آخرین تحولات کره‌جنوبی؛ جلسه ویژه پارلمان برای‎ بررسی استیضاح رییس جمهور

آخرین تحولات کره‌جنوبی؛ جلسه ویژه پارلمان برای‎ بررسی استیضاح رییس جمهور
خلاصه اخبار

تهران- ایرنا- احزاب مخالف دولت کره‌جنوبی، پس از لغو دستور برقراری حکومت نظامی، در جلسه ویژه پارلمان، رای‌گیری برای استیضاح رییس جمهور را تایید کردند و در ۷۲ ساعت آینده این رای‌گیری انجام خواهد شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری یونهاپ، احزاب مخالف دولت کره‌جنوبی پس از اتفاقات شب گذشته و لغو شدن دستور حکومت نظامی توسط یون سوک یول رییس جمهور کره جنوبی، درخواستی را برای استیضاح وی ارائه کردند.

حزب دموکرات مخالف اصلی دولت حاکم و پنج حزب کوچکتر، از جمله حزب بازسازی کره و حزب اصلاحات، این پیشنهاد را به دفتر لوایح در مجلس ملی کره ارائه کردند.

طرح استیضاح رئیس جمهور توسط 190 نماینده مخالف و یک قانونگذار مستقل بدون حمایت هیچ یک از نمایندگان حزب حاکم به تصویب رسید.

احزاب مخالف در نظر دارند این طرح را روز پنجشنبه در جلسه عمومی پارلمان در دستورکار قرار داده و آن را در روز جمعه یا شنبه به رای‌ بگذارند.

طبق قانون، طرح استیضاح باید بین 24 تا 72 ساعت پس از گزارش این طرح به جلسه عمومی به رای گذاشته شود.

شین چانگ سیک، نماینده حزب بازسازی کره گفت: احزاب هنوز تصمیم نگرفته اند که «فوراً» یا در زمان دیگری «طی 72 ساعت» به استیضاح رای دهند.

طرح استیضاح برای تصویب در مجلس نیاز به دو سوم آرا دارد، از 300 عضو مجلس ملی کره جنوبی، احزاب مخالف برای تصویب این لایحه به هشت رای از حزب حاکم قدرت مردم نیاز دارد.

پارلمان کره‌جنوبی دارای 300 کرسی است که از این تعداد 170 کرسی در اختیار نمایندگان مخالف است. با این حال احتمال تصویب طرح استیضاح رئیس جمهور کره‌جنوبی با توجه به استعفای اعضای دفتر وی و برکناری وزیر دفاع، بالاست.

به گزارش ایرنا ، فشارها و ارائه طرح استیضاح یون در پی تصمیم شب گذشته وی مبنی بر اعلام حکومت نظامی در این کشور آغاز شد.

رئیس‌جمهوری کره جنوبی، روز گذشته (سه‌شنبه 13 آذر) در یک سخنرانی زنده تلویزیونی، در سراسر این کشور وضعیت حکومت نظامی اعلام کرد. وی این اقدام را برای آنچه که وی «حفظ نظم و قانون اساسی» و مقابله با آنچه «تهدید نیروهای ضد دولتی و طرفدار کره شمالی» خواند، ضروری دانست.

یون در این سخنرانی اشاره‌ای به تهدید خاصی از سوی کره شمالی نکرد و بر مسائل داخلی و فعالیت‌های احزاب مخالف تمرکز داشت. این تصمیم در شرایطی اعلام شد که کره جنوبی از دهه 1980 به عنوان یک دموکراسی شناخته شده است.

در واکنش به این اقدام، حزب دموکرات کره جنوبی (DP) به عنوان حزب مخالف اصلی این کشور در بیانیه‌ای تصمیم یون مبنی بر اعلام حکومت نظامی اضطراری در این کشور را یک کودتا خواند و لغو فوری این تصمیم را خواستار شد.

رئیس جمهوری کره جنوبی بامداد امروز چهارشنبه در بیانیه‌ای با اعلام خبر برگزاری جلسه فوق‌العاده کابینه دولت خود، اظهار کرد: در این جلسه طرح لغو حکومت نظامی اضطراری به تصویب رسید.

مجلس ملی کره دارای 300 کرسی است که حزب قدرت مردم 108 کرسی را در اختیار داشته و حزب دموکراتیک، حزب مخالف 170 کرسی و دو حزب بازسازی و اصلاحات هریک به ترتیب 12 و سه کرسی را در اختیار دارند.

منبع: ایرنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *