اعطای مجوز سامانه برخط اوراق بهادار گروهی به شرکت های نرم افزاری
رییس اداره نرمافزار سازمان بورس و اوراق بهادار از تسهیل انجام معاملات برخط گروهی از طریق اعطای مجوز فعالیت به شرکت های نرم افزاری (OMS) خبر داد.
به گزارش سیگنال به نقل از سنا، سعید عابد نمینی، رییس اداره نرمافزار سازمان بورس و اوراق بهادار از دریافت مجوز سامانه برخط اوراق بهادار گروهی توسط ۵ شرکت نرم افزاری (شامل ۲ شرکت که بیشترین تعداد کارگزاری ها را در اختیار دارند) خبر داد.
وی در این زمینه توضیح داد: در حال حاضر ۲ شرکت دیگر در حال گذراندن فرآیند اخذ مجوز هستند، که بزودی مجوز آنها نهایی خواهد شد.
عابد نمینی در خصوص فرصت های ایجاد شده در زمینه تسهیل معاملات بازار سهام گفت: با توجه به اینکه تمام یا عمده شرکتهای بزرگ نرمافزاری فعال در بازار سرمایه مجوز معاملات برخط اوراق بهادار گروهی را کسب کردهاند، این فرصتی است که زیرساخت معاملات برخط اوراق بهادار، بیش از پیش برای کارگزاری ها فراهم شده و انجام معاملات تسهیل شود.
وی در ادامه توضیح داد: تا پیش از این، معاملهگران تنها می توانستند از طریق ایستگاههای معاملاتی (سامانه نامک) به هسته معاملات دسترسی داشته باشند. اما از این پس، معامله گران می توانند از طریق این نرم افزارها به سامانه معاملات دسترسی پیدا کنند.
رییس اداره نرمافزار سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به مزایای معاملات برخط گروهی، اظهار داشت: مزایای این سامانه، بیشتر در حوزه مدیریت ریسک است. چرا که سامانه نامک از این بابت فاقد امکانات کنترلی دقیق و جامع بود.
وی در توضیح این نکته بیان کرد: در گذشته، مانده دارایی، ارتباط با بانک و اینکه معاملهگر دقیقا برای چه کسانی معامله می کند (مبدا و مقصد هر خرید و فروش چه کسانی هستند)، از سمت مدیران کارگزاری آنگونه که باید قابل کنترل نبود، اما اکنون در معاملات برخط گروهی، مدیران کارگزاری می توانند برانجام فرآیند خرید و فروش توسط شعب و معامله گران زیر مجموعه خود نظارت و کنترل دقیق تری داشته باشند.
عابد نمینی در ادامه افزود: هر کدام از سامانه های معاملات برخط اوراق بهادار گروهی شرکت های نرم افزاری، دارای امکانات خاص و منحصر به فرد خود هستند. با این وجود؛ این سامانه ها امکانات مشترکی نیز دارند که بسیار مفید است.
رییس اداره نرمافزار سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان این گفتگو، امکانات مشترک این سامانه ها را در ۱۶ مورد جداگانه اینچنین بیان کرد:
قابلیت نمایش یکپارچه تمامی اطلاعات نماد در یک صفحه
۲- طراحی ماشین حساب بورسی در پنل ارسال سفارش جهت ایجاد سهولت و افزایش سرعت در روند ارسال سفارش
۳- تبدیل خودکار سفارش هایی که آستانه حجم انها بیشتر از آستانه مجاز است و ارسال به هسته معاملات با فعال کردن قابلیت “تقسیم سفارش های بزرگ”
۴- کنترل مانده حساب مشتری در زمان ارسال سفارش (نمایش اطلاعات مشتری و سقف خرید وی)
۵- نمایش اعتبار تخصیص یافته به مشتری و هزینه های مربوط به سفارش شامل کارمزد و ارزش سفارش در زمان ارسال سفارش و قابلیت ارسال سفارش به صورت تک و پی در پی
۶- وجود صفحه تنظیمات به منظور انجام تنظیمات دلخواه در سامانه
۷- امکان مشاهده اطلاعات شاخص های منتخب بازار سرمایه
۸- نمایش موقعیت سفارش در صف خرید و فروش
۹- وجود قابلیت انتخاب ستون ها جهت نمایش، جابجایی ستون ها، گروه بندی و مرتب سازی در تمامی جدول های آنلاین گروهی و قابلیت فعال کردن فیلتر بر اساس ستون های مختلف و قابلیت دریافت خروجی از جدول ها
۱۰- امکان ویرایش سفارش ها به صورت مطلق و نسبی و به صورت گروهی
۱۱- امکان حذف گروهی سفارش ها
۱۲- امکان ایجاد دسته سفارش به منظور ساخت سفارش های پیش فرض و ارسال آنها به صورت تکی و گروهی در زمان مورد نیاز
۱۳- امکان مشاهده کل بازار و یا مشاهده نمادها بر اساس صنعت در ویجت نمای بازار و عمق بازار و عمق سفارش به صورت نامحدود
۱۴- وجود صفحه های متنوع گزارش مربوط به معاملات و سفارش ها
۱۵- انجام معاملات دوطرفه
۱۶- امکان مشخص کردن مشتریان (شعب) هر معامله گر و امکان جستجوی مشتری بر اساس نام و نام خانوادگی، کد بورسی …