اختصاص بودجه برای ذخیره‌سازی دارو

اختصاص بودجه برای ذخیره‌سازی دارو
خلاصه اخبار

عضو کمیسیون بهداشت مجلس در خصوص آخرین مصوبه جلسه تلفیق بودجه سال 1404 گفت: یکی از پیشنهادات کلیدی ما در حوزه سلامت، راه‌اندازی ذخایر دارویی به‌عنوان یک گام استراتژیک در بخش بهداشت و درمان بوده است.

به گزارش اکو ایران به نقل از تسنیم،‌ عضو کمیسیون بهداشت مجلس درباره آخرین مصوبه جلسه تلفیق بودجه سال 1404 گفت: یکی از پیشنهادات مهم ما در حوزه سلامت، ایجاد ذخایر دارویی به‌عنوان گام استراتژیک در بهداشت و درمان بود.

به گفته او، برای اولین بار بودجه‌ای برای ذخیره دارو در کشور پیش‌بینی شده که به وزارت بهداشت اختصاص خواهد یافت و این اقدام به‌عنوان یک رویکرد راهبردی در نظر گرفته می‌شود.

این نماینده مجلس توضیح داد که بر اساس مصوبه، مجلس سازمان غذا و دارو را موظف به ایجاد ذخیره شش‌ماهه دارو و ملزومات پزشکی ضروری مطابق با فهرست وزارت بهداشت کرده است.

او دلایل این مصوبه را تحریم‌ها و عدم پایبندی برخی کشورها به اصول اخلاقی و انسانی دانست و تاکید کرد که ذخیره دارو برای شش ماه یکی از بهترین روش‌ها برای مقابله با مشکلات بهداشتی ناشی از تحریم‌ها است.

علیمردانی در پایان افزود: مصوبه الزام سازمان غذا و دارو به ذخیره شش‌ماهه دارو با 66.5 درصد آرا به تصویب رسید.

مصوبه مجلس درمورد بودجه دارو و تجهیزات پزشکی

مجلس با تصویب لایحه بودجه 1404، تخصیص 11 میلیارد یورو ارز با نرخ ترجیحی برای واردات دارو، ملزومات پزشکی، شیرخشک اطفال و کالاهای اساسی کشاورزی را به تصویب رساند. این ارز ویژه به واردات دارو، مواد اولیه دارویی، تجهیزات پزشکی، انواع شیرخشک اطفال و کالاهای اساسی کشاورزی اختصاص خواهد یافت. برای دارو و تجهیزات پزشکی مصرفی ایثارگران نیز حداقل 30 میلیون یورو اختصاص خواهد یافت.

براساس این مصوبه، کارگروهی متشکل از مقامات دولتی از جمله معاون اول رئیس‌جمهوری و وزرای مختلف مسئول سیاست‌گذاری، نظارت و اجرای فرآیند تخصیص ارز ترجیحی برای این کالاها خواهند بود. همچنین، بانک مرکزی موظف است گزارش ماهانه‌ای از میزان ارز پرداختی، کالاهای وارداتی و قیمت آنها را به کمیسیون‌های مختلف مجلس ارائه کند و آن را به اطلاع عموم برساند.

در جریان بررسی این بند، پیشنهاد حذف بخشی از متن که به تقویت کشت برنج اختصاص داشت نیز به تصویب رسید.

پیش‌بینی 5 برابر شدن نرخ دارو 

از ابتدای سال گمانه‌زنی‌هایی در رابطه با حذف ارز 4200 تومانی می‌شد؛ البته محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: با توجه به مطالب منتشرشده در برخی رسانه‌ها در خصوص حذف ارز ترجیحی دارو، لازم به توضیح است که ارز ترجیحی نوع 1 (4200 تومان) از سال گذشته برای دارو حذف شده بود و برای سال آینده نیز دارو کماکان با ارز ترجیحی نوع 2 و از طریق طرح دارویار عرضه خواهد شد.

پیرصالحی هم درمورد ارز 4200 تومانی گفت: «سهمیه ارزی سازمان غذا و دارو برای ارز 4200 تومانی تا پایان سال جاری 400 میلیون دلار تعیین شده است. این میزان عمدتاً برای تجهیزات پزشکی مصرفی و بخشی نیز برای تامین شیرخشک‌های متابولیک اختصاص خواهد یافت. لازم به ذکر است که ارز ترجیحی در حوزه تجهیزات پزشکی شامل تجهیزات سرمایه‌ای نمی‌شود.»

منبع: اکو ایران

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *