آلمان به دنبال کاهش تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه است

آلمان به دنبال کاهش تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه است
خلاصه اخبار

به گفته منابع آگاه، آلمان در تلاش برای کاهش تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه است و اسنادی را در این رابطه به پایتخت‌های اروپایی تحویل داده است.

به گزارش ایسنا، افراد آشنا به این موضوع روز سه‌شنبه به روزنامه «فایننشال تایمز» گفتند که آلمان در تلاش برای کاهش تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه است.

منابع به این رسانه انگلیسی گفتند که در اواخر دسامبر، مقامات آلمانی اسنادی را به پایتخت‌های اروپایی ارائه کردند که در آن حوزه‌های کلیدی برای کاهش احتمالی تحریم‌ها مشخص شده بود.

این روزنامه گزارش داد که پیشنهاد برلین حاکی از آن است که برخی از محدودیت‌های اتحادیه اروپا ممکن است به تدریج در ازای موافقت رهبری جدید سوریه با برخی اصلاحات، از جمله در حمایت از اقلیت‌ها و حقوق زنان، کاهش یابد. همچنین پایبندی دمشق به تعهدات برای تضمین عدم اشاعه تسلیحات شرط است.

یک مقام آلمانی گفت: «در حالی که تحریم‌ها علیه کسانی که در طول جنگ داخلی مرتکب جنایات جدی شده‌اند باید حفظ شود، ما فعالانه در حال بحث در مورد راه‌هایی هستیم که از طریق آن‌ها می‌توانیم مردم سوریه را از تحریم‌ها در بخش‌های خاص خلاص کنیم.»

طبق گزارش‌ها، حوزه‌های پیشنهادی برای رفع تحریم‌ها شامل بخش‌های بانکی، انرژی و حمل‌ونقل است.

این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که به‌تازگی «آنالنا بربوک» وزیر خارجه آلمان در کنار همتای فرانسوی خود به دمشق سفر کرد و با هیات حاکمه موقت این کشور بعد از سرنگونی حکومت اسد ملاقات داشت.

مخالفان مسلح سوریه در 8 دسامبر دمشق را تصرف کردند. وزارت خارجه روسیه هم گفت «بشار اسد» پس از مذاکره با شرکت‌کنندگان در درگیری سوریه از سمت خود کناره‌گیری و سوریه را به مقصد روسیه ترک کرد و در آنجا پناهندگی گرفت.

در حال حاضر «محمد البشیر» که ریاست یک دولت مستقر در ادلب را بر عهده داشت که توسط هیئت تحریر الشام و دیگر گروه‌های مخالف تشکیل شده بود، در 10 دسامبر به‌عنوان نخست‌وزیر موقت معرفی شد. او اعلام کرد دولت انتقالی تشکیل شده است و تا مارس 2025 ادامه خواهد داشت.

تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه در دوره بشار اسد از سال 2011 و در واکنش به ناآرامی‌ها آغاز شد. این تحریم‌ها شامل ممنوعیت صادرات تسلیحات، محدودیت‌های اقتصادی و مسدود کردن دارایی‌های مقامات سوری در اروپا بود. همچنین، واردات نفت سوریه به اروپا ممنوع شد و محدودیت‌هایی بر سرمایه‌گذاری در بخش‌های انرژی و زیرساختی اعمال گردید. تحریم‌ها در ظاهر تلاش داشت نظام اسد را به توقف درگیری‌ها و آغاز روند انتقال قدرت سیاسی وادار کند. با این حال، این اقدامات فشار اقتصادی شدیدی بر مردم سوریه هم وارد کرد و بحران انسانی را تشدید نمود.

این گزارش‌ها یک روز پس از آن منتشر می‌شود که ایالات متحده آنچه را که مجوز عمومی سوریه می‌نامد با هدف «توسعه مجوزها برای فعالیت‌ها و معاملات» در سوریه تحریم‌شده صادر کرد. این مجوز به مدت شش ماه اعتبار دارد و واشنگتن «به نظارت بر وضعیت در حال تحول ادامه می‌دهد.»

براساس گزارش فایننشال تایمز، برلین استدلال کرد که اتحادیه اروپا همچنین می‌تواند به طور موقت محدودیت‌ها را کاهش دهد.

آلمان به‌عنوان کشور غیر همسایه با بیشترین تعداد پناهجویان سوری شناخته می‌شود. بر اساس گزارش اداره آمار فدرال آلمان، حدود 973 هزار سوری تا پایان سال 2023 همچنان در آلمان زندگی می‌کردند که به 712 هزار نفر از آنها وضعیت پناهندگی داده شده است.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *