اتحادیه آلبا نسلکشی فلسطینیان توسط اسرائیل را محکوم کرد
اعضای اتحادیه آلبا جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم و از حمایت برخی کشورهای مدعی حقوق بشر از این جنایات انتقاد کرد.
به گزارش ایسنا، اعضای «ائتلاف بولیواری برای ملل آمریکای ما» (اتحادیه آلبا) در نشست سران و مقامات عالی رتبه این ائتلاف در شهر کاراکاس در بیانیه پایانی خود جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، از جمله جنایت علیه بشریت را محکوم و از حمایت برخی کشورهای مدعی حقوق بشر از این جنایات انتقاد و خواهان آتشبس فوری و تشکیل کشور آزاد و مستقل فلسطین شدند.
کشورهای عضو اتحادیه آلبا به اتفاق آرا در محکومیت جنایات علیه بشریت انجام شده در غزه و سرزمینهای اشغالی فلسطین توسط رژیم صهیونیستی بیانیهای مشترک تصویب کردند. آنها قاطعانه آنچه را که به عنوان «نسلکشی بی رحمانه» توسط رژیم صهیونیستی انجام شد محکوم کردند.
«نیکلاس مادورو»، رئیسجمهور ونزوئلا، بر اجماع بهدستآمده در این اجلاس تاکید و ابراز امیدواری کرد که «روزی» نشست سران آلبا در بیت المقدس آزاد و صلحآمیز برگزار شود. مادورو همچنین از پاپ فرانسیس خواست تا در دفاع از حقوق مردم فلسطین صحبت کند.
دیگر رهبران منطقه آمریکای لاتین همچون «لوئیس آرس» از بولیوی و «میگل دیاز-کانل» از کوبا، با تاکید بر وحدت و عدالت اجتماعی از بیانیه نهایی اتحادیه آلبا حمایت کردند. علاوه بر پرداختن به مسئله فلسطین، این نشست بر ضرورت تحکیم حاکمیت منطقه در مواجهه با اقدامات اجباری خارجی، مانند محاصره علیه کوبا و ونزوئلا، و افزایش نابرابری در منطقه کارائیب تاکید کرد.
در زمینه بینالمللی، ائتلاف آلبا حمایت خود از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد و در عین حال تقویت پیوندهای همکاری نیمکرهای خود برای مقابله با چالشهای جهانی مانند فقر، تغییرات آب و هوایی و محرومیت اقتصادی، تکرار کرد.
در بیانیه نهایی اجلاس سران ائتلاف آلبا همچنین تایید شد که فلسطین فعالانه در نشست های آتی آلبا شرکت و الگویی برای سایر بلوکهای منطقه ای خواهد بود. این بلوک همچنین قصد خود را برای ترویج مجامع ویژه برای گسترش دامنه دیپلماتیک آرمان فلسطین در سطح جهانی نشان داد.
ائتلاف آلبا یک سازمان بین دولتی است که مبتنی بر ایده ادغام اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب تشکیل شده است.
نام «بولیواری» به ایدئولوژی «سیمون بولیوار»، رهبر استقلال قرن نوزدهم آمریکای جنوبی متولد کاراکاس، پایتخت ونزوئلا اشاره دارد که میخواست آمریکای اسپانیایی زبان به عنوان یک «ملت بزرگ» متحد شود.
منبع: ایسنا