واگذاری سهام عدالت مددجویان بهزیستی به کجا رسید؟

واگذاری سهام عدالت مددجویان بهزیستی به کجا رسید؟

معاون مشارکت‌‌های مردمی بهزیستی آذربایجان شرقی از وضع قانون اختصاص سهام عدالت به مددجویان بهزیستی خبر داد.

مشاور رییس سازمان بورس وعده داده است که برای مددجویان بهزیستی سهام عدالت اختصاص داده خواهد شد. در ارتباط با این وعده جواد ایمان زاده معاون مشارکت‌‌های مردمی بهزیستی استان آذربایجان شرقی بیان کرده است: اختصاص دادن سهام عدالت به عنوان قانون وضع شده است اما تا کنون برای اجرایی شدن آن شیوه‌نامه‌ای ابلاغ نشده است.

فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیکوکاری از طریق بورس در آذربایجان شرقی

ایمان زاده در ارتباط با حضور صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیکوکاری از طریق بورس در آذربایجان شرقی اضافه کرد: در زمان رونق بورس کارگزاری‌های مختلف بورس آمادگی خودشان را در این زمینه اعلام کرند. همچنین پس از ایجاد صندوق‌های سرمایه گذاری در بورس، تامین سرمایه اولیه آن‌ها توسط خود خیرین انجام شده است و با توجه به ماهیت این نوع فعالیت در این حوزه جنب و جوش خاصی وجود دارد.

جواد ایمان زاده در ادامه مطرح کرد: در همان برهه زمانی و دوران موفقیت بورس، دوره‌های آموزشی در حوزه‌های مختلف توسط جامعه معلولین برای خانواده‌ها برگزار میشد. بعد از افت و ریزش‌های سنگین و سقوط بورس، اقدامات و کارها در این حوزه کاهش پیدا کرده است.

معاون مشارکت‌‌های مردمی بهزیستی آذربایجان شرقی بیان داشت: با توجه به اینکه که بهزیستی یک دستگاه دولتی است، نه می‌تواند و نه اجازه ورود به این حوزه را دارد. بهزیستی تنها می‌تواند با ارائه نقش تشویقی برای آموزش در این حوزه فعالیت کند. این سازمان دولتی نمی‌تواند اجباری از در ایجاد جمعیت خیریه داشته باشد.

افزایش 213 درصدی میزان مستمری مددجویان

میزان مستمری ماهیانه برای گیرندگان کمک های اجتماعی با افزایش ۲۱۳ درصدی افزایش یافته است. فراقل صحاف، مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی، همچنین به خاطر مطبوعات یادآوری کرد که در طول ۲۳ ماه دولت سیزدهم، ۱۴۱۳ واحد مسکونی ساخته شده و ۱۷ هزار و ۶۴۰ مورد توانمندسازی پایدار از طریق ایجاد و پایدارسازی شغل صورت گرفته است.

وی افزود: در این مدت، میزان مستمری با افزایش ۲۱۳ درصدی ارتقا یافته و ۱۸ هزار نفر به چرخه بهزیستی پشت نوبت وارد شده‌اند و کل پشت نوبت های مربوط به استان آذربایجان شرقی به صفر رسیده است. همچنین، مراکز اورژانس اجتماعی استان بیش از ۳۲ هزار جلسه مشاوره حضوری و ۱۴۰ هزار جلسه مشاوره تلفنی ارائه داده‌اند و در مراکز مشاوره، درصد خواستگاری هایی که به طلاق منجر شده است، ۲۰ درصد بوده که بیشتر از میانگین کشوری است.

وی افزود: در مراکز نگهداری شبانه روزی، ۲۶ هزار و ۱۰۲ نفر تحت مراقبت هستند و تعداد ارائه خدمات پیشگیری از معلولیت ۴۲۶ هزار و ۸۳۰ مورد بوده است.

فراقل صحاف، مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه تعداد گیرندگان مستمری در استان ۹۳ هزار و ۶۱۶ نفر است، افزود: تعداد خانه های کودک و نوجوان ۲ مرکز است که ۳۳۵ فرزند در این خانه ها نگهداری می شوند و همچنین تعداد فرزندان امدادبگیر از اعتبارات سازمان ۱۶۰۵ نفر و تعداد فرزندان هدایت شده به زندگی مستقل ۲۵ نفر است.

واگذاری 54 کودک به فرزندخواندگی در یک سال اخیر

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی درباره موضوعات واگذاری کودکان به فرزندخواندگی، حمایت از زنان سرپرست خانوار، کمک به افراد معلول، پیشگیری از معلولیت ژنتیک، حمایت از معتادان و تامین مسکن اقدامات انجام شده را مطرح کرد:

  • ●        واگذاری کودکان به فرزندخواندگی:

در یک سال اخیر، 54 کودک به فرزندخواندگی واگذار شده‌اند. این کودکان بر اساس شرایط خانواده‌ها و اولویت‌های موجود به فرزندخواندگی واگذار شده‌اند. سامانه فرزندخواندگی از سال 99 برای سهولت این کار راه‌اندازی شده است.

  • حمایت از زنان سرپرست خانوار:

در سال گذشته، بیمه تامین اجتماعی به مبلغ 2 هزار و 371 زن سرپرست خانوار و یک هزار و 94 زن سرپرست روستایی پرداخت شده است. همچنین، توانمندسازی یک هزار و 298 زن سرپرست خانوار نیز برای حمایت از آن‌ها و بهبود. این توانمندسازی شامل ارائه آموزش‌های لازم برای بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی زنان سرپرست خانوار است.

  • کمک به افراد معلول:

در طی سال گذشته، 29 هزار و 68 قلم وسایل کمک توانبخشی تامین شده و 700 مورد خدمات توانپزشکی و دندانپزشکی خریداری شده است. همچنین، 2 هزار و 407 نفر از خدمات مراکز شبانه روزی استفاده کرده‌اند. علاوه بر این، 4 هزار و 978 دانش آموز معلول در استان وجود دارند که کمک هزینه دریافت می‌کنند.

  • پیشگیری از معلولیت ژنتیک:

در سال گذشته، 7 هزار و 463 مورد غربالگری برای پیشگیری از معلولیت ژنتیک انجام شده است. این غربالگری شامل تست‌های ژنتیکی برای تشخیص بیماری‌های ژنتیکی است.

  • حمایت از معتادان:

در استان آذربایجان شرقی، تعداد 70 مرکز تخصصی درمان و بازتوانی معتادان وجود دارد که در سال گذشته، 25 هزار و 170 نفر از خدمات این مراکز استفاده کرده‌اند. این مراکز به افرادی که با مشکلات اعتیاد روبرو هستند، خدمات درمانی، بازتوانی، و مشاوره ارائه می‌دهند.

  • تامین مسکن:

در ده سال گذشته، تامین مسکن برای 8 هزار و 257 خانوار در استان آذربایجان شرقی صورت گرفته است. در سال گذشته، 662 واحد مسکونی به محرومان واگذار شده و 70 مورد کمک به ودیعه و اجاره مسکن انجام شده است. هدف از تامین مسکن، ارائه شرایط مناسبی برای زندگی به محرومان و کاهش نرخ بی‌خانمانی و مستمری‌بگیری است.

به طور کلی، در استان آذربایجان شرقی، تلاش برای حمایت از کودکان، زنان سرپرست خانوار، معتادان، و افراد معلول انجام می‌شود. این تلاش‌ها شامل ارائه خدمات درمانی، بازتوانی، وسایل کمک توانبخشی، آموزش‌های لازم برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، و تامین مسکن برای محرومان است. با این تلاش‌ها، سعی بر این است تا شرایط زندگی افراد محروم در استان بهبود یابد و به آن‌ها کمک شود تا به زندگی بهتری دست یابند.