افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر به ۴۸۰۰ مگاوات تا پایان سال آینده

افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر به ۴۸۰۰ مگاوات تا پایان سال آینده
خلاصه اخبار

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه تخصیص مستقیم منابع دولتی برای حل مساله ناترازی انرژی کشور کافی نیست، گفت: باید با جذب سرمایه‌گذاری‌های خرد و کلان در داخل و خارج از کشور بتوانیم از بحران ناترازی انرژی کشور عبور کنیم.

به گزارش ایسنا، محسن طرزطلب در مراسم افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق که امروز 13 دی‌ماه در محل نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار شد، اظهار کرد: این نمایشگاه از مهمترین فرصت‌ها برای تبادل دانش و تجربیات و معرفی دستاوردهای ملی و بین المللی کشور در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق است.

وی با بیان اینکه امیدواریم با همکاری بخش خصوصی بتوانیم گامی اساسی در جهت رفع ناترازی انرژی در کشور برداریم، افزود: جهان در آستانه تحول عظیمی در برقی‌سازی مصرف انرژی است و در این زمینه پیش بینی شده است تا سال 2050 بیش از نیمی از مصرف کل انرژی به صورت مستقیم از طریق برق تامین شود.

رئیس سازمان ساتبا با بیان اینکه مهمترین شیوه و منبع برای تولید برق، انرژی‌های تجدیدپذیر و ارائه راهکارهای بهره‌وری انرژی است، تصریح کرد: جهان در این حوزه به قدری شتاب گرفته در سال جاری میلادی حدود 86 درصد از نیروگاه های جدید نصب شده در جهان از مولدهای تجدیدپذیر بوده است.

طرزطلب ادامه داد: مجموع ظرفیت نصب شده نیروگاهی تجدیدپذیر در جهان با رشد 600 گیگاواتی در سال 2014 به 4500 گیگاوات رسیده و پیش‌بینی شده است تا سال 2030 به 11 هزار گیگاوات برسد؛ جالب است به این نکته اشاره شود که با همین روند شدت مصرف انرژی در کشورهای پیشرفته کاهش یافته است.

وی با اشاره به ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در داخل کشور گفت: ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور در حال حاضر بیش از 1450 مگاوات است و ما بنا داریم این ظرفیت را تا پایان سال به 1800 مگاوات برسانیم، همچنین برنامه‌ریزی کرده‌ایم که این عدد تا پایان سال آینده به 4800 مگاوات برسد.

طرزطلب با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت مصرف در بخش‌های خانگی، صنعتی و… عنوان کرد: اجباری‌سازی استانداردها و تعریف استانداردهای مصرف انرژی لوازم خانگی و فرآیندهای صنعتی اجرایی از جمله اقداماتی بوده که در این حوزه اجرایی شده است.

وی ادامه داد: پیش‌بینی شده است براساس چهارچوب‌های تعریف شده در بلندمدت شاهد کاهش تقاضای مصرف برق به میزان 10 هزار مگاوات باشیم.

رئیس ساتبا با اشاره به هدف گذاری دولت چهاردهم مبنی بر افزایش ظرفیت 30 هزار مگاواتی نیروگاه‌ها به کمک همه نهادهای متولی عنوان کرد: از همه نهادهای مرتبط در دولت و همچنین مجلس و بخش خصوصی انتظار داریم تا برای تحقق این هدف همراهی کنند.

طرزطلب ادامه داد: مشکل ناترازی، عزم دولت و حمایت شخص رئیس جمهور و رقابت پذیری مولدهای تجدیدپذیر و راهکارهای در دست اجرا برای بهره‌وری برق سبب ایجاد یک وفاق ملی در همه ارکان حاکمیتی شده است؛ نوید بخش عبور از بخشی از مشکلات ناترازی برق از طریق دو بال انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری انرژی است.

وی با بیان اینکه اصلی‌ترین چالش در این حوزه جلب اعتماد سرمایه گذاران داخلی و خارجی است، تصریح کرد: اگر به رفع ناترازی برق در کوتاه مدت و حل بحران انرژی در بلندمدت باور داریم باید تصمیمات سخت بگیریم تا سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی با اعتماد و اطمینان وارد این حوزه شوند.

معاون وزیر نیرو گفت: تخصیص مستقیم منابع دولتی کفایت حل این ناترازی را نمی‌کند و باید با جذب سرمایه‌گذاری‌های خرد و کلان در داخل و خارج از کشور بتوانیم شاهد توسعه سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق باشیم.

طرزطلب در پایان با بیان اینکه امیدواریم این نمایشگاه بستری برای ارتقای امنیت انرژی در کشور شود، خاطرنشان کرد: امیدواریم با هم افزایی همه همکاران در وزارت نیرو و بخش خصوصی بتوانیم به اهداف مورد نظر در زمینه عبور از ناترازی انرژی دست پیدا کنیم.

بنا بر این گزارش چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق با شعار «انرژی‌های تجدیدپذیر، توسعه سرمایه‌گذاری، مصرف کارآمد انرژی» از امروز پنج‌شنبه 13 دی‌ماه آغاز به کار کرده و تا یکشنبه 16 دی‌ماه 1403 ، هر روز از ساعت 8 تا 16 در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران میزبان علاقه‌مندان به موضوعات مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق است.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *