودا یک سال بعد از تصدی سمت دبیرکلی سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران سابق و براساس قانون بازار اوراق بهادار که در سال ۸۴ تصویب شده بود، سازمان بورس و اوراق بهادار را به عنوان نهاد ناظر بازار سرمایه تأسیس کرد و خود با تصویب شورای عالی بورس، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار شد. وی تا 25 آذر سال 93 در جایگاه رئیس سازمان بورس فعالیت داشت و در دوره ریاست وی،شاخص کل با رشد 627 درصدی همراه شد.

بعد از صالح‌­آبادی، محمد فطانت‌­فرد رئیس سازمان بورس شد و تا 5 مرداد 95 بر این مسند قرار داشت. شاخص کل در دوران سکانداری فطانت­‌فرد بر سازمان بورس، رشد اندک 8 درصدی را تجربه کرد.

شاپور محمدی، سومین سکاندار صندلی ریاست سازمان بورس بود و از پنجم مرداد 95 تا بیست­‌و‌سوم فروردین 99 به عنوان رئیس سازمان بورس فعالیت داشت. دوران 4 ساله ریاست شاپور محمدی بر سازمان بورس، بیشترین بازدهی را برای سهامداران در پی داشت و در دوران وی شاخص کل بورس، رشد 705 درصدی را تجربه کرد.

در بحبوحه رشد قیمت سهام در بهار 99 و پس از استعفای شاپور محمدی، حسن قالیباف اصل رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار شد؛ اما دوران فعالیت وی به عنوان رئیس سازمان به یک سال نیز نرسید و قالیباف نیز به مانند رئیس قبلی سازمان از سمت خود استعفا کرد. ریزش تاریخی قیمت­‌ها در مرداد 99، در دوران ریاست قالیباف رخ داد؛ اما در مجموع شاخص در دوران وی، رشد 89 درصدی را به ثبت رساند.

پس از وی محمدعلی دهقان دهنوی به عنوان پنجمین رئیس سازمان منصوب شد و عمر ریاست او نیز به مانند قالیباف به یک سال نرسید و در بیست و یکم مهر 1400، جای خود را به مجید عشقی داد.

دوره ریاست دهقان دهنوی بر سازمان بورس نیز که بعد از ریزش تاریخی قیمت­‌ها در سال 99 بود، آورده چندانی برای سهامداران نداشت و شاخص کل در این دوران فقط 15 درصد رشد کرد. مجید عشقی نیز از 21 مهر 1400 تا 17 شهریور امسال رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بود که در دوره ریاست وی، شاخص کل 50 درصد رشد کرد و جای خود را به حجت‌­الله صیدی داد.

جدیدترین تحلیل‌ها در کانال تلگرام تحلیل با سیگنال
برچسب‌ها