بازدهی بازارها هفته پایانی دی ۱۴۰۳ / بازدهی تمام بازارها منفی شد
بازدهی بازارها در هفته پایانی دی در تمام بازارهای مورد بررسی منفی شد. بورس بیشترین افت ارزش را داشت و در مرحله بعد دلار، سکه و طلا قرار گرفت. آتشبس غزه در آخرین روز معاملاتی هفته به افت ارزش بازارهای مالی کمک زیادی کرد.
بازدهی بازارهای در هفته پایانی دی در تمام بازارهای مورد بررسی منفی شد؛ به این ترتیب بورس، دلار، سکه و طلا بیشترین تا کمترین افت را داشتند.
دلار 1400 تومان ارزان شد
قیمت دلار در هفته پایانی دی به طور پیوسته در کریدور هشتم نوسان داشت. موضوع پیوستن و پذیرشFATF از سوی ایران و خبر مربوط به گفتوگوی رئیس جمهوری ایران با شبکه NBC آمریکا از مهمترین سیگنالهایی بود که در هفته پایانی دی مورد توجه معاملهگران قرار گرفت.
گفتنی است سیگنال آتشبس غزه مهمترین خبر هفته اخیر بود و ریزش هزار و 150 تومانی قیمت دلار بیشترین افت ارزش برای اسکناس آمریکایی طی دو هفته اخیر بود.
بررسی بازدهی قیمت دلار از 20 تا 27 دی حاکی از کاهش هزار و 400 تومانی و افت 1.71 درصدی این اسکناس دارد.
اونس جهانی 30 دلار گران شد
روز پنجشنبه 27 دی هر گرم طلای 18 عیار به قیمت پنج میلیون و 233 هزار تومانی رسید و کاهش قیمت 52 هزار تومانی نسبت به هفته گذشته ثبت کرد. این هفته طلا با افت 0.98 درصدی به کار خود پایان داد.
در هفته اخیر هر مثقال طلای 18 عیار کاهش 220 هزار تومانی داشت و در آخرین معامله روز پنجشنبه روی رقم 22 میلیون و 661 هزار تومانی بسته شد. مثقال طلا در پنج روز معاملاتی هفته اخیر کاهش 0.96 درصدی داشت.
گفتنی است از 20 تا 27 دی طلای جهانی افزایش قیمت 30 دلاری داشت. بازدهی اونس جهانی طلا در هفته اخیر رشد 1.12 درصدی داشت و در لحظه نگارش این گزارش با رقم 2702 دلاری در حال معامله است.
سکه نیم میلیون تومان ریخت
در هفته اخیر بازدهی سکه امامی یک درصد منفی شد و کاهش قیمت 565 هزار تومانی داشت. این قطعه در آخرین معامله روز پنجشنبه 27 دی با قیمت 55 میلیون و 915 هزار تومانی به کار خود پایان داد.
روز پنجشنبه قیمت سکه بهار آزادی در سطح 53 میلیون و 705 هزار تومانی قرار گرفت. در آخرین معامله این هفته نیمسکه با قیمت 31 میلیون تومانی، ربع سکه با رقم 17 میلیون و 200 هزار تومانی معامله شد. سکه گرمی نیز در سطح هشت میلیون و 600 هزار تومانی قرار گرفت.
پس از اینکه بازار سهام طی سومین هفته دیماه با تقاضای نسبتا مناسبی روبهرو شد، در این هفته دوباره عرضه سهام از سوی سهامداران شدت گرفت. رشد دلار و اخبار و حواشی پیرامون استیضاح عبدالناصر همتی را میتوان اصلیترین دلیل روند فعلی دانست.
در نهایت اما برآیند معاملات، هر دو نماگر بازار را نزولی کرد؛ به طوری که شاخص کل طی چهار روز کاری این هفته با کاهش 2.36 درصدی از تراز دو میلیون و 944 هزار واحد در پایان هفته گذشته، به دو میلیون و 866 هزار واحد در پایان بورس روز چهارشنبه رسید.
3700 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد
افت بازار در سهمهای کوچک با شدت کمتری دیده شد و شاخص هموزن در این هفته با کاهش 1.46 درصدی به تراز 903 هزار واحدی رسید.
متوسط حجم معاملات خرد رشد کرد
نکته دیگر اینکه حجم معاملات خرد در این هفته رشد حدود 6 درصدی پیدا کرده است. به نحوی که طی چهار روز معاملاتی هفته چهارم دیماه، متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی به 21.9 میلیارد برگه سهم رسید. میانگین ارزش معاملات خرد به 13.2 همت رسید
همچنین میانگین ارزش معاملات خرد نیز در این هفته افزایش یافت؛ به طوری که میانگین هفتگی این شاخص 13 هزار و 217 میلیارد تومان شد.
3.7 همت پول حقیقی از بورس خارج شد
رشد ریسکهای سرمایهگذاری در بورس اعم از استیضاح وزیر اقتصاد و جذابیت بازارهای سفتهبازی، سهامداران را وادار به فروش سهام کرد. این روند خروج بیشتر از 3.7 همتی پول حقیقی را در پی داشته است.
گزارشهای بیشتر را در صفحه طلا و ارز بخوانید.
منبع: تجارت نیوز