اکران ژانر وحشت در سال نو میلادی

اکران ژانر وحشت در سال نو میلادی
خلاصه اخبار

دنیای اقتصاد :

آمریکا سال نو میلادی را خونین آغاز کرد. سه حادثه که بایدن می‌گوید هیچ ارتباطی با هم ندارند، اما به هر حال شواهد نشان می‌دهد که دست‌‌‌‌‌کم یک حمله از این سه حادثه تروریستی بوده است. درحالی‌که در نیواورلئان، یک کامیون مردم را زیر گرفت و ۱۴نفر را کشت، در روبه‌روی هتل ترامپ هم یک خودروی سایبرتراک منفجر شد. اما اپیزود سوم در مقابل یک سالن رقص در نیویورک رقم خورد که به‌دلیل تیراندازی چهار نفر، یازده‌نفر زخمی شدند.

پلیس نیویورک اعلام کرد که در پی تیراندازی در محوطه بیرونی یک باشگاه شبانه در منطقه «کوئینز بورو» این شهر یازده‌نفر زخمی شدند. آسوشیتدپرس‌‌‌‌‌ به نقل از پلیس نوشت، تاکنون هیچ فرد و مظنونی در این رابطه بازداشت نشده است. بنا به گزارش‌ها، مجروحان برای درمان به بیمارستان «لانگ‌‌‌‌‌آیلند» و مرکز پزشکی کودکان «کوهن» منتقل شدند. پلیس اکنون در جست‌وجوی 4مظنون مرد است که به سوی جمعیتی حدودا 15نفره تیراندازی کردند. به گفته پلیس نیویورک، مجروحان که بین 16 تا 19سال سن دارند، به بیمارستان‌‌‌‌‌های منطقه منتقل شدند و انتظار می‌‌‌‌‌رود که بهبود یابند. به گفته خبرگزاری‌‌‌‌‌ها، کاربران در شبکه‌های اجتماعی از این حادثه شوکه شدند و تصاویر حضور پلیس در محل را به اشتراک گذاشتند. در این میان، پلیس نیویورک احتمال حمله تروریستی را رد کرد. این حادثه تنها چند ساعت پس از دو مورد دیگر در نیواورلئان و لاس‌‌‌‌‌وگاس روی داد.

خودروی ماسک منفجر شد؟

در لاس‌‌‌‌‌وگاس یک دستگاه سایبرتراک تسلا در خارج از هتل محل اقامت دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌‌‌جمهوری منتخب ایالات‌متحده، منفجر شد که باعث کشته شدن یک تن و زخمی شدن 7تن دیگر شد. به گفته مقامات، راننده خودرو وارد بخش پارکینگ هتل شد و سپس خودرو منفجر شد. مقامات هنوز علت دقیق این انفجار را مشخص نکرده‌‌‌‌‌اند و نمی‌‌‌‌‌دانند آیا این حادثه ناشی از نقص فنی خودرو بوده یا علت خارجی داشته است. یک مقام آگاه از تحقیقات به ای‌‌‌‌‌بی‌‌‌‌‌سی نیوز گفت که خودرو حاوی محموله‌‌‌‌‌ای از مواد آتش‌‌‌‌‌بازی بود و محققان در حال تلاش برای کشف انگیزه احتمالی راننده و این موضوع هستند که آیا این انفجار عمدی بوده است یا خیر. نکته مهم در این تحقیقات این بوده که این فرد نیز همچون مهاجم نیواورلئان سابقه خدمت در ارتش آمریکا را داشته است. مقامات می‌گویند که قبل از انفجار خودرو، راننده آن خودکشی کرده بود. در همین ارتباط، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، شامگاه چهارشنبه با نفرت‌آمیز خواندن حمله تروریستی نیواورلئان گفت: «اف‌‌‌‌‌بی‌‌‌‌‌آی به او اطلاع داده است که تنها چند ساعت پیش از حمله، مظنون ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده بود که نشان می‌‌‌‌‌داد تحت تاثیر داعش قرار گرفته است و «تمایل به کشتن» دارد. او تاکید کرد که تحقیقات هنوز جریان دارد و از مردم خواست قضاوت زودهنگام نکنند و وعده داد مردم آمریکا را به‌‌‌طور کامل و به‌‌‌‌‌موقع، از روند تحقیقات مطلع کند. رئیس‌‌‌جمهوری آمریکا همچنین در مورد انفجار در لاس‌‌‌‌‌وگاس گفت تیم او این حادثه را دنبال می‌‌‌‌‌کند و مقامات در حال بررسی هرگونه ارتباط احتمالی میان این انفجار و حمله نیواورلئان هستند. رئیس‌‌‌‌‌جمهوری آمریکا تاکید کرد که در حال حاضر هیچ چیزی برای گزارش در مورد ارتباط این دو حادثه وجود ندارد. طبق گزارش ان‌‌‌‌‌بی‌‌‌‌‌سی، انفجار لاس‌‌‌‌‌وگاس به‌عنوان یک حمله تروریستی احتمالی در دست بررسی است.

از هویت تروریست چه می‌‌‌‌‌دانیم؟

به گفته چندین مقام مسوول در جریان تحقیقات، در یک‌سری ویدئو، مردی که مسوول حمله مرگبار سال نو در نیواورلئان بود، از کشتن خانواده‌اش و پیوستن به داعش گفته بود. به گزارش سی‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌ان، کریستوفر رایا، معاون و دستیار مدیر بخش مبارزه با تروریسم اف‌بی‌‌‌آی، روز پنج‌شنبه در یک کنفرانس خبری گفت: «شمس‌‌‌‌‌الدین جبار، 42 ساله، که با یک وانت به سمت جمعیت در خیابان بوربن راند و 14 نفر را کشت و ده‌ها نفر دیگر را مجروح کرد، در ساعت‌‌‌‌‌ها و دقیقه‌های قبل از حمله، پنج ویدئو در فیس‌‌‌‌‌بوک منتشر کرد.» جبار، یک شهروند آمریکایی متولد تگزاس و کهنه‌‌‌‌‌سرباز ارتش که در افغانستان خدمت می‌‌‌‌‌کرد، در ویدئوها به طلاق خود اشاره کرد و به این موضوع اشاره کرد که چگونه در ابتدا قصد داشت خانواده خود را به بهانه جشن گرفتن به منزل دعوت کند و سپس آنها را بکشد. رایا گفت: «اما جبار در این ویدئوها گفت که برنامه‌های خود را تغییر داده است، زیرا می‌خواست سرفصل‌‌‌‌‌های خبری بر جنگ بین مومنان و کافران تمرکز کنند.» رایا افزود که جبار اظهار کرد که قبل از تابستان امسال به داعش پیوسته است. رایا گفت که این ویدئوها روز چهارشنبه بین ساعت 1:29 تا 3:02 بامداد در صفحه فیس‌‌‌‌‌بوک جبار منتشر شده است. جبار همچنین در ساعات قبل از حمله که حدود ساعت 3:15 بامداد رخ داد، دو بمب دست‌‌‌‌‌ساز کار گذاشته بود. جبار هنگام تبادل آتش با پلیس پس از هجوم کامیون در میان جمعیت در ساعات اولیه سال نو کشته شد. به گفته مقامات محلی و فدرال، او در کامیونی که رانندگی می‌‌‌‌‌کرد، پرچم داعش داشت.

از قهرمان وطن تا مظنون تروریستی

اکنون، مقامات مجری قانون در حال بررسی ویدئوها و همچنین تلفن‌‌‌‌‌ها و لپ‌‌‌‌‌تاپ‌‌‌‌‌های مرتبط با جبار هستند، زیرا آنها عجله دارند تا جزئیاتی را در مورد چگونگی تبدیل شدن او از یک کهنه‌‌‌‌‌سرباز به یک مظنون در یک جنایت مرگبار پیدا کنند. خانواده او نیز در تلاشند تا بفهمند او کجا اشتباه کرده است. جبار در بومونت تگزاس به دنیا آمد و بزرگ شد و برادرش عبدالجبار 24ساله و پدرش رحیم جبار 65ساله به سی‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌ان گفتند که نتوانستند این حمله را با فردی مهربان و نرم‌‌‌‌‌خو که می‌‌‌‌‌شناختند ارتباط دهند. عبدور در مصاحبه‌‌‌ای در خانه آنها در بومونت گفت: «او بسیار خوش‌‌‌‌‌خلق بود و دیر عصبانی می‌شد. به همین دلیل خیلی برای ما غیرقابل باور است که او قادر به چنین چیزی باشد.» عبدور که در طول یک سال و نیم گذشته تقریبا هر روز با برادر بزرگ‌ترش صحبت کرده بود، گفت که فکر می‌‌‌‌‌کند وقتی یکی از بستگان برای نخستین‌‌‌‌‌بار به او گفت جبار به عنوان مظنون شناسایی شده است، فکر کرده که اشتباهی رخ داده، اما پس از آنکه چهره برادرش را دید، گیج و مبهوت شده است. عبدور گفت که آنها مسلمان بزرگ شده‌‌‌‌‌اند و به‌‌‌‌‌طور مرتب در شب‌های جمعه در مسجدی حضور پیدا می‌‌‌‌‌کردند، اما جبار هرگز در مورد داعش صحبت نکرد و هیچ نشانه‌‌‌‌‌ای از افراط‌‌‌‌‌گرایی از خود نشان نداد.

ارتباط بین حمله لاس‌‌‌‌‌وگاس و نیوراورلئان؟

مقامات آمریکایی پس از حادثه لاوس‌‌‌‌‌وگاس گفتند که «ارتباط قطعی» بین حمله و انفجار در هتل ترامپ در لاس‌‌‌‌‌وگاس نمی‌‌‌‌‌بینند، اما هشدار دادند که برای اطمینان از این موضوع در حال تحقیق هستند. این تحولات در شرایطی رخ داد که در دوران کارزار انتخاباتی ترامپ، دوبار به جان او سوءقصد شده بود. به نوشته روزنامه نیویورک‌‌‌‌‌تایمز، کریستوفر رایا، معاون بخش مبارزه با تروریسم دفتر اف‌‌‌‌‌بی‌آی، روز پنج‌شنبه گفت که آن مرد تگزاسی که وارد خیابان بوربون در نیواورلئان شد و 14نفر را کشت، به‌‌‌‌‌نظر می‌‌‌‌‌رسد که تنها عمل کرده است. به گفته اف‌‌‌‌‌بی‌‌‌‌‌آی، بازرسان «هیچ ارتباط قطعی» بین این حمله و انفجار یک سایبرتراک تسلا پیدا نکردند.

منبع: دنیای اقتصاد

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *