ایران در رتبه 23 تولید شیر جهان؛ صادرات 14 درصد افزایش یافت

ایران در رتبه 23 تولید شیر جهان؛ صادرات 14 درصد افزایش یافت
خلاصه اخبار

اکوایران: میزان تولید شیر خام در سال 1400 به 11 میلیون و 49 هزار تن، سال 1401 حدود 11 میلیون و 648 میلیون تن و در سال گذشته بیش از 12 میلیون تن رسید و با این شرایط شاهد رشد 11 درصدی محصولات لبنی در سال‌‌های گذشته بودیم.

به گزارش اکوایران؛‌ گزارش منتشر شده از سوی فائو (سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد) ایران با تولید سالانه بیش از 12 میلیون تن شیر در رتبه 23 جهان قرار دارد.

در این خصوص محمدابراهیم حسن‌نژاد با اشاره به اینکه ایران در زمان پیروزی انقلاب اسلامی با تولید سالانه حدود 260 هزار تن شیرخام، وارد کننده لبنیات بود به این نکته اشاره کرد که با اجرای برنامه‌های متنوع اصلاح نژادی و توسعه‌ای، امروزه با تولید بیش از 12 میلیون تن شیر به صادر کننده لبنیات تبدیل شده‌ایم.

به گفته معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی، صادرات محصولات لبنی در سال 1402 در مقایسه با مدت مشابه با سال گذشته، 14 درصد افزایش وزنی داشته و به 496 هزار تن رسیده است.

براساس گزارش وزارت جهاد‌کشاورزی، حسن‌نژاد میزان مصرف سرانه شیر را یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی کشورها دانست و تصریح کرد: میزان مصرف سرانه شیر کشور برای هر نفر در سال 1357 حدود 7.3 کیلوگرم بوده که در سال 1402 این عدد به 113 کیلوگرم رسیده است که با مصرف سرانه بیش از 300 کیلوگرم در کشورهای توسعه یافته فاصله زیادی دارد.

در همین حال تکمیل ظرفیت‌های غیرفعال و نیمه فعال گاوداری (شیری) را از اهداف توسعه‌ای در حوزه تولید شیر عنوان کرد.

وی افزایش نسبت گاوهای اصیل غیرهلشتاین همچون جرزی، سیمنتال، مونت بلیارد را از یک درصد در سال 1391 به 13 درصد در سال 1406 و افزایش تولید شیر بز با به‌گزینی و ورود مواد ژنی جدید را از دیگر اهداف توسعه‌ای در این بخش عنوان کرد.

حسن‌نژاد تاکید کرد: برای پایداری تولید شیرخام، کنترل عرضه و تقاضا در بازار و همچنین جلوگیری از به خطر افتادن سلامت جامعه باید تداوم صادرات شیرخشک، احیای توزیع شیر مدارس، توزیع سه قلم محصولات لبنی یارانه‌دار (شیر استریل، پنیر UF و ماست کم چرب) در قالب کارت الکترونیکی در دستور کار قرار گیرد.

وی سنتز نژاد گاو کشور، اصلاح نژاد و ساماندهی گاوهای بومی، توسعه نژادهای دو منظوره، ژنومیک و تشکیل پایه‌های ژنتیکی و توسعه و بهبود زنجیره‌های تولید و عرضه شیر را از جمله پروژه‌های موثر برای افزایش تولید شیر برشمرد.

 

مرجع: اکو ایران

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *