اتحادیه اروپا: رفع تحریمهای تحریرالشام به تصمیم جامعه بینالمللی بستگی دارد
لندن – ایرنا – سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تأکید بر اینکه بررسی رفع تحریمهای سوریه در نشست آتی شورای وزیران خارجه انجام میشود، تصریح کرد که خروج گروه هیئت تحریر الشام (HTS) از فهرست سازمانهای تروریستی به تصمیم جامعه بینالمللی بستگی دارد.
به گزارش ایرنا ، «انور العونی» روز دوشنبه در نشست خبری در بروکسل گفت: «موضوع تحریمهای سوریه در نشست آتی شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا بررسی خواهد شد. اما در حال حاضر نمیتوان درباره هیچ تصمیم احتمالی پیشداوری کرد.»
وی با اشاره به اینکه تحریمهای اتحادیه اروپا شامل دو دسته اقتصادی و فردی است، افزود: «هر یک از این دستهها باید بهصورت جداگانه ارزیابی شود و تصمیمگیری درباره آنها به بررسیهای دقیق و مشورت با کشورهای عضو بستگی دارد.»
سخنگوی اتحادیه اروپا با رد هرگونه شتابزدگی در رفع تحریمها تصریح کرد که این اتحادیه بر اساس چارچوبهای قانونی و با در نظر گرفتن شرایط میدانی در سوریه، تصمیمگیری خواهد کرد. وی تاکید کرد: «بسیار زود است که بخواهیم درباره نتیجه احتمالی بحثها در نشست آتی پیشبینی کنیم. این تصمیم به نظر نهایی کشورهای عضو بستگی دارد.»
العونی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع گروه هیئت تحریر الشام (HTS) پرداخت و یادآور شد که این گروه بر اساس تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل فهرستگذاری شده است. او تصریح کرد: «تحریم این گروه در چارچوب قوانین سازمان ملل به اتحادیه اروپا منتقل شده است و تمامی کشورهای عضو اتحادیه موظف به اجرای این تحریمها هستند.»
وی خاطر نشان کرد: «اگر قرار باشد تغییری در وضعیت این گروه ایجاد شود، این موضوع به تصمیمگیری جامعه بینالمللی بستگی دارد و نه صرفاً به تصمیمات اتحادیه اروپا.»
به گزارش ایرنا ، رهبران اروپایی پس از سقوط دولت بشار اسد، سیاست خود را در قبال دمشق مورد ارزیابی مجدد قرار داده و در حال بررسی راههای کاهش تنش با رهبران جدید در سوریه هستند.
کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیروز (یکشنبه) با اسعد حسن الشیبانی وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه در ریاض ملاقات کرد، جایی که دیپلماتهای ارشد خاورمیانه و غربی برای بحث درباره وضعیت سوریه گرد هم آمده بودند.
او گفت: اکنون زمان آن است که رهبری جدید سوریه به امیدی که به وجود آورده است، از طریق یک انتقال مسالمتآمیز و فراگیر که از تمام اقلیتها محافظت کند، عمل کند. در مرحله بعد، ما با وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا درباره چگونگی کاهش تحریمها بحث خواهیم کرد.
این درحالیست که بر اساس گزارشها 6 کشور اتحادیه اروپا خواستار تعلیق موقت تحریمهای ضدسوری در حوزههایی مانند حملونقل، انرژی و بانکداری شدهاند. خبرگزاری «رویترز» گزارش داد طبق سندی که رویت کرده است، آلمان، فرانسه، هلند، اسپانیا، فنلاند و دانمارک از اتحادیه اروپا خواستهاند که « فوراً روند تعدیل نظام تحریمهای خود را آغاز کند».
به نظر میرسد که این موضوع در نشست ماهانه شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا بررسی شود. طبق برنامه اعلام نشده، جلسه آتی 27 ژانویه (هشتم بهمن) در بروکسل برگزار میشود.
منبع: ایرنا