آیا کشورهای فقیر در حال رسیدن به کشورهای ثروتمند هستند یا از انها عقب مانده اند؟آیا در گذر زمان بین استاندارد زندگی در کشورهای مختلف واگرایی وجود دارد یا همگرایی؟
دنیای اقتصاد :
تحلیل بخش صنعت در ایران نشان میدهد که بهرغم رشد این بخش طی چند دهه گذشته نوسانات آن نیز بسیار زیاد بوده است. براساس شاخص ارزشافزوده، عمدهترین صنایع کشور مبتنی بر مزیت انرژی ارزان، دسترسی به منابع معدنی و همچنین کشاورزی هستند. همچنین متوسط نسبت واردات واسطهای به ارزش تولیدات در کل اقتصاد ایران ۵.۸درصد و متوسط مذکور برای بخش صنعت ۱۱.۸درصد است. این امر نشان میدهد که بخش صنعت در ایران وابستگی بیشتری به واردات برای تولید دارد. همچنین بررسی تحولات شاخصهای مختلف علم و فناوری در بخش صنعت در ایران نشان میدهد که از سالهای ابتدایی دهه ۱۳۹۰ شمسی، روند ارتقای فناورانه در بخش صنعت کشور به کندی پیش میرود. سیاستهای حمایتی از بخش صنعت نیز یا بهدرستی در جهت توانمندسازی و ایجاد قابلیتهای رقابتی و فناوری صنایع مذکور نبوده یا با ایجاد انحصار سبب کاهش انگیزه رشد و نوآوری در این صنایع شده است. دخالت دولت در قیمتگذاری، مدیریت غیرمستقیم دولت و... همچنین باعث شده است تا تاثیر حمایتهای دولتی از صنایع خنثی شود.
در ۱۳ سپتامبر (۲۳ شهریور) پروژه کریپتویی ورلد کوین اعلام کرد که قصد دارد بخش World ID خود را در بلاک چین سولانا ادغام کند. این ادغام قرار است از طریق یک پروتکل جدید کراس چین از بنیاد ورم هول (Wormhole Foundation) انجام شود. به عبارت دقیقتر، اطلاعیه ورلد کوین نشان میدهد که بنیاد ورم […]
طی سه سال گذشته شاهد هدر رفت منابع ارزی در موارد متعددی از جمله واردات آیفونهای رفرش و ریپک شده بودیم و این در حالی بود که وزارت صمت نه تنها سهمیه ارزی خود در سال گذشته را به اتمام رساند بلکه شاهد توقف ترخیص ماشینآلات مورد نیاز تولید نیز بودیم.