انگلیس بزرگترین بسته تحریمی علیه روسیه را وضع کرد

انگلیس بزرگترین بسته تحریمی علیه روسیه را وضع کرد
خلاصه اخبار

لندن – ایرنا – دولت انگلیس در ادامه مواضع خصمانه غرب علیه روسیه، بزرگترین بسته تحریمی علیه این کشور را به بهانه سرکوب آنچه ماشین جنگی مسکو علیه اوکراین نامید، وضع کرد.

به گزارش ایرنا ، در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس که امروز (پنجشنبه 17 آبان‌ماه 1403) در تارنمای دولت این کشور منتشر شد، آمده است: تحریم‌های جدید تامین تجهیزات نظامی حیاتی را که ولادیمیر پوتین (رئیس جمهوری روسیه) برای جنگ غیرقانونی خود در اوکراین به شدت نیاز دارد، محدودتر می‌کند. این تحریم‌ها شامل تامین کنندگانی است که از تولید تجهیزات نظامی برای روسیه حمایت می کنند، گروه های مزدور تحت حمایت روسیه را که در جنوب صحرای آفریقا فعالیت می‌کنند و یک مامور آژانس اطلاعاتی ارتش روسیه را که در استفاده از عامل اعصاب نوویچوک در شهر سالزبری (انگلیس) دخیل بود، هدف قرار می‌دهد.

این بیانیه می‌افزاید: تحریم‌های جدید همچنین عرضه کالا به ارتش روسیه را هدف قرار می‌دهد و منابع حیاتی را که برای انجام جنگ غیرقانونی پوتین در اوکراین ضروری است، محدود می‌کند. اقدام امروز نهادهای مستقر در چین، ترکیه و آسیای مرکزی را که در تامین و تولید کالاهایی از جمله قطعات هواپیماهای بدون سرنشین مشارکت دارند، و روسیه به همه آنها برای حمایت از تهاجم غیرقانونی خود به اوکراین نیاز دارد، هدف قرار می دهد.

طبق بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس، 56 شهروند و نهاد وابسته به روسیه به فهرست تحریم‌های انگلیس اضافه شده است.

دیوید لمی وزیر امور خارجه انگلیس در این بیانیه ادعا کرد: تدابیر امروز به تلاش‌ها برای عقب راندن سیاست خارجی مخرب کرملین ادامه می‌دهد، تلاش‌های روسیه برای ایجاد بی‌ثباتی در سراسر آفریقا را تضعیف می‌کند و تامین تجهیزات حیاتی برای ماشین جنگی پوتین را مختل می‌کند. همچنین شبکه‌های بین المللی غیرقانونی که روسیه برای جعل آنها بسیار تلاش کرده است، در می‌نوردد.

وی مدعی شد: نزدیک به یکهزار روز از جنگی می گذرد که پوتین فکر می کرد فقط چند روز طول می کشد. او شکست خواهد خورد و من به فشار علیه کرملین و حمایت از مردم اوکراین در مبارزه آنها برای آزادی ادامه خواهم داد.

گفتنی است که جنگ اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو درباره گسترش مرزهای ائتلاف نظامی ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه‌های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند 1400 به اوکراین حمله کرد.

طی این مدت کشورهای عضو ناتو با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت‌های هنگفت نظامی از کی‌یف به این جنگ افروزی ادامه دادند و با تجهیز اوکراین به سلاح‌های پیشرفته‌تر و سنگین‌تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.

این درحالی است که انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم‌ علیه روسیه به تنش‌ و درگیری‌ها دامن زده است. این کشور تاکنون صدها شهروند و سازمان دولتی روسیه را تحریم کرده است.

منبع: ایرنا