آیا نهنگ بزرگ سال ۲۰۱۰ همان «ساتوشی ناکاموتو» است؟

آیا نهنگ بزرگ سال ۲۰۱۰ همان «ساتوشی ناکاموتو» است؟
خلاصه اخبار

بر اساس پستی که در تاریخ ۱۹ نوامبر (۲۹ آبان) توسط شرکت تحقیقاتی BTCparser منتشر شد، محققان در نظریه‌ای جدید ادعا کردند ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت‌ کوین، هرگز غیرفعال نشده و از سال ۲۰۱۹ به‌صورت استراتژیک از کیف پول‌های اولیه خود اقدام به فروش دارایی‌ها کرده است. به گزارش میهن بلاکچین، تعداد زیادی آدرس کیف …

بر اساس پستی که در تاریخ 19 نوامبر (29 آبان) توسط شرکت تحقیقاتی BTCparser منتشر شد، محققان در نظریه‌ای جدید ادعا کردند ساتوشی ناکاموتو ، خالق بیت‌ کوین، هرگز غیرفعال نشده و از سال 2019 به‌صورت استراتژیک از کیف پول‌های اولیه خود اقدام به فروش دارایی‌ها کرده است.

به گزارش میهن بلاکچین، تعداد زیادی آدرس کیف پول مربوط به سال 2010 وجود دارد که هرکدام حاوی 50 بیت‌ کوین بودند و هیچ‌گاه انتقالی نداشته‌اند تا اینکه اولین فعالیت آن‌ها در نوامبر 2019 (آبان 98) اتفاق افتاد. این شرکت این کیف پول‌ها را «نهنگ بزرگ سال 2010» نامیده است.

رد پای ساتوشی ناکاموتو در تراکنش‌های سال 2010

نظریه شرکت BTCparser این است که ساتوشی مالک این کیف‌ پول‌ها بوده و از سال 2019 به‌صورت تدریجی دارایی‌های این کیف‌ها را به فروش رسانده است؛ در حالی‌ که عمداً کیف پول‌های مربوط به سال 2009 را دست‌نخورده باقی گذاشته تا توجه کسی جلب نشود.

این شرکت در پست خود اظهار داشت:

این موضوع نشان می‌دهد احتمالا نهنگ بزرگ و مرموز سال 2010 واقعاً خود ساتوشی باشد.

با این‌ حال، این شرکت تاکید کرده این نظریه تنها یک حدس است و نتیجه‌گیری قطعی نیست. به گفته BTCparser، اگر ساتوشی واقعاً صاحب کیف پول‌های سال 2010 باشد، نشان‌دهنده این است که خالق بیت کوین برنامه‌ریزی دقیقی برای حفظ حریم خصوصی خود داشته است.

منبع: حساب Viladimir S در پلتفرم X
منبع: حساب Viladimir S در پلتفرم X

BTCparser افزود:

اگر ساتوشی به گنجینه‌ای از کوین‌های مینت‌ شده در سال 2010 دسترسی داشته باشد، نیازی به استفاده از کیف پول‌های اولیه سال 2009 ندارد. استفاده از این کوین‌های جدیدتر توجه را از دارایی‌های اصلی دور کرده و ضمن حفظ ناشناس بودن او، خطر افشای هویت ساتوشی را کاهش می‌دهد.

این وجوه ابتدا در یک آدرس P2SH تجمیع شدند که معمولاً به‌عنوان واسطه‌ای برای نقل‌وانتقالات استفاده می‌شود و سپس به چندین آدرس bech32 منتقل شدند. آدرس‌های bech32 به دلیل کارمزد پایین و استفاده بهینه از فضای بلاک محبوب هستند.

برای اولین بار در نوامبر 2019، حدود 5 میلیون دلار بیت‌ کوین از این آدرس‌ها فروخته شد. دومین و سومین تراکنش‌های فروش‌ به ترتیب در بازه‌های 6 تا 8 میلیون دلار و 11 تا 13 میلیون دلار در مارس و اکتبر 2020 (اسفند 98 و مهر 99) صورت گرفتند؛ چهارمین فروش که معادل 176 میلیون دلار بود، 10 روز پیش و در تاریخ 15 نوامبر (25 آبان) انجام شد.

این شرکت اظهار داشت:

افزایش حجم تراکنش‌های فروش‌ با رشد قیمت بیت‌ کوین همسو بوده و نشان می‌دهد این نهنگ به‌صورت استراتژیک در حال نقد کردن دارایی‌ها بوده است.

این شرکت همچنین اشاره کرد صرافی کوین بیس (Coinbase)، جایی که این کوین‌ها در آن واریز شده‌اند، احتمالاً اطلاعات بیشتری درباره فرد یا نهادی که پشت این تراکنش‌ها است دارد؛ مگر اینکه این نهنگ از طریق واسطه‌ها عمل کرده باشد.

در ماه اکتبر (مهر)، یک مستند جنجالی از شبکه HBO ادعا کرد پیتر تاد (Peter Todd)، سایفرپانک بیت‌کوین، خالق این دارایی است. تاد این ادعا را رد کرد و بیشتر متخصصان این حوزه نیز شواهد HBO را بسیار ضعیف دانستند.

نام‌های دیگری مانند نیک سابو (Nick Szabo)، آدام بک (Adam Back) و هال فینی (Hal Finney) نیز به هویت ساتوشی گره خورده‌اند. سابو و بک بارها این موضوع را تکذیب کرده‌اند. فینی نیز قبل از درگذشتش در سال 2013 این ادعاها را رد کرده بود.

منبع: میهن بلاکچین

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *