دو شرط خروج بورس از رکود و حاشیه مهم سود ۴۰ درصدی “اخزا” برای بازار

دو شرط خروج بورس از رکود و حاشیه مهم سود ۴۰ درصدی “اخزا” برای بازار
خلاصه اخبار

کارشناس بازار سرمایه، خروج بورس از رکود را در گرو تغییر دو عامل دانست و گفت: اگر نرخ سود اخزا تا ۴۰ درصد افزایش یابد، پولی وارد بازار نخواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، احمد اشتیاقی با بیان اینکه در روزهای گذشته نرخ سود اوراق “اخزا” تا 37 هزار تومان رشد را تجربه کرده و حواشی بسیاری در بازار سهام ایجاد کرد به دنیای اقتصاد، اعلام کرد: به نظر می‌رسد ریسک‌های قبل همچنان به قوت باقی است. با توجه به جایگاه محمد مخبر در مقام مدیریت قوه مجریه، احتمالا تغییراتی در تدابیر اقتصادی دولت روی نخواهد داد.

بنابراین بعید است ریسک جدیدی اضافه شود. بورس با ابهامات فراوانی مواجه است و در صورتی که تداوم یابد در خرداد ماه مجددا با مخاطرات بسیاری همراه خواهد بود. در بازارهای رقیب نیز نشانه‌هایی از ورود به مدار رکودی قابل‌ مشاهده است. این مسئله بورس را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. در‌عین‌حال وضعیت در سومین ماه سال می‌تواند متفاوت‌تر از وضعیت کنونی باشد. البته به شرطی که تغییراتی در سیاست گذاری‌های داخلی نسبت به نرخ بهره و قیمت دلار نیما مشاهده شود امکان خروج نسبی از رکود وجود دارد.

کماکان دو موضوع نرخ دلار نیما و نرخ بهره از ریسک‌های جدی هستند. از سوی دیگر با گزارش فصل زمستان پالایشی‌ها که از کاهش حاشیه سود این گروه خبر می‌دهد، انگیزه جدی ورود پول به بازار وجود ندارد. هنوز مشخص نیست چه سرنوشتی در انتظار نرخ اخزا قرار دارد. این روند ابهام‌آمیز بر تردیدهای سهامداران افزوده و باعث می‌شود احتیاط بیشتری بر فضای معاملات غلبه کند.

در این خصوص بانک مرکزی نیز مواضع جدیدی را اعلام نکرده است. نرخ اوراق بدهی اثرات محسوسی بر بازار سرمایه دارد و نمی‌توان از این واقعیت به‌سادگی عبور کرد. برخی گمانه‌زنی‌ها در خصوص افزایش نرخ اخزا تا 40 درصد وجود دارد که در صورت اجرایی شدن، پولی وارد بورس نخواهد شد.

دور جدید پیش‌بینی تحلیلگران نشان می‌دهد انتظارات از روند آتی معاملات همچنان نوسانی و رکودی است و حتی خوش‌بینانه‌ترین سناریوهای پیش ‌رو همچنان از ادامه نزول شاخص بورس حکایت می‌کنند. عموما در روزهای رکودی، بورس شاهد حضور بازیگران تازه‌وارد نخواهد بود. این موضوع انتظار کسب بازدهی‌های قابل‌توجه در کوتاه‌ترین زمان را ناممکن می‌کند. نقش‌‌آفرینی این دسته از معامله‌گران معمولا به‌عنوان یکی از عوامل ایجاد روندهای خوش‌بینانه در داد و ستدها شناخته می‌شود اما دور از انتظارات به نظر می‌رسد.

مرجع: بورس پرس