انتقاد پیونگ‌یانگ از سازمان ملل‌ متحد و دبیرکل آن

انتقاد پیونگ‌یانگ از سازمان ملل‌ متحد و دبیرکل آن
خلاصه اخبار

تهران – ایرنا – پیونگ‌یانگ در واکنش به انتقادهای صورت گرفته از سوی سازمان ملل متحد که به تشکیل جلسه شورای امنیت در خصوص پرتاب اخیر یک فروند موشک بالستیک کره شمالی انجامید، این سازمان و دبیرکل آن را مورد انتقاد قرار داد و اقدامشان را محکوم کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری یونهاپ، «کیم یو جونگ» (Kim Yo-jong) معاون کمیته مرکزی حزب کارگران و خواهر رهبر کره شمالی روز شنبه، سازمان ملل متحد را به دلیل انتقاد از این کشور در خصوص پرتاب موشک قاره‌پیما محکوم کرد.

بر اساس این گزارش، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد پنجشنبه گذشته پرتاب موشک قاره پیمای «هواسونگ-19» کره شمالی را نقض قطع نامه های شورای امنیت خواند.

معاون کمیته مرکزی حزب کارگران کره شمالی ضمن تاکید دوباره بر موضع پیونگ یانگ برای توسعه تسلیحات هسته‌ای، در بیانیه ای که توسط «خبرگزاری مرکزی کره» انتشار یافت، به شدت نسبت به اظهارات گوترش ابراز ناخرسندی کرد و آنرا اظهاراتی «ناعادلانه و متعصبانه» دانست.

کیم با متهم کردن «کشورهای متخاصم» که ارتش آنها بر پایه تسلیحات اتمی شکل گرفته است، از گوترش پرسید که «آیا دبیرکل سازمان ملل متحد تصور می کند چنانچه کره شمالی خود را (در حوزه اتمی و موشکی) متوقف و مهار سازد، آنگاه می توان صلح را در شبه جزیره کره تضمین کرد؟»

وی با تاکید بر اینکه رهبر کره شمالی هرگز مسیر توسعه نیروی هسته‌ای خود را تغییر نخواهد کرد گفت: آیا تحریم، فشار و تهدیدها قادر بودند ما را متوقف سازند؟ (خیر) بلکه این موارد موجب قوی تر شدن ما شد؛ ما هرگز هرگونه تلاش جهت تهدید امنیتی کشورمان را بر نمی‌تابیم.

اعتراض پیونگ یانگ به نشست شورای امنیت

در بیانیه دیگری، وزارت امور خارجه کره شمالی نیز قصد شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تشکیل نشستی در خصوص پرتاب موشک بالستیک اخیر را مورد اعتراض قرار داد.

یونهاپ در این باره گزارش داد: دستگاه دیپلماسی کره شمالی، «نیروهای متخاصم» را به منظور ایجاد وضعیتی بحرانی علیه امنیت پیونگ یانگ از طریق «معیارهای دوگانه» متهم کرد و این نشست را به شدت نقض منشور سازمان ملل متحد و «چالش بزرگ» برای صلح و امنیت بین‌المللی ارزیابی کرد.

به گزارش ایرنا ، پیونگ‌یانگ پنجشنبه گذشته یک فروند موشک بالستیک قاره‌پیمای جدید «هواسونگ-19» را آزمایش کرد و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی این اقدام را یک موفقیت آشکار خواند.

آمریکا، ژاپن و کره جنوبی پرتاب موشک بالستیک قاره‌پیما توسط کره شمالی را محکوم و از پیونگ یانگ درخواست کردند اقدامات «تحریک‌آمیز» را متوقف کند.

در همین پیوند آمریکا، انگلیس، فرانسه، ژاپن، کره جنوبی، اسلوونی و مالت برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در تاریخ دوشنبه 14 آبان را خواستار شدند.

منبع: ایرنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *