استقرار اقتصاد چرخشی در شرکت پالایش نفت آبادان

استقرار اقتصاد چرخشی در شرکت پالایش نفت آبادان
خلاصه اخبار

توافق‌نامه همکاری بین ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، اقلیم و محیط زیست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و پالایشگاه نفت آبادان با هدف حرکت از اقتصاد خطی به اقتصاد چرخشی و ایجاد ارزش افزوده برای طرح‌ها در محل معاونت علمی ریاست‌جمهوری امضا شد.

به گزارش ایسنا، توافق‌نامه همکاری بین ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، اقلیم و محیط زیست و پالایشگاه نفت آبادان، بین حکیم قیم، مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان به نمایندگی از طرف این پالایشگاه و محمد مهدی نوربخش، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، اقلیم و محیط زیست به نمایندگی از طرف معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به امضا رسید.

حمایت از استقرار اقتصاد چرخشی در شرکت پالایش نفت آبادان، حمایت از مدیریت پسماند پالایشگاهی و تولید محصولات باارزش از پسماند و پساب شامل لجن نفتی، گوگرد، کاستیک مستعمل، پسماندهای الکترونیک و باتری‌های مستعمل، گاز فلر، پساب و پسماندهای عمرانی و ساختمانی، حمایت از ایجاد و راه‌اندازی مرکز نوآوری و هم آفرینی در شرکت پالایش نفت آبادان و … از موضوعات مورد توافق در این توافق‌نامه است. 

همچنین، ایجاد کارگروه‌های راهبری و فنی دوجانبه، ارائه و واکاوی اجرایی برای طرح‌های اولویت‌دار با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای گذر از اقتصاد خطی به اقتصاد چرخشی و ایجاد ارزش افزوده برای این طرح‌ها در سطح این مجتمع صنعتی از دیگر زمینه‌های همکاری این توافق‌نامه پیش‌بینی شده است.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، با اجرای این تفاهم‌نامه، افزون بر ایجاد یک مرکز هم‌آفرینی، محرومیت‌زدایی و ایجاد اشتغال پایدار در سطح منطقه و کشور و «جهش تولید با مشارکت مردم» عملی می‌شود و رشد و اعتلای شرکت‌های دانش‌بنیان و صادرات فناوری به دیگر کشورهای منطقه تحقق می‌یابد.

حکیم قیم، مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان، نخست به معرفی این پالایشگاه پرداخت و گفت: پالایشگاه نفت آبادان، 110 سال قدمت دارد و از اولین‌های صنعت نفت به حساب می‌آید. این پالایشگاه تا قبل از جنگ تحمیلی، بزرگترین پالایشگاه دنیا بود و به دلیل نزدیکی به مرز عراق در جریان جنگ 80 درصد تخریب شد. با این حال این مجموعه هفت ماه پس از جنگ تحمیلی دوباره راه‌اندازی شد و امروز جزء 10 پالایشگاه برتر منطقه است.

وی هدف این توافق‌نامه را ارتباط گرفتن با شرکت‌های دانش‌بنیان و حرکت از اقتصاد خطی به اقتصاد چرخشی دانست و تاکید کرد: می‌کوشیم تا در این زمینه به مثابه یک الگو موفق عمل کنیم.

حکیم قیم در پایان خاطرنشان کرد: شرکت پالایش نفت آبادان به‌منظور تحقق شعار خود با عنوان پالایشگاهی سرآمد و پیشرو در زمینه تولید، توسعه و مانع‌زدایی در طرح‌های زیست‌محیطی، استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان را در دستور کار قرار داده است.

محمد مهدی نوربخش، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، اقلیم و محیط زیست هم سرمنشا این توافق نامه را بازدیدی دانست که این ستاد در سال گذشته به دعوت پالایشگاه آبادان از این مجموعه داشته است و اقتصاد چرخشی یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی است که این روزها در دستور کار معاونت علمی قرار دارد و در حال پیگیری است.

وی ادامه داد: ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان یک سال و نیم پیش با هدف ورود دستاوردهای فناورانه شرکت‌های دانش بنیان به بازار کشور کلید خورد و مساله این بود که بعد از یک دهه حمایت از شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه فناوری، اکنون زمان آن رسیده است که اثرگذاری این فناوری‌ها را در جامعه و اقتصاد هم ببینیم. از این رو، توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان در دستور کار قرار گرفت.

به گفته نوربخش، طلیعه این اقدام مبارک (توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان) هم قانون جهش تولید دانش‌بنیان و حمایت مقام معظم رهبری با شعار سال و آئین‌نامه‌های اجرایی مرتبط است.

نوربخش، یکی از راهبردهای اصلی برای توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان را تسهیل زمینه‌های همکاری این شرکت‌ها با شرکت‌های بزرگ و لوکوموتیوهای اقتصادی کشور دانست و تصریح کرد: بی‌تردید، شرکت‌های بزرگ نفتی در صدر این شرکت‌های بزرگ قرار می‌گیرند و هدف ما هم از این توافق‌نامه در واقع جامه عمل پوشاندن به این دغدغه راهبردی است.

وی افزود: پیش از این، تسهیل زمینه‌های همکاری بین شرکت‌های دانش‌بنیان با لوکوموتیوهای اقتصادی همچون هلدینگ خلیج فارس و … را نیز در کارنامه خود داریم.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، اقلیم و محیط زیست همچنین بر برنامه‌های مندرج در این توافق‌نامه اعم از ایجاد یک کمیته فنی، برگزاری فراخوان‌ها و معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان، برگزاری رویدادهایی که از رهگذر آن امکان مشارکت مردم را بتوان عملیاتی کرد و ایجاد مرکز هم‌آفرینی که طی آن می‌توان به پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان و طرح‌های فناورانه آنها در پالایشگاه نفت آبادان انسجام بخشید، اشاره کرد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: هدف از امضای این توافق‌نامه تنها محدود به موضوعات محیط زیستی نمی‌شود و بخش‌های انرژی و سوخت و حتی ماشین‌آلات از دیگر موضوعات همکاری در این توافق‌نامه خواهد بود و می‌کوشیم که با این مجموعه ( پالایشگاه نفت آبادان) در این حیطه‌ها هم وارد همکاری شویم.

مرجع: ایسنا